Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tässä ja nyt

18 kommenttia

Istun mummolan vintissä ja kuuntelen hiljaisuutta. Illan saunominen ja avanossakäynti antoi hyvät yöunet ja heräsin aikaisin ja levänneenä. Maailma ja sen murheet tuntuvat olevan kaukana. Illalla kuuntelin Jukka Norvannon opetusta Paavalin kirjeistä. Jukan rauhallinen ääni oli hyvää unilääkettä mutta myös Jumalan Sana rauhoitti ja antoi turvaa.

Joskus on hyvä vain olla hiljaa. Unohtaa maailman melske ja melu. Jeesus, Ihmiseksi Jumaluudesta riisutunut Jumalan poika, tarjoaa meille rauhaa ja lepoa. Hänen läsnäolonsa elämässä nostaa kipujen ja kärsimysten yläpuolelle ja antaa lohdun. Lupaus iankaikkisesta elämästä avartaa edessä olevaa maisemaa ja antaa elämälle merkityksen. On ainakin yksi taho joka rakastaa ihmistä pyytettömästi.

Jouluna saimme juhlia Jeesus lasta joka syntyi valoksi maailmalle. Nyt taivallamme kohti Pääsiäistä,  Kristikunnan suurinta juhlaa. Pääsiäisenä Jumala teki suurimman ja kalleiman uhrauksen, mitä voi kuvitella. Hän uhrasi Jeesuksen,  ainoan poikansa meidän syntiemme tähden, jotta meillä olisi elämä. Synti on muuri, joka erottaa meidät Jumalan yhteydestä. Nyt tuo muuri on murrettu Jumalan ja Jeesuksen omien väliltä.

Saamme juhlia ja ylistää Jumalaa kaikesta yhdessä seurakuntana. Vaikka ulkoisesti kristikunta on jakautunut lukuisiin tunnustuskuntiin ja kirkkoihin. Jumala näkee meidät yhtenä  maailmanlaajuisena seurakuntana jonka päänä on Jeesus Kristus itse.

Jäähyväisrukouksessaan Jeesus rukoilee puolestamme, (koko rukous löytyy Johanneksen evankeliumista)

 ”Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä. 

”Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun.  Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.

 ”Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, olen minä antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä.  Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.

Jeesuksen rukous on raamatun tärkeimpiä kohtia ja sitoo koko Jeesuksen toiminnan ja opetuksen yhteen. Se on kuin polttolasi, joka kokoaa Jumalan viestin ihmiskunnalle. Te olette minun rakkaita lapsiani ja haluan teidät takaisin kotiin.

Koko raamattua tulisi lukea tämä rukous mielessä. Seurakuntia tulisi johtaa tämä rukous mielessä. Arjen keskellä kohdatessa muita ihmisiä tulisi tämän rukouksen viesti olla huulillamme. Rukous jossa Jumala rukoilee itseään on ainutlaatuinen ja käsittämätön rakkauden osoitus ihmistä kohtaan.

Kuluvalla  viikolla 18.1. päivä on Kristittyjen ykseyden rukouspäivä.

Rukouspäivä on oivallinen tilaisuus pohtia millainen on suhteemme toisiin kristittyihin ja tunnustuskuntiin. Jos Jumalalla on varaa rukoilla yhtenäisyyttä ja rakkautta niin eikö meillä ihmisillä  sitten ole siihen suoranainen velvollisuus? Jos katseemme kiinnitetty Jeesukseen meidän ei tarvitse pohtia toisten uskoa tai sen vähyyttä tai erilaisuutta.

Ehkä meidän tulisi tässäkin harjoittaa Pietarin uskaliaisuutta ja uskoa. Astua veneen reunan yli ja luottaa Jeesukseen kun rakennamme yhteyttä muihin kristittyihin sen sijaan että etsisimme virheitä ja eroavaisuuksia.

Jeesus sanoo:  ”Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen. Siellä he näkevät minun kirkkauteni, jonka sinä olet antanut minulle, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman luomista. Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen, ja nämä, jotka ovat tässä, ovat tulleet tietämään, että sinä olet lähettänyt minut.  Minä olen opettanut heidät tuntemaan sinun nimesi ja opetan yhä, jotta heissä pysyisi sama rakkaus, jota sinä olet minulle osoittanut, ja jotta minä näin pysyisin heissä.”P2052821.JPG

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

18 thoughts on “Tässä ja nyt

 1. jokainen aamu
  kulku Herran tiellä
  armon varassa
  varjelus askelissa
  hetkien ikuisuutta

  Tykkää

 2. Aamen, aamen, aamen! Samoissa ajatuksissa viime yönä!
  KIITOS ja Jumalan runsasta läsnäoloa elämäsi jokaiseen hetkeen. Siunaten, Sinä rauhan ja yhteyden rakentaja, kallis veljemme Jeesuksessa Tapsa!

  Tykkää

 3. Kiitos kirjoituksista! Näistä on löytynyt tämänkin vuoden puolella niin paljon rohkaisua ja uusia näköaloja. Sananne ovat olleet suureksi siunaukseksi täällä pimeän ja haastavan erämaan keskellä, jonka polkuja tamppaan. Kiitos, että olette siellä jossain jakamassa elämäänne! Kiitos, että kirjoitatte rukoillen! Toivon, että voin omalta osaltani olla viemässä siunausta eteenpäin.

  Liked by 1 henkilö

  • Erämaataipaleet ovat joskus pitkiä ja kivuliaitakin. Joskus ne ovat paikkoja joissa Jumala kasvattaa meitä kulkijoita, vaikka se ei oikein siltä tunnukaan. Siunausta elämääsi kaikella tavoin, myös rukoillen!

   Liked by 1 henkilö

 4. Olen jäänyt aivan koukkuun tähän blogitaivaaseen. Hengellinen nälkäni ajoi minut etsimään netistä blogeja, joissa ihmiset kertoisivat, mitä Jumala tekee heidän elämässään. Blogitaivaan kirjoittajat vakuuttivat aitoudellaan. Lueskelin yhtenä iltana kaikki Tapion tekstit, koska löysin niistä paljon muitakin samaistumiskohtia yhteisen päivätyön lisäksi. Ajatukseni oli: ”Koska Jumala toimii hänen elämässään, voi minullakin olla toivoa.” Tapion vuoden ensimmäinen kirjoitus oli täysosuma elämäntilanteeseeni. Armollinen näkökulma auttoi minua nousemaan kuopastani ja näkemään taas kirkkaammin Kristuksen sovintotyön merkityksen omalla kohdallani.

  Täällä toteutuu jollakin merkillisellä tavalla pyhien yhteys, vaikka kirjoittajat ja lukijat ovatkin kaukana toisistaan. Olen hämmästellyt useita kertoja sitä, että täällä kirjoitetaan juuri siitä asiasta, jonka äärellä olen vastikään painiskellut. On ihmeellistä, että Pyhä Henki nostaa ihmisille eri puolilla Suomea sydämelle samat asiat. Kaiken tämän havaitseminen on lisännyt janoani Jumalan puoleen. Haluan nähdä Hänen toimivan omassa elämässäni ja ympärilläni. Haluan elää niin lähellä Häntä, kuin mahdollista! Ja koska Jumala toimii Tapion elämässä, voi minullakin olla toivoa!! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 5. Samantien kulkija.
  En voi olla laittamatta kommenttia kommenttiisi! Tuo juuri, mitä sanot pyhien yhteydestä ja siitä että Jumala puhuu samoista asioista uskovilleen eri puolilla Suomea! Sen täällä kokee, todellakin, ja näyttää siltä että juuri Tapion tekstit toteutuvat näin. Olen itsekin niin usein samoissa ajatuksissa, varsinkin öisin, kuin hän.
  Minulla on monien vuosien kokemus tästä, tällä tavalla Tapioon tutustuinkin ja kiinnyin, siis jo ennen tätä taivasta. Jotain profeetallista tässä on! Ja suuri todistus siitä että Jumala On!
  Sinulla on Toivo! Ilman muuta!
  Pian kuulemmekin varmaan iloisen uutisen taholtasi! Sydämeni iloitsee! Jumalan siunausta sinulle!

  Tykkää

 6. Kiitos, Tuulikki! Kiitos, jos muistat rukouksin!

  Minut on laitettu asemaan, jossa haasteet ovat ylimitoitettuja suhteessa resursseihini. Sen myönsin jo heti alusta. Mutta koska kutsu oli niin selkeä, en voinut kuin luottaa siihen, että Jumala siunaa nämä viisi leipää ja kaksi kalaa niin että ne riittäävät. Kohtaamillani ihmisillä on niin isoja onglemia, että olen totaalisen riippuvainen Jumalasta heitä auttaessaan. Ja ilman Hänen yliluonnollista apuaan en todellakaan olisi menestynyt. Alemmuudenkompleksi on jatkuva seuralaiseni. Menestyksen jälkeen ei ehdi jäädä nauttimaan onnistumisen tunteesta, kun eteen pukkaa edellistäkin suurempi haaste! Tiedän, etten selviä jos Hän ei jälleen johdata tielle juuri oikeita ihmisiä ja anna tilanteeseen sopivia sanoja. On tämä melkoista koulua! Enkä edes tiedä, mihin minua koulutetaan! Voisitko rukoilla johdatusta? Ja voisitteko rukoilla minulle Pyhän Hengen täytettä? Tarvitsen Häntä todella kipeästi!!

  Liked by 1 henkilö

 7. Saman tien juoksija!
  Ystävä, en tiedä mikä tilanteesi on, mutta olen rukoillut puolestasi niin kuin pyysit.
  Tänä aamuna koin vahvasti että pitää tulla laittamaan sinulle viesti.
  Onko sinulla virsikirjaa?!

  Minulle annettiin sanat virrestä 194 JUMALA ON LÄSNÄ! En voinut olla tottelematta ”taivaallista näkyä” ja tässä se on, mutta ellei sinulla ole mistä lukea nuo sanat, niin voin ne sitten kirjoittaakin?

  JA JOS, et tunne tätä omaksesi, niin jätä omaan arvoonsa. Parempi kuitenkin totella vaikka menisi vikaankin, kuin olla tottelematta! Ihmisiä olemme…..
  Siunaten sinua!
  Tuulikki

  Tykkää

  • Tuulikki Wallin!

   Kiitos virrestä! En ole varsinaisesti virsi-ihminen, mutta siitä huolimatta virsikirja sattui olemaan sänkyni päällä. Ja kas vain – tämä olikin hyvä virsi!

   Sydämeni avaa,
   ota majaksesi,
   temppeliksi Hengellesi,
   että Isän kasvot,
   Kristus, kirkastaisit,
   minussakin muodon saisit.
   Kaikessa katsella
   anna hyvyyttäsi,
   elää edessäsi.

   Kirkossa sanottiin sunnuntaina, että ei saisi rukoilla Pyhän Hengen täyteyttä. Se on kuulemma harhaoppista, koska Pyhä Henki on jo uskovissa. Ja voi kuulemma ajautua vaarallisiin ylilyönteihin. Jotenkin ristiriitaista, koska käytännössä minun on vaikea poistaa itsestäni kaipuuta siihen, että maljani voisi olla täysi. En vain halua tyytyä vähempään. Olenko harhapoluilla? Voinko jo olla huomaamattani täysi? Vai onko minulla oikeus odottaa ja pyytää Jumalalta jotain enemmän? Haluan tietää.

   Tykkää

 8. Et ole harhapoluilla.

  En halua sanoa pahaa sanaa mistään enkä kenestäkään, mutta tässä asiassa ei kaikissa paikoissa kuitenkaan opeteta Raamatullisesti! Ja Raamatullista on uskoa niin kuin on kirjoitettu!

  Yleensä haen väitteisiini monta todistusta Raamatusta esim. juuri tähänkin asiaan, mutta nyt en ehdi. Usko ainoastaan ja pyydä!

  Jumala tahtoo antaa sen minkä Jeesus taivaaseen astuessaan lupasi omilleen lähettää!!! Pyhällä Hengellä voi ja saa täyttyä. ” Kun Pyhä Henki tulee teihin, te saatte voiman ….” Tämä lienee sinulle tuttu Raamatunjae ja se jatkuu.
  Pyhä Henki meissä vaikuttaa monella tavalla toisin kuin oma yrittäminen, Hän on kaikkea mitä me tarvitsemme.

  Yritä löytää mahdollisimman paljon tekstiä Pyhästä Hengestä Raamatustasi älä kuuntele ihmisiä sillä APT 5:29 Pietari sanoo:” Ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä”.
  Olen tästä käynyt juuri tiistaista lähtien kirjeenvaihtoa uskovan ev.lut papin kanssa. Se on kuitenkin henk. kohtaista joten en sitä tähän laita.

  1Joh. 2: 18 – 27 olkoon sinullekin rohkaisuksi.
  Me tarvitsemme aivan välttämättä Pyhän Hengen täyteyden niin että Hänet tunnustamme ja tunnistamme itsessämme. Se on mahdollista, eikä ainoastaan niin vaan Jumalan tahto meihin nähden. Ja sitten yritä löytää joku joka voisi sinua tukea ja rohkaista. Sellainen joka on luotettava ja vakaa kristitty, jolle Jumalan Sanan koko totuus on koeteltu ja tuttu.

  Onhan meilläkin täällä Hilvon Heikki, persoonallinen tapaus, rovasti. JA Tapiokin joita molempia kunnioitan kovasti!
  Itse olen vain maallikko mutta osaan sisälukua.

  Kiva että löysit tuosta virrestä itsellesi sopivan säkeen! Sen sanoitus on todella hyvä.
  siunausta.

  Tykkää

 9. Pyhän Hengen persoonasta ja toiminnasta on niin monenlaista opetusta ettei oikein tahdo pysyä perässä. Pyhä Henki on kaikissa uskovissa. Ensimmäinen armolahjamme on usko. Usko on siis jotain joka tulee ulkopuoleltamme. Pyhän Hengen tominta on muutenkin asia joka ei ole meidän hallittavissa. Toki voimme estää PH:n toiminnan.
  Kirkon herätysliikkeillä on jokaisella omanlaisensa lähestymistapa aiheeseen, mutta yhteistä kaikille armon ja kasteen korostaminen. Usein jonkin asian korostaminen vie huomiota siitä mikä on kokonaisuus. Pyhän Hengen toiminta on jotenkin jätetty vapaiden suuntien asiaksi.

  Maailmalla alkanut ja nyt jo useamman vuosikymmenen aikana kasvanut karismaattinen liike ilmiöineen on ajanut perinteiset liikkeet ja kirkot varpailleen. Valitettavasti opetus Pyhästä Hengestä on entisestään ohentunut kaikissa perinteisissä kirkoissa. Etenkin perinteinen luterilainen ajatus on että Apostolien jälkeen ei ole selkeää Pyhän Hengen toimintaa muutakuin kaikki se mikä tapahtuu Raamatun sanan ympärillä. Usko toki on PH:n työtä mutta ihmeet ja apostolit jäivät pääsääntöisesti alkuseurakunnan aikaan.
  Raamattu ei kuitenkaan millään muotoa tue tätä ajatusta. Pyhä Henki toimii yhä aivan samalla tavalla kuin 2000 vuotta sitten. Ihmiset eivät vain tunne häntä. En minäkään tiennyt mitä minulle tapahtui keskellä hälisevää poikalaumaa rippikouluun tutustumisillassa Härmän pappilan renkituvan eteisessä kun valtaava lämpö ja hyvä olo laskeutui ylleni ja päätin siinä hetkessä että minusta tulee seurakuntanuori, uskis. Kukaan ei opettanut tai sanonut mitään Pyhästä Hengestä, että se voi täyttää ja koskettaa. Pyhän Hengen täyteys on jotain ihanaa jota haluaa kokea uudelleen vaikka PH:n toiminta ei olekaan riippuvainen ihmisen tunteista ja tuntemuksista. Miten voisikaan olla että maailmankaikkeiden luoneen persoonan kosketus ei tuntuisi miltään. Tässä kohtaa kuitenkin valta on Pyhällä Hengellä. Hän päättää.
  Kuitenkin on niin, että kyse on koko ajan yhteydestä Isään, Jumalaan. Han haluaa että olemme yhteydessä häneen. Että elämme hänen läsnäolossaan, myös arkena. Kyse ei ole siitä että muuttuisimme jotenkin kummallisiksi kun Pyhä Henki täyttää meitä. Olen pikkuisen alkanut oivaltamaan mistä on kysymys. Jotenkin oma antautumiseni tuntuu vaikuttavan asiaan. Nykyään huomaan yhä useammin sanovan itselleni hankalissa tilanteissa. Ota Jeesus tämäkin asia itsellesi.

  Liked by 1 henkilö

 10. Rakas Tapio!
  Juuri tämä, mitä tässä kirjoitat, on omakin kokemukseni ja juuri sen takia että itsekin sain ns. Pyhän Hengen täyteyden, yksin kotona ollen ja Raamattua lukien, edes ymmärtämättä mitä tapahtui! Esirippu vain Sanan edestä repesi kuin olisin ollut Golgatalla ja nähnyt kaikkein pyhimpään. Ja kaikki tämä pataluterilaisena.

  Siksi, ja sen tähden olen varma, ettei tuo mitä apostolitkin saivat kokea ole historiaa! Ja sanoihan Jeesuskin poislähtiessään että on parempi että hän lähtee että me voimme saada ”toisen puolustajan” Pyhän Hengen. Hän käski käski tätä odottaa. Ja niin tapahtui. Ja kuinka toiseksi apostolit muuttuivatkaan kun saivat Voiman. Pyhä Henki antaa rohkeuden olla Jeesuksen todistaja, vielä tänäänkin. Niin totta ja yksinkertaista se on.

  Jokainen vaan, todellakin, kokee nämä asiat yksilöllisesti. Mutta! Mitä kokemuksista puhumiseen tulee, on sekin ikäänkuin pois suljettavaa, mutta aivan niin kuin tässä sanot:” Miten voisikaan olla että maailman kaikkeuden luoneen persoonan kosketus ei tuntuisi missään!” Näissä ja
  tässä on se hirveän surullinen ristiriita joka on vapaitten suuntien seurakuntien ja virallisten kirkkojen välillä. Ja jompikumpi on valittava.

  Tosi on myös tuo että tärkeintä on itse Jumala, yhteys Häneen ja Häntä meidän tulee rukoilla Jeesuksen opettamin sanoin! Ja uskoa todeksi.
  Kiitos että ehdit ja jaksoit tulla tämän kirjoittamaan! Maailma ei helpolla päästä eikä sen henki.

  Tykkää

 11. Kiitos, että vastasitte niin perusteellisesti!

  Ymmärsinkö oikein, kun tulkitsin tekstinne siten, että Pyhän Hengen täyteys ei ole mikään arkielämästä irrallinen kokemus, vaan että Jumala täyttää meitä Hengellään sitä enemmän, mitä enemmän antaudumme Hänelle? Ja joskus täyttymiseen liittyy kokemuksia, esim. lämmön tai hyvän olon tunnetta, mutta ne eivät ole tärkeintä. Tärkeintä on se, että Pyhä Henki auttaa meitä tutustumaan Jeesukseen?!?

  Olen monenlaisten fobioiden vanki ja nuo Pyhän Hengen täyteyteen liittyvät tunnekokemukset kuulostavat pelottavilta. Jos alkaisin esimerkiksi kokea Hengen hedelmäksi kutsuttua iloa, en todennäköisesti uskaltaisi ilmaista sitä (varsinkaan toisten seurassa). Olen näet tyypillisesti kireä kuin viulunkieli. Mutta eilen ja viime yönä säikähdin. Havaitsin yhtäkkiä kokevani iloa. Hämmästelin tuota tunnetta aikani. Kylläpä outoa! Mietin, milloin olen sitä viimeksi kokenut, kun se tuntui niin uudelta. Onneksi se meni pian ohi ja olen taas turvallisesti stressaantunut.

  Heh… Oikeasti janoan iloa! Ostin juuri sadesuihkusetin nimeltään Joy (ilo). Tarvitsisisin myös hengelllistä ilon sadetta! Ja tunne-elämän vapautumista niin, että iloa uskaltaisi myös ilmaista!

  Jeesus, tahdon seurata Sinua minne ikinä tie vie. Kuten tiedät, tarvitsen matkalla Henkeäsi. Haluaisin todella paljon olla lähellä Sinua ja ymmärtää edes pienen hitusen siitä, mitä olet. Täytä minua ihan sillä tavalla kuin Sinä tahdot! Kiitos näistä mahtavista ihmisistä täällä blogitaivaalla. Valtaa myös heidät läpikotaisin! We need You! We need joy! ❤

  Liked by 1 henkilö

 12. Olet ymmärtänyt asioita minusta oikein. Kaikkein tärkein asia on Jeesuksen sovitustyö ja uhri Golgatalla. Mikään ei mene siiitä ohi tai yli. Kun Raamattu puhuu synnistä käyttää se siihen eniten Hepreankielen sanaa het´jonka tarkka käännös merkitsee muuria tai väliseinää. Jeesus siis purkaa ihmisen ja Jumalan väliltä muurin ja korjaa yhteyden, joka on ollut poikki. Kaikkiaan Raamatun alkukielessä on 7 syntiä merkitsevää sanaa.
  Pyhän Hengen tarkoitus on myös ylläpitää syntynyttä yhteyttä. Kun annamme Pyhälle hengelle tilaa toimia samalla tuo yhteys vähitellen korjautuu. Näkökyky ja taitomme kuulla Jumalaa paranee. Kuitenkaan nämä eivät ole asioita jotka omilla ponnistuksillamme jotenkin tehostuisivat.
  Ilon lisäksi Pyhä Henki haluaa että maillä on myös rauha ja vapaus. Luota Isäämme

  Liked by 1 henkilö

 13. Hämmästyin avatessani raamatunlukusovellukseni edellisen viestini kirjoittamisen jälkeen. You Versionin päivän jae oli Fil. 4:4

  ”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!”

  Osaan suomen kieltä ja ymmärrän jakeen kirjoitetun käskymuodossa. Silti joku sisälläni jarruttaa ja kyseenalaistaa. Haluaako Jumala ihan oikeasti iloitsevan?!?

  Yksi suomen kielen isistä viettää tänään merkkipäiviään ja koulumme aamunavauksessa siteerattiin hänen virttään Käy köyhään sydämeen:

  ”Rukoilen, Herra, yhä:
  Henkesi lahjoita.
  Sytytä valo pyhä,
  mieleni kirkasta.
  Yön usvat aamu voittaa,
  taas uusi päivä koittaa,
  saan elää armosta”

  Alan pikkuhiljaa ymmärtää jotain. Ihanaa, kun Isä pitää näin hyvää huolta: Ohjaa tielleni ihmisiä, jotka opastavat jaa ruokkii sanallaan. Eikä hylkää, vaikka en kaikkea käsitä.

  Liked by 1 henkilö

 14. ”Saman tien juoksija”

  Mielenkiintoista. Olisi aika kiva tietää minkä aikaa olet tätä Blogitaivasta harrastanut? Oletko vasta tutustumassa joko tähän tai näihin teksteihimme täällä. Ja onko usko sinulle uusi asia?

  Joka tapauksessa, niin vaikeaa kuin se meille ihmisille joskus onkin, Jumala todellakin tahtoo että tuntisimme myös iloa! Koska se ilo jonka Jumala vaikuttaa on riippumaton kaikista olosuhteistamme. Niinkuin Jumalan rauhakin.

  Ilo, rauha ja rakkaus voivat oikeasti olla olemassa vaikeuksiemmekin kanssa yhtä aikaa, jos uskomme Jumalan hyvään tahtoon meitä kohtaan. Ja Hyvä se on.!

  Emmehän iloitse olosuhteista vaan siitä että Jumala on meidät omakseen ottanut ja kalliin hinnan meistä maksanut. Hän tahtoo meille sellaista hyvää joka on suorastaan käsittämätöntä! Ikuisen elämän Hänen valtakunnassaan!

  Ei hän muuten olisi sallinut Jeesuksen kärsiä meidän tähtemme. Hän kärsi että me saisimme elää ja Isä Jumala kärsi hänessä ja hänen kauttaan myös.

  Tähän ihmisenä olemisen tuskaan, vaivaan, ja moneen ahdistukseen meille todellakin on annettu/ vuodatettu avuksi, lohduksi ja oppaaksi Pyhä Henki.
  Sen lisäksi että Hän rukoilee lakkaamattta puolestamme, Hän myös kirkastaa meille Kristusta, joka siis tarkoittaa ettei meillä ole hätää kun laitamme kaiken elämässämme Jeesuksen Kristuksen varaan.

  Tämäkään, niin kuin ei mikään suhteessamme ”taivaallisiin” tule itsestään vaan kasvun kautta. Meissä kasvatetaan Hengen Hedelmää uskon lisäksi ja se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta itse Jumala tekee sen meissä, joten ei juosta, levosta käsin!

  Koskaan ei tarvitse missään olosuhteissa pelätä että Jumala jättäisi meidät oman itsemme varaan. Hän pelastaa meidät kun emme itse irrota Hänestä otettamme.
  Ja ennen kaikkea, minkä Hän on päättänyt, se toteutuu aina. Me emme itsessämme voi muuta kuin antautua ja luottamuksella jättäytyä Hänen käsiinsä. Ei hätäillä, meitä kannattelevat iankaikkset käsivarret.

  Herra asuu kansansa kiitoksessa!
  Nyt sinä jo tunnet iloa ja ilo voi johtaa spontaaniin kiitokseen Herraasi ja Vapahtajaasi kohtaan, ja silloin voi tapahtua mitä vaan.
  Mielenkiintoista matkaa maailmankaikkeuden Luojan matkassa Sinulle !
  Herra siunatkoon ja varjelkoon Sinua.

  Liked by 1 henkilö

  • Hei Tuulikki!

   Löysin blogitaivaan viime syksynä (ehkä marraskuussa) etsiessäni kertomuksia siitä, miten Jumala toimii ihmisten elämässä. Lueskelin uusia ja myös vanhoja kirjoituksia. Jäin koukkuun, koska olette niin aitoja, ettette salaa edes taistelujanne. Se vaikutti. Vaikka itse olen melkoinen teeskentelijä, en haluaisi lukea teeskennellen tehtyjä juttuja.

   Olen kasvanut kristillisissä piireissä. Luulin siis, että kaikki asiat ovat minulle selkeitä. Olen katsellut pienestä pitäen, miten ihmiset laulavat hartaan ja murheellisen näköisinä ilosanomasta – ja liittynyt tuohon kuoroon. Osaan kristilliset maneerit hyvin. Olen huomannut, että noudattamalla tiettyjä tapoja, kaavoja ja sanavalintoja en joudu kenenkään pahkesuttavaksi. Yök, millaista teeskentelyä!

   Kaipaan aitoutta. Siksi luen tekstejänne.

   Kaipaan Jumalaa.

   Kirjoituksenne ovat avanneet minulle huikeita näköaloja. Osasinhan kyllä laulaa ilosanomasta otsa rypyssä ja suupielet mutrussa… Mutta että ilo onkin oikeasti jotain, mitä on lupa kokea? Että Pyhän Hengen täyteys on ihan oikeasti olemassa – ja minuakin varten? Vaikuttaa ihan siltä, että Jumala ei olekaan sidottu näihin kaavoihini ja järkeilyihini, vaan hän on jotain käsittämättömän paljon suurempaa!

   Tämän päivän raamatunlukusovellukseni päivän jae on muuten Psalmi 16:11:

   ”Sinä neuvot minulle elämän tien,
   ylenpalttisesti on iloa sinun
   kasvojesi edessä, ihanuutta sinun
   oikeassa kädessäsi iankaikkisesti.”

   Olen niin aasi, että on vaikeaa käsittää, että ilosanoma onkin ILOsanoma. Mutta olisi todella epäkohteliasta Jumalaa kohtaan olla iloitsematta. Siksi annankin itselleni luvan iloita. Ehkä jopa kiittää ja ylistää.

   Liked by 2 people

 15. Raamatunlukusovellukseni päivän jakeet tuntuvat muodostavan jatkumon keskustelumme ympärille.

  Tämän päivän jakeen jälkeen ei vain enää pysty vetäytymään sisäiseen punkkeriinsa murjottamaan. Sielusta alkaa tulvia ylistys, enkä aio dumpata sitä.

  Jeremia 31:3
  Kaukaa ilmestyy minulle Herra:
  ”Iankaikkisella rakkaudella minä
  olen sinua rakastanut, sentähden
  minä olen vetänyt sinua puoleeni
  armosta.”

  Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.