Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Suuri, suurempi, suurin

3 kommenttia

Me ihmiset tunnumme automaattisesti mittailevan toisiamme. Vaikka olisi jo elämänkokemustensa ja asenteensa kautta todennut, että vaikea on toista ihmistä määrittää – ja laittaa yksilöitä tärkeysjärjestykseen, niin sitä tulee silti tehtyä. Lienee luontaista selviytymisvaistoa. Sitä mittailee ympärillään olevia ja joskus myös lyhyemmin elämäänsä sivuavia ihmisä, ovatko nämä itselle hyviä kanssakulkijoita. Ja kukapa ei haluaisi sen lähimmän ihmisen olevan suuri – henkisesti, voimassaan ja turvallisuudessaan sekä hengellisesti. Joku johon voi luottaa, jonka käsivarsi kannattaa silloinkin, kun oma vaellus ontuu.

On ymmärrettävää, että me kristitytkin seulomme ympäristöämme, kanssakulkijoita. Mitä suurempi vimma saada nähdä Jumalan valtakunnan toteutuvan nopeasti maan päällä, sitä suurempi kiusaus ohittaa hitaammat, keskeneräiset, omasta näkökulmasta.. noh, uskossaan heikot. Jos tähän vimmaan on lähtenyt ilman, että on antanut oman luonteensa ja heikkojen kohtiensa seuloutua armossa, kiusaus mittailla toisia ihmisiä inhimillisten mittapuiden mukaan on suurempi. Joskus tästä vimmasta käsin tulee tönittyä muita etäämälle rakkauden lähteestä, vaikkei se olisi tarkoituksellista.

Seistessämme rinnakkain näemme toisemme omasta näkökulmastamme. Joku on päätään pidempi muita, toinen niin pienen ja mitättömän näköinen, että liki hukkuu joukkoon. Kun Jumala katsoo meitä, hänen näkökulmansa on meille tavoittamaton. Jos hän katsoo meitä korkeuksistaan, olemme kaikki pienten muurahaisten kaltaisia, samanlaisia. Jos hän katsoo meitä sieltä missä syvyys on syvintä, olemme kaikki yhtälailla elämän murjomia, taakoitettuja ja haavoitettuja, kuljemme ryteiköissä, joista emme omin avuin selviäisi. Jos hän katsoo meitä olemuksestaan käsin, joka on rakkaus, olemme suunnattoman kallisarvoisia, mittaamattoman rakkaita, jokainen yhtä tärkeä, niin tärkeä, että Jeesus kuoli ristillä jokaikisen tähden.
Antoi henkensä, jotta emme nujertuisi rikkomustemme ja pimeyden muserruksen alle. Hän toi meille anteeksiannon ja suojan. Hän kykenee katsomaan meitä koko näkökulmiensa kirjosta yhtaikaa. Hän näkee paljon laajemmin ja syvemmin kuin kykenemme koskaan hahmottamaan. Koska hän on suurin ja mittaamaton. Myös rakkaudessaan, armossaan ja hyvässä tahdossaan meitä kohtaan.

3 thoughts on “Suuri, suurempi, suurin

 1. Marianne. 🙂

  Ei tätä tarvitsisi ollenkaan kommentoida, mutta kun olen itsekin ollut vähän näiden asioiden kanssa tekemisissä omantuntoni ja ajatusteni kanssa, niin salli tämä ?

  Itse en ainakaan voi sanoa, että tässä olomuodossa jossa nyt täällä olen, kuinkaan voisin Jumalaa ja Herramme Jeesuksen Kristuksen lunastustyötä ymmärtää kaikessa suuruudessaan. Mutta ymmärrän sen sitten kun ja jos pääsen, Hänen ansiostaan, siihen ikuiseen kotiin jota Hän on mennyt meille valmistamaan.

  Jos me tästä totuudesta katsoen arvostelemme toisiamme, niin arvostelemme Jumalan luomaa. Hänen silmäteräänsä. Sitä joka on piirretty Hänen käsiensä ihoon. Ja uskomaankin ainoastaan siitä lähtökohdasta käsin että Hän, Jumala, vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä.

  Tarkoitan ettei mikään Pyhä tai arvokas hyvä lähde meistä itsestämme vaan Jumalan Pyhästä Hengestä. Todistaahan jo maailma, sen menoa tarkkailtaessa, asian todeksi.

  Suuri on ristin uhri ja voitto.

  Samalla viivalla, saman ristin juurella. Saman käsittämättömän armon ja rakkauden kohteena
  olemme kaikki valikoimatta.
  Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut….!

  Jumalan armon varaan Marianne! Kiitos kun kannoit kortesi kekoon!

  J.K. – Oppia elämä kaikki ja onneksi Raamatusssa kirjoitetaan sekin että kaikki me myös erehdymme, mutta saamme syntimme anteeksi ja laulussakin lauletaan ”Joka aamu on armo uus”. Minä ainakin näitä tarvitsen.
  Siunaavin terveisin! 🙂

  Tykkää

 2. ihmiselossa
  oman navan tasolla
  pienin on suurin
  oma nenä jumala
  pituus mitta tukeva

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.