Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Maantielle hän lähti

8 kommenttia

WP_20160708_021

Maantielle hän lähti kävelemään mutkitellen pellonpieliä ja ojien laitoja, ohi latojen ja ladoiksi naamioitujen jättileikkuupuimurien tallien. Peltojen halkovalta tieltä pöpelikön reunustamalle väylälle.

Hän seisoi pyörätiellä ja alkoi muuttua pienemmäksi. Hänellä on diili Isä Taivaisen kanssa. Missä hän kulkeekin, hänellä on mukanaan kamera, jolla räpsiä edes varjokuvia Isän luomista ihmeistä. Kukista, ladoista ja pilvenhattaroista. Mutta tälläkin sauvakävelylenkillä taskussa oli vain likinäköisyyttään siristelevä kännykkä.

Tälläkin lenkillä poutapilvet liitelivät taivaalla. Rypsipellot hakivat väriään, joka saa synkimmänkin sielun hämmästymään. Metsän reunan puut vilkuttelivat, että eikös mekin olla aika kauniita.

Kylläpä sapetti. Minä olen luvannut ottaa kameran mukaan, ja kotona se on. Minä olen halunnut näyttää ihmisille Isä Taivaisen kauneutta, mutta eihän se kännykameralla onnistu. Eikä tämä ole edes mikään maantie vaan Suopohjantie, joka ennen pitkää menettää päällysteensäkin ja muuttuu vuosien kelirikkojen rypyttämäksi pyykkilaudaksi.

Hän oli maantien laidassa, ja Isä Taivainen alkoi muuttua suuremmaksi. Silmät alkoivat harmistuksen ohi nähdä kännykälle sopivaa kuvattavaa. Hän kaivoi sen taskussaan. Hän ikuisti häivähdyksen rypsipellon keltaisuutta. Tuulessa tanssivia ohdakkeita. Horsmia. Kummallisen mykerön möllykän, joka oli saanut tyylillistä inspiraatiota voikukalta.

Hän palasi maantieltä ja melkein itki. Armoa on silmien avautuminen. Hän avasi mehupurkin ja joi. Ja kun hän joi, hänen mieleensä tuli kirjoittaa blogiteksti, joka ehkä avasi taas muidenkin silmiä katsoa ympärilleen. Lähteä tuulettumaan. Kirjoittaa muutama sana. Piirtää kummallinen mykerön möllykkä, joka on saanut tyylillistä inspiraatiota voikukalta.

WP_20160708_019

8 thoughts on “Maantielle hän lähti

  1. Syvä huokaus!
    Tästä tekisi mieli jatkaa, kirjoitat sydämeni kieltä!
    Jään hiljaa olemaan.

    Tykkää

  2. Lähtihän se heti laukalle, mutta otin suitsista ja nyt se on jo pilttuussa 🙂 Kiitos kuitenkin!

    Tykkää

    • 😀 Olisi ollut jännittävää nähdä, mihin laukka olisi vienyt.

      Liked by 1 henkilö

      • Juha! Terveisiä pilttuusta, oven raosta ilmoja haistellen!

        Oi katso mikä aamu, yön varjot katoaa ja linnut pienimmätkin ylistää Jumalaa! Niin täydellinen nytkin on Herran luomistyö. OI; Katso mikä aamu, kun väistyy pitkä yö!
        Oi, katso mikä aamu, saat alkaa uudelleen. Tien kaidan kulkijana uskoen Jeesukseen. Saat rukoilla, saat pyytää tänäänkin armoaan. Oi, Katso mikä aamu saat alkaa alusta!
        Oi, Katso mikä aamu, kun uusi taivas maa, soi ylistystä Herran Jumalan kunniaa!
        – Kun SILMÄSI saa NÄHDÄ kasvoihin Jeesuksen, OI, KATSO mikä aamu edessä istuimen!

        Autuaat ne jotka näkevät ja ne jotka kuulevat 🙂 !

        Ihmisen elämä on sateista mutta Kristuksesta loistava valo on kirkkaampaa kuin aurinko ja Hän on paikalla silloinkin kun kamera unohtuu!
        Meillä täällä suuressa kaupungissa sataa juuri nyt. Saisipa olla pellon reunalla, tienpenkalla tai metsässä katsellen ja kuunnellen luonnon hoitavaa monimuotisuutta – Luojan suuria ihmeitä!
        Päivänpaisteista alkavaa viikkoa toivotaan Juha 🙂

        Tykkää

        • Hmm, tuopa on jokin laulu.
          Täytyy ottaa kuunteluun!

          Sataa ropisee täällä pellon laidallakin lounaisessa Suomessa myöhäisen lounaan aikaan. Mutta hyvää tekee sade (kun ehdin nykäistä pyykit sisälle =)

          Pakkaushommat jatkukoot. Edessä New Wine.

          Tykkää

          • ”Autuaat ne ihmiset joilla on voimansa Sinussa, joilla on mielessänsä Pyhät matkat”! Ps. 84
            Siunausta matkaan ja kaikille siellä kokoontuville ”taivaallisille”.

            Tykkää

  3. Tällä kertaa pakottamalla ja vastentahtoisesti pilttuuseen, sinne se jäi märehtimään kun olisi tahtonut jäädä Luomakunnan kauneutta ylistämään kerallasi 🙂 !

    Tykkää

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.