Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Itsetunto kohillaan

1 kommentti

Välillä tai jopa usein pakenen itsetuntoni piilopirttiin. Siellä on muka hyvä olla. Rauhassa. Piilossa muilta. Itsesääliin kietoutuneena. Kunnes tajuaa, että se onkin tylsää. Yksinäistä. Sitä tuijottaa vain ikkunasta, olisiko polulla muita pakenijoita, joiden kanssa olla kimppakurjaa. Ei ole. Onneksi. On palattava ihmisten ilmoille.

Palatessani piilopirtin varjoista ajattelen Pietaria, sitä Galilean kiivasta kalastajaa. Hänestä tuli rohkea katusaarnaaja ja parantaja Jerusalemiin, lähetystyöntekijä Vähään- Aasiaan, kirkon arvostettu johtaja. Lueskelin hänen kirjettään ja siellä hän kirjoitti seurakunnalle mm, että te olette kuninkaallinen papisto!

Kappas Pietaria! Siinä oli itsetunto kohillaan. Se oli koeteltua itsetuntoa. Kristuksen koulussa kasvatettua itsetuntoa. Pitäisiköhän sanoa Kristukseen kiinnittynyttä itsetuntoa. Pietarilla oli pimeydestä valkeuteen kutsutun ihmisen terve itsetunto. (Voit lukea asiasta tarkemmin: 1.Piet.2:9-10)

Itsensä vähättely, mitätöinti, nollaaminen ja mollaaminen on Jumalan luomistyön pilkkaamista. Se voi olla myös peitettyä omahyväisyyttä, ironista ylpeyttä. Joka tapauksessa se on salakari, jolle saattaa itse kukin ajautua. Älä juutu siihen karikkoon. Se tuhoaa sinut ja sinuutesi. Saamme huutaa sielujemme paimenen ja kaitsijan puoleen ja palata Hänen tykönsä. Kyllä Hän tunnistaa tuskamme, onhan Hän ollut kaikessa kiusattu niin kuin mekin.

Kristuksessa palautuu itsetunto kohilleen, sillä se näkee sekä ihmisen avuttomuuden että Jumalan armollisuuden. Armo nostaa arvoon, arvokkuuteen Jumalan luomana ja lunastamana. Pääsemme heikon itsetunnon pimeydestä terveen Kristus- tunnon valoon.

Kristus meissä on kirkkauden toivo myös meille itsellemme!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Itsetunto kohillaan

 1. usko ei riitä
  peto kuoleva hiipii
  rotkon rauhassa
  itsetunto hukassa
  omantunnon takana

  elää omillaan
  Pietarin kalasaaliin
  hyvä neuvoja
  ihmisten kalastaja
  elämään pelastaja

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.