Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tulkoonpa itkien tai nauraen, mutta herätystä tarvitaan!

1 kommentti

Ja huutomerkki perään! Elävässä herätyksessä on tunteetkin pelissä…ja sallittuja. Tai siis niille ei voi välttämättä mitään niille tunteille. Kun Pyhä Henki saa vapauden koskettaa ihmistä, niin ihminen vapautuu. Osa alkaa itkeä, osa alkaa nauraa, osa vsin hymyilee ja osa on ihmeissään.

Itse herätys on kuitenkin tunteita oleellisempi, mikäli se herätys on pysyvää ja aitoa. Aito liikehdintä Herran puoleen saa meidät liikuttumaan eri tavoin. Pyhän kosketus aina kolahtaa jollain tasolla, tunteitten määrä ja näyttäminen sitten vaihtelee yksilöittäin. Ei kannata kaavoittaa herätystä.

Kunnon herätys liikuttaa muutenkin kuin tunnetasolla. Se saa ihmiset liikkumaan, siis liikkeelle. Jeesus ulkoisti evankeliumin, Hän vei sen ulos ihmisten ilmoille, vuorten rinteille, kaduille ja toreille. Ja ihmisissä tapahtui melkoisia liikehtimisiä: riivaajat pakenivat paikalta, sairaudet kaikkosivat, joku kiipeili puussa nähdäkseen Herran, muuan tuli tungoksen läpi koskettaakseen Jeesusta, eräät rikkoivat katon…Pietarikin intoutui lähtemään veden päälle…loputtomiin huikeita kertomuksia ilosanomasta, joka oli sanoja enemmän ja kosketti koko ihmistä.

Hurjaa, eikö? Ei kurjaa, vaan hurjaa, elämää, muutosta, vapautta= herätystä kaikilla mausteilla!

Sitä tänne! Nyt on tarvetta. Tulkoonpa itkien, nauraen, tanssien, ryömien…ihan miten vain, kunhan se tulee Pyhän Hengen ohjauksessa Jeesusta korostaen ja ihmisiä pelasten.

Herätys tulee! Oletko valmis?

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Tulkoonpa itkien tai nauraen, mutta herätystä tarvitaan!

  1. Herätystä tarvitaan jopa itkien ja nauraenkin. Jeesus ulkoistaa evankeliumin, mutta Raamatun ohella siihen tarvitaan tässä lopun ajassa mielikuvitustakin, että pysyisi hereillä.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.