Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jerusalem, Azusa, Toronto, Helsinki

Jätä kommentti

Mikä ei kuulu joukkoon? Mikä kysymys tuo on? Miten niin, mikä ei kuulu joukkoon? Ai niin, Azusa on katu ja muut ovat kaupunkeja!

No, mitä yhteistä niillä on? Tämä onkin jo myönteinen kysymys. Kaikissa on ihmisiä ja elämää. Pyhä Henki vuodatettiin Jerusalemissa. Ja kansa oli ällikällä lyöty. Torontossa ja Azusa- kadulla hengelliset ilmenemismuodot ja ihmeet olivat rajuja. Ja taas kansa oli hämmästynyt, suorastaan äimistynyt. Toronton lähihistorian herätyksestä on pidetty meteliä näihin päiviin. Azusan 100 vuotta sitten tapahtumia muistellaan yhä, varsinkin kun silloin ennustettiin, että sadan vuoden päästä tulisi yhtä suuri herätys.

Ja nyt päästäänkin viimein Helsinkiin tai ainakin Suomeen. Ilmassa on näet merkkejä hengellisestä heräämisestä maassamme ja se koskettaa myös pääkaupunkiseutuamme. En puhu vielä läpimurrosta, joka vastaisi noita kolmen muun kaupungin helluntaita. Puhun merkeistä, joita näen ja kuulen ja odotan näkeväni lisää. Uskovaiset ovat heräämässä. Uskossa järjestetään suuria kokouksia, kuten toukokuussa Heidi Bakerin vierailu Espoon areenalla.

Yksi merkki on myös se, että keskustelu hengellisistä ilmiöistä ja ihmeistä käy kipakkana sosiaalisessa mediassa. Pohjanmaan nuori pappi villitsee kansaa, mistä itse olen suorastaan iloinen ja sanon hallelujaa, vaikka olenkin luterilainen. Tuollainen kaiken kansan villitseminen tekee hyvää; teki hyvää jo Jeesuksen ja apostolienkin aikana, ravisteli porukat hereille. Villitsijä on toki pilkkanimi, mutta mieluusti otan itsekin sellaisen nimen vastaan, jos voin olla herättämässä kirkkokansaa ja muutakin kansaa.

Olen lueskellut Azusa- kadun herätystä. Ja innostunut! Se ei tarkoita, että vain muistelen kaiholla menneitä. Se tarkoittaa sitä, että kaipaan saman Pyhän Hengen vapautta ja liikettä, kuin Jerusalemin kaduilla ja Azusan tallissa. Torontoon lentokentän seurakunnassakin jääpadot murtuivat ja tapahtui paljon sekä hengellistä että varmaan myös sielullista.

Kun Pyhä Henki toimii, padot murtuvat, ihmiset vapautuvat, usko syntyy ja Jeesus tulee läheiseksi. Tätä odotan. Myös Helsinkiin!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.