Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rauhan tervehdys Thaimaasta

8 kommenttia

Seuraan Thaimaasta käsin uutisointia kahden suurvallan päämiehen tapaamisesta Helsingissä. Moni toivottaa valtioiden päämiehet tervetulleiksi, toiset olisivat halunneet heidän pysyvän kotonaan.

Tervetulotoivotusten joukossa näen ainakin kolme banderollia. Yhdessä niistä Kirkon talo julistaa: ”Autuaita ovat rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” Kallion kirkko puolestaan kehottaa lämmittämään sydämiä, ei planeettaa, ja Amnesty tekemään ihmisoikeuksista ”great again.”

Vaikka en yleensä innostukaan pelkillä raamatunlauseilla viestimisestä, Kirkon talon juliste on mielestäni ylivoimaisesti paras. Miksi? Siksi, että siihen ei sisälly syytettä tai pikkunäppärää piikkiä. Sellaisia molemmat johtajat ovat luultavasti kuulleet jo niin monta kertaa, että ovat niille täysin turtia. Sellainen viesti on liian helppo torjua. Sen sijaan vuorisaarnan kehotus on puhtaasti positiivinen ja rakentava. Ja mikä parasta: siihen sisältyy siunaus. 

Yhtä asiaa kaikissa kolmessa julisteessa jään kuitenkin kaipaamaan: venäjänkielistä tekstiä. Vai onko viestit suunnattu vain presidentti Trumpille? Tasapuolisuutta peliin! 

Miksi toivotan rauhaa Thaimaasta? Olen ollut täällä jo jonkin aikaa lähetystyössä, Suomen Lähetysseuran työntekijänä. Kun seuraan täältä käsin kotimaan tapahtumia, huomaan, että myös kristikunta Suomessa tarvitsee kipeästi rauhaa.  

Siispä veljet kirkossa ja sen ulkopuolella: olkaamme autuaita. Rauha alkaa meistä itsestämme.  

Ilkka Koivisto
Bangkok 

Mainokset

8 thoughts on “Rauhan tervehdys Thaimaasta

 1. Olemme ajassa jolloin monet ihmiset ovat hukanneet Jumal näyn ja uskon ja nyt kaikkialla toivotetaan rauhaa ei mitään hättää vaikka on hätä monella meidän siskoilla ja veljillä Jeesuksen tähden jonka vuoksi he ovat joutuneet vainottaviksi ja on monta surmattu, ystävät rukoillaan marttyyrin osaan joutuneitten puolesta,kiitos ja siunuasta,keijo södertälje

  Tykkää

 2. Keijo: rauhan rukoileminen tai sen toivottaminen – puhumattakaan rauhan tekemisestä – on mielestäni kristityn velvollisuus. Aivan eri asia on sanoa, että ”kaikki hyvin, ei hätää.” Tällaista en kirjoituksessani ehdottanut.

  Tykkää

 3. Etäisyys antaa perspektiiviä. Rauhaa siis sinne kauas jonnekin! Itse en ole oikein syttynyt näiden kahden ”rauhantekijän” toimiin. Aika tulee näyttämään mikä merkitys heidän teoillaan tulee olemaan.

  Tykkää

 4. Uskallankohan sanoa!? Sanon kuitenkin.
  Minulle tuli vahvasti sellainen olo että olimmekohan edesauttamassa päinvastaista asiaa kuin rauha!? En usko että sitä meille kuitenkaan ”viaksi” luettaisiin koska mitään ei tapahdu Jumalan aikataulujen ulkopuolella!!! Kaikessa rukoilemme ”Tapahtukoon SINUN tahtosi”! Siis silloinkin kun toivotamme rauhaa maailmaan.
  Anteeksi veljet, mutta oli pakko.
  Hyvää kesän jatkoa sekä Ilkalle sinne kauas, että Tapiolle täällä ja Keijolle Ruotsissa!
  Jumalan rauhaa!

  Tykkää

 5. Hei Tuulikki!
  Kiva kun kommentoit.

  En kuitenkaan ihan ymmärtänyt, mistä tai keneltä pyydät anteeksi. Lainasin kirkon banderollin viestiä, jossa siteerattiin Raamattua: ”autuaita ovat rauhantekijät.” En minä ainakaan pelkää rukoilla rauhaa!

  Liked by 1 henkilö

 6. Hei Ilkka.

  Ymmärsin kyllä, mutta ehkä pyysin sitä anteeksi kun uskalsin kirjoittaa millainen olo minulle tästä koko tilanteesta tuli kun ottaa huomioon nämä kaksi ”suurmiestä” jotka ilmeisesti ovat itsemielestään viisaita ohi Jumalan..
  Vaara, jos sitä on, on mielestäni siinä kun nämä ”päämiehet” tekevät kahdestaan ”diilejä”, ja jatkossakin.

  Mutta, kuten kirjoitin, ihmiset eivät päätä mitään ohi Jumalan lopultakaan. Kaiken Jumala on suunnitellut viimeistä piirtoa myöten sopivatpa tämän kaltaiset ihmiset tykönään mitä tahansa. Mutta en voi olla ajattelematta nyt olevia sotiakaan ja ihmisten suunnatonta kärsimystä niissä.

  Tai pyysinkö anteeksi puuttumistani asiaan. Olenhan vain lähinnä en mitään teidän rinnallanne. Mietin aika paljon sitäkin pitäisikö osata lopettaa täällä, mutta kun kirjoittaminen näistä elämäni tärkeimmistä asioista aina vaan houkuttaa.?

  Blogitaivaskin on seurakuntayhteyttä ja siellä missä on seurakuntaruumis ja rukousta, siellä on Jeesuskin.
  Kiitos Ilkka että olit tätä perustamassa ja että olet omalla paikallasi siellä missä oletkin.
  Rukoillaan rauhaa.

  Liked by 1 henkilö

 7. Tiedä rakas Tuulikki että teet matkaa aralla mielellä. Täällä Blogitaivaalla voit kuitenkin ojentautua oman uskosi mukaan toisten rinnalle tasavertaisena ja taivaallisen mittapuun mukaan jopa kokeneempana kirjoittamaan kaiken mitä sydämellä on, meiltä keneltäkään anteeksi pyytelemättä.

  Tykkää

 8. Tapio!
  Kiitos – on köyhä sana………

  Tätä en voi itkemättä lukea, olen niin väsynyt helteeseen, itseeni ja kaikenlaiseen pohtimiseen.
  Jumala Sinua Siunatkoon! NIINKUIN HÄN tekeekin!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s