Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Menestysteologia ja menetysteologia

4 kommenttia

Noita sanoja yhdistää se, että niistä nousee teologinen riita ja väittely. Yhden kirjaimen ero saa aikaan kokonaisia koulukuntia. Minäpä kerron yhden totuuden lisää:

Kumpikin on oikein ja väärin!

Elämä on! Välillä menestytään, välillä menetetään. Eivät kaikki menestyneet ole onnellisia. Eivätkä kaikki menettäneet ole onnettomia. Menestymistä voidaan mitata niin monella tavalla ja tasolla. Rikas pönöttää yksinäisyydessään. Hän on menettänyt ystävänsä. Köyhälla voi olla sosiaalisesti rikas yhteisöelämä. Esimerkiksi!

Mutta teologisesti: äärimmilleen viety menestysteologia ja myös menetysteologia ovat irti Jumalasta, teologian Logoksesta, Sanasta, joka luopui oikeudesta olla Jumalan kaltainen ja tuli ihmiseksi, pelastamaan kadotetun ihmisen.

Jeesus menetti, jotta me menestyisimme.
Me menetämme, jotta lähimmäisemme menestyisivät.

On kyse jakamisesta, tasaamisesta, yhteydestä, rakkaudesta! Menestyneet ja menettäneet löytävät yhteyden, jossa rakastetaan jakamalla.

Jumala jakaa monenlaista menestystä, jotta me voimme jakaa sitä eteenpäin. Tämä on oikeaa menestystä, jakamisen menestysteologiaa.

Olemme valmiit evankeliumin tähden menettämään kasvomme, maineemme, varallisuuttamme, aikaamme, voimiamme, koko elämämme. Tämä on oikeaa menetystä, tasaamisen menetysteologiaa.

Menestykää, mutta älkää syntiä tehkö ahneudessanne!
Menettäkää, mutta älkäö syntiä tehkö katkeruudessanne!

Iltanuotio tuhansien tähtien alla nauttien kalaa, matkalla hapantunutta viiniä ja kuivunutta leipää Jeesuksen ja kavereitten kanssa päihittää mennen tullen viiden tähden juhlapäivällisen yksin.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Menestysteologia ja menetysteologia

 1. 🙂 Aika hyvä Heikki! Kiva kun taas kirjoitat täälläkin, kas kun kaikki eivät ole FB:ssa.
  Minulle tuli tästä monta asiaa mieleeni, erityisesti Room:12 ja Joh:3:16 !

  Mitä enemmän lukisimme Sanaa ja olisimme tekemisessä itse Pyhän Jumalan kanssa jäisivät toisarvoiset toisarvoisiksi. Todellinen rakkaus on Jumalasta ja toistemme rakastamisessa. Mutta, Jos emme aivan tunne aina rakastavamme, niin hyväksytään toinen toisemme Jeesuksen ja yhteisen uskomme tähden.

  Kaikilla meillä on oma tiemme jonka Jumala tuntee! Usein vaikea mutta myös siunattu, Jeesuksen seurassa Pyhässä Hengessä – olosuhteista huolimatta.

  Kiitos. Voi hyvin!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos, Tuulikki, rohkaisusta! Herran siunaus meitä vahvistaa.

  Liked by 1 henkilö

 3. Helppoa rakastaa Jumalaa yli kaiken, vaikeampaa rakastaa lähimmäistä kuin itseään. Tästä löytyvät ne menestyksen ja menetyksen erot ja yhtäläisyydetkin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Ylipäätään me ihmiset olemme enemmän väärässä kuin oikeassa. Menettäminen on osa ihmisen elämää mutta me unohdamme usein että Jumala on mukana noissa menetyksissäkin ja hän antaa meille kaksinverroin takaisin. Iäisyys näkökulma korjaa suuntaa ja näkökykyä. Siunausta päivääsi Hessu!

  Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.