Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Outoja saarnaajia

7 kommenttia

Ne
– kävelevät puhuessaan
– kertovat vitsejä
– naurattavat yleisöä
– ovat arvaamattomia
– pukeutuvat rennosti
– hymyilevät
– puhuvat ilman papereita
– eivät käytä kirjakieltä
– tulevat kuulijoita lähelle
– ja tekevät ties mitä ennen kuulumatonta
– tämähän on kuin stand- up komiikkaa. Ja seurakunnan tiloissa!

+ Hyvä tavaton! Missä? Kerro, niin oitis lähden sellaiseen kirkkoon. Jo näitä tylsiä esitelmiä ja nukuttavia saarnoja onkin piisannut. Hyvää sanaa kannattaa julistaa elävällä, innoittavalla ja jopa riemullisella tavalla. Ihan tässä vanhakin innostuu!

– Et oo tosissas! Kyllä rukiista leipää pitää jakaa hillityllä ja arvokkaalla tavalla. Toista oli ennen. Hiljaa kuunneltiin. Kirkossa ei naureta. Se on pyhä paikka.

+ Siis pyhässä paikassa ei saa nauraa? Hohhoijaa! Rukiista leipää ja makeaa kakkua kunnon kermavaahdolla saa kyllä jakaa samoissa pidoissa. Olen siis tosissani iloinen, kun saadaan elämää puitteisiin. Ei sanoma siitä pilalle mene, päinvastoin, happamalla vakavuudella muutetaan viinitkin vedeksi.

– oot outo!

+ ja siitä olen niin iloinen, vapaudessa kukoistaa outoja kukkia!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Outoja saarnaajia

 1. vapauteen Jeesus meidät vapautti!! vapaus pysyköön!!

  Liked by 1 henkilö

 2. Sallittakoon erilaisuus, eivät kaikki viihdy kuvaamiasi koomikkoja kuunnellessaan tai katsellessaan. Ulkonainen käyttäytyminen nousee tässä nyt korkeaan arvoon, mutta mitä merkitystä sillä on oikeasti, lopulta? Kokoonnutaanko Sanan kuuloon vai ulkonaisesti viihtymään? Ihmiset ovat temperamentiltaan ja tarpeiltaan niin monenmoisia ja erilaisia. Jumalan Sana on se, mikä merkitsee ja antaa todellisen elämän, viihde ei sitä itsessään anna ja jonkun mielestä tuollainen tyyli vaan haittaa keskittymistä puhuttuun Sanaan. Happamaa vakavuuttakin lienee jossain, koska sellaiseen viittaat.

  Tykkää

 3. Kun valloitetaan uusia sieluja Valtakuntaan, paremmin toiminee lennokkuus kuin vakavuus.

  Uskosta osallinen voi valita temperamenttinsa mukaan, mutta saa Sanan rieskaa kummastakin tyylistä.

  Siu! Tai Siunausta! Simple as that ❤️

  Liked by 1 henkilö

 4. Näitä viihdemiehiä ja kevytsaarnailijoita komppasin minäkin – jo parikymmentä vuotta sitten. Ja jäin hengaamaan kuulijajoukkoon. Neljännesvuosisata myöhemmin huomasin eläneeni vuosikaudet lähes olemattomalla hengellisellä höttöruualla: siinä on energiaa ehkä juuri sen verran että pysyy hengissä, mutta ei mitään aineksia todelliseen kasvuun. En suosittele.

  Tykkää

 5. Outoa kyllä, Herran Henki sallii ihmisen olla mukana kuolleessa, epäaidossa, hengettömässä ja tekopyhässä uskonnollisuudessa juuri niin kauan, että hän ehtii varmistaa itselleen eläke-edut ja arvonimet.

  Kenen pitäisi pyytää anteeksi ja keneltä, jos tuossa huiputuksessa mukana ollut henkilö on nostanut vuosikymmenet epäaidosta esityksestään veronmaksajien varoin maksettua palkkaa, ja paljastaa petoksen vasta eläkeläisenä? Onko rikos vanhentunut? Sovitetaanko se mollaamalla niitä kollegoja, jotka eivät vielä ole päässeet siihen hengenvapauteen, jonka eläkkeelle siirtyminen näyttää automaattisesti joillekin suovan?

  Liberaaliteologi, joka peljastaa epäuskonsa jo virka-aikanaan, on mielestäni rehellisempi ’uskossaan’, kuin sellainen, joka vikoilee työnantajansa vasta virkauran päätettyään.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.