Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

1.1.19 ja profeetallisuus

Jätä kommentti

Moni haluaa olla profeetta. Tai ainakin nähdä tulevaan. Sehän voisi olla hienoa. Muista kuitenkin, että Jumala valitsee ja valtuuttaa profeettansa.

Vuoden alussa katsellaan usein eteenpäin. Menneet meni jo, uudet haasteet ovat tilalla. Kunpa tietäisi, mitä, missä ja milloin. Onneksi et tiedä. Et kestäisi. Et myöskään pystyisi hoitamaan tämän päivän tehtäviä, kun aika ja voimat kuluvat etukäteen huomisen murehtimisessa.

Silti on hyvä varautua myös tulevaan. Siis olla valmis kohtaamaan uusia haasteita. Hengelliset, henkiset ja fyysiset varastot kannattaa pitää kunnossa pahan ja hyvän päivän varalle.

Vaikka meitä kaikkia ei kutsuta varsinaisiksi profeetoiksi, kutsutaan meitä profeetallisuuteen. Paavali kehottaa meitä tavoittelemaan profetoimisen lahjaa, jolla voimme rakentaa, kehottaa ja lohduttaa seurakuntaa. Tässä ei niinkään korostu profeetan rooli ennustajana, vaan vahvistajana.

Jokaisen kristityn tulisi olla profeetallinen, sellainen, joka näkee, missä ajassa me elämme ja miten voimme tuoda tähän aikaan Jumalan hallintavallan todellisuuden. Pyhä Henki tekee meistä profeetallisia.

Profeetallinen uskova lukee ja tarkkaa uutisia, pysyy siis maailmanajan tasalla. Mutta hän myös lukee Raamattua rukoillen pysyäkseen Jumalan maailman tasalla.

Jumalan Sanan tunteminen ja läheinen suhde Hänen kanssaan tekee meistä profeetallisia. Ja niitä ihmisiä nyt tosissaan tarvitaan. Tämä on kutsu läheiseen suhteeseen Herramme kanssa.

Jeesus uuden vuotemme 2019 siunatkoon!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.