Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ihana Pyhä Henki

1 kommentti

Sana ihana ei yleensä kuulu sanavarastooni. Se on häkellyttävän hellä, tunteellisen lempeä, levollisen pehmeä sana. Kenellekään miehelle en sanoisi, että onpa sinulle ihana kravatti kaulassa. Miehen vaatteet eivät ole ihania. Saatan olla rajoittunut näiden attribuuttien käytössä. Myönnettäköön!

Mutta jotenkin Pyhään Henkeen tuo sana sopii hienosti, herkästi, jopa väkevästi. Se on kuin tyylikäs ja kevyt silkkipaita painonnostajan päällä ja korostaa rautaa nostavan ihmisen lihaksia ja voimia. Älä loukkaannu, yritän vain kuvata jotain, joka ei pelkillä sanoilla avaudu.

Ihana Pyhä Henki! Yhtäaikaa universumin väkevin voima ja samalla herkkä keväinen tuulahdus, hento kosketus poskella. Rakkautta äärestä toiseen: kuin karhuemo, joka puolustaa pentujaan ja kokoaa poikasensa turkkinsa suojiin. Hän on lohduttaja, puolustaja, opettaja, valmentaja, Jumalan salaisuuksien paljastaja, Kristuksen kirkastaja, armolahjojen jakaja…ja paljon muuta. Hänen yhteydessään opimme tuntemaan Isän rakkautta ja Jeesuksen armoa. Kun Hän tulee, tulee myös voima sekä tuoksuvan, ilon ja aina tuoreen öljyn voitelu. Hänessä on elämän eliksiiri ja parfyymi…ja paljon muuta.

Sanat, attribuutit loppuvat tuon ihanuuden ääressä. Elämä Hänen kanssaan on ihanaa seikkailua, jonka kuvaamiseen ei mielikuvituksemme riitä. Hänet Isä itse lähettää meille Jeesuksen nimessä.

Jeesus:”Minä käännyn Isän puoleen, ja Hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti.”(Joh.14:16)

Ihana Pyhä Henki ei koskaan jätä meitä!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Ihana Pyhä Henki

  1. Kauniisti, suorastaan runollisesti kuvaat Pyhää Henkeä. Hiukan jopa häkellyttää. Tällaisena luupääluterilaisena luultavasti aliarvioin Pyhän Hengen merkitystä. Tämä oli ihan hyvä muistuttaja.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.