Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kaimani Henrik, pyhimyskö?

1 kommentti

Sinut on julistettu pyhimykseksi. Varmaan ihan ansiosta. Ja toki minäkin kunnioitan sinua, kaimaani, sen tähden, että toit Jeesus- sanoman tähän maahan.
Mutta että pyhimys!

No, mitäpä tässä sanoista tinkaamaan. Saat olla pyhimys ihan rauhassa, kunhan et suostu palvonnan kohteeksi. Suomen historiassa olet merkkihenkilö. Ja Heikkinä minä olen kaimasi.

Olenko minä merkkihenkilö?

Olen kyllä merkitty mies. Ristin merkillä merkitty ja ristinsanoman merkitystä julistava ihminen. Iloitsen tästä sanomasta ja siitä, että saan sitä julistaa.

Mutta palaanpa siihen pyhimys- juttuun. Kirkossamme ei ole tapana julistaa ketään pyhimykseksi. Mutta samalla on usein unohdettu se, että uskovat ovat pyhiä. Pyhä Henrik, pyhä Heikki, pyhä Liisa jne. Jokainen uskova voi laittaa nimensä eteen sanan Pyhä.

Kristus on pyhyytemme. Hänessä olemme pyhiä.

Kalastaja Pietari kirjaa tämän seuraavilla sanoilla:
”Mutte te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, PYHÄ heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja’, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa.” (1.Piet.2:9)

Väkevää, eikö! Uskovat, olemme pyhiä! Ei uskoisi, kun katsoo peiliin. Missä sädekehä? Onneksi sitä kehää ei ole päämme päällä näkyvissä, mutta Sanan mukaan ”kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne.” Näin se Pietari kirjoittaa, 1.Piet.4:14.

Uskovat ovat Jeesuksen ansion tähden pyhiä. Pyhä Henki on annettu uskoville Puolustajaksi, Kristuksen kirkastajaksi, voimaksi ja avuksi. Tämä on todella väkevää! Pyhän Hengen kanssa eläminen on Jumalalle erotettua elämää. Kyllä uskovan arvomaailma ja tavat usein eroavat ei- uskovien elämäntyylistä. Julistamme Jeesusta, ainoaa tietä perille Taivaaseen. Pyhä tarkoittaakin Jumalalle erotettua.

Jeesuksessa Pyhät! Uskalletaan olla erilaisia kuin maailma. Pyhä Henrik, Pyhä Heikki, Pyhä Liisa: meillä on pyhä tehtävä: julistaa ja edustaa kaikkein pyhintä veljeämme ja Vapahtajaamme, Jeesusta Kristusta.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Kaimani Henrik, pyhimyskö?

 1. tie Jeesuksessa
  elämän kuntopolku
  arjen keskellä
  usko Pyhää Henkeä
  pyhimystä Hänestä

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.