Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumala, kysymysmerkki vai huutomerkki

2 kommenttia

Koska emme näe Jumalaa, niin mielikuvituksemme tuuppaa Hänet jonnekin: Taivaaseen, tuonpuoleisuuteen, kaukaisuuteen, avaruuksien taa, mielikuviin ja lopulta kauas olemattomuuteen ja arvaamattomuuteen. Hänet on tehty mystiseksi kysymysmerkiksi. Ei ihme, että ateistit tai uskonnottomat eivät korviaan lutkauta kirkkojen yritykselle palauttaa heidät uskonnolliseen ruotuun.

Uskomme ei saa jäädä pelkäksi kysymysmerkiksi, vaikka kysymyksiä onkin paljon. Usko on huutomerkki. Jumalakin on huutomerkki. Hänen Sanansa huutaa meitä puoleensa monin tavoin, jopa kuiskauksin. Hänen Sanansa on Jeesus!

Mitä Jeesus sanoi ja teki ja oli, kaikki se kertoo Jumalasta. Joka on nähnyt Hänet, on nähnyt Isän, Jumalan. Jeesuksen kautta Jumala ja Hänen valtakuntansa tuli lähelle, iholle, kuulo ja kosketusetäisyyden päähän.

”Joo, joo, se oli 2000 vuotta sitten. Uskoo, kuka uskoo! Kristittyjen elämä ei houkuttele.” Tätä virttä veisataan hartaasti ja kuuluvasti.

On aika muuttaa tuota virttä. Jeesus valtuutti seuraajansa jatkamaan Jumalan tunnetuksi tekemistä. Seurakunta on Jumalan temppeli eli Jumalan ilmestymisen paikka. Kristitty on Pyhän Hengen temppeli eli kristityn kautta Jumalan Henki toimii ja tuo Jumalan valtakunnan lähelle. Jumala ei olekaan jossain muualla, pilvien pimennossa, vaan tässä ja nyt. Jumalan todellisuus ihmeineen ja merkkeineen on täällä ja tänään.

Kristus meissä on kirkkauden toivo, maailmalle ilmoitettava Jumalan salaisuus. Eli Jumala ei olekaan salaisuus. Hän asuu lapsissaan, seuraajissaan, työtovereissaan, edustajissaan. Huutomerkkeinä vastaamme maailman kysymyksiin elämän mielekkyydestä ja tarkoituksesta. Huudamme kaikkialle elämää Jeesuksen yhteydessä.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Jumala, kysymysmerkki vai huutomerkki

 1. ” Jeesus valtuutti seuraajansa jatkamaan Jumalan tunnetuksi tekemistä.”
  – Huomaa, ettet ymmärrä miksi Jeesus tuli keskellemme ja mikä oli Hänen sanoma.

  ”Eli Jumala ei olekaan salaisuus.”
  – Kyllä Jumala ainankin minulle on suuri salaisuus. Sinulla näköjään enemmin tietoa asiasta.

  Tykkää

  • Ymmärrä kokonaisuus: se, mitä tarvitsemme tietää Jumalasta, se on ilmoitettu Sanassa ja Jeesuksessa. Tietysti Hän on enemmän, joten salaisuuttakin jää.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.