Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus muuttaa meille

Jätä kommentti

Siis?
Eikös se riitä, että Hän poikkeaa kylässä. Sovittuna aikana, että ehtii leipoa ja siivota sitä ennen. Tai, että me käydään sen Jeesuksen luona, vaikka kerran kuussa tai viikottain, jos vain ehdimme. Eihän meillä ole sille omaa huonetta, sitten menee kaikki yksityisyys, mitä se syö, juoko se kahvia, mitä se tekee, kun me katsotaan telkkaria, entäs kun tulee kavereita kylään, mihin me laitetaan Jeesus siksi aikaa, pukeutuukohan se edes länsimaisiin vaatteisiin…ja herttainen sentään, meillähän on vain yksi kylppäri!

Sitä yliminän kysymysten tulvaa vain siksi, että Jeesus muuttaa meille asumaan!

Mietipä asiaa ihan arkisesti ja käytännöllisesti vaikkapa em kysymysten avulla. Kun Jeesus tulee elämääsi ja jää olemaan kanssasi, mitä se vaikuttaa kohdallasi. Mitä Hänen läsnäolonsa sinussa 24/7 merkitsee?!

Hän on lähellä, kun rukoilen, veisaan, käyn seurakunnassa, puhun Hänestä, luen Raamattua ja teen muita hurskaita asioita. Fine!

Hän on kanssani, missä tahansa kuljen ja mitä tahansa teen. Siis ihan missä ja mitä tahansa. Not so fine, sanoo yliminä. Joskus toki tekee mieli sanoa: Jeesus sulje silmäsi, katso muualle, keskity hyvään romaaniin, ajattele jotain muuta! Mutta ei, siinä Hän on, minussa, minun kanssani. Hän tosiaan muuttaa tyköni asumaan ja minä saan/ joudun jakamaan kaiken Hänen kanssaan.

Saan vai joudun? Riippuu, miten asennoidun Häneen! Ensinnäkään, Hän ei tule väkisin, vaan kolkuttaa ovella. Minä itse päästän Hänet sisään. Minä toivotan Hänet tervetulleeksi. En tiedä etukäteen, mihin kaikkeen joudun tai pääsen Hänen kanssaan, mutta luotan Häneen niin paljon, että annan avaimet Hänelle ja Hänellä on jääkaappioikeudet ja kaikki muutkin oikeudet minun tykönäni.

En siis joudukaan mihinkään, vaan saan huikean etuoikeuden kokea elämäni seikkailun Jeesuksen kanssa. Ihmeet, merkit, merkillisyydet, vapaus, ilo ja rauha kulkevat kintereillämme. Elämän viidakko koko kirjossaan avautuu edessämme. Saan myös kerrankin olla täysin vapaasti oma itseni, rehellinen ja avoin. Saan sanoa kaikkea kontrolloivalle yliminälle: suu kiinni, sinä et enää hallitse ja kahlitse minua. Kun Kristus elää minussa, silloin olen astunut sisään Jumalan valtakuntaan. Olen päässyt kokemaan Isän rakkautta ja se rakkaus vahvistuu päivä päivältä.

Niin, että kiitti Jeesus, kun muutit tyköni asumaan! All joy!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.