Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Profeetat, vahtikoiria vai puudeleita?

1 kommentti

Herttainen, pikku sylikoira. Kulkee korissakin. Mahtuu syliin. Ei hauku. Ei syö paljon. Kakkiikin vain pieniä kakkaroita, jotka on helppo poimia muovipussiin. Hienoa on sellaisen kanssa promeneerata ihmisten ilmoilla.

Vahtikoira on just kaiken edelläkirjoitetun vastakohta. Se ei edes hauku käskystä, vaan just silloin, kun se päättää. Sen haukunta voi olla hyvin ärsyttävää, jopa pelottavaa. Mutta hei, sehän on vahtikoira, sen pitääkin haukkua, niin että talonväki herää ja varkaat luikkivat tiehensä.

Jos tarvitset vahtikoiran, älä hanki puudelia! Jos sinulla on hyvä vahtikoira, voit nukkua yösi rauhassa!

Itse kukin valitsee koiransa toiveittensa ja tarpeittensa mukaan. Valinta on meidän.

Profeetat ovat kirkon vahtikoiria. Jumala sellaiset lähettää. Ne, he varoittavat kovalla äänellä lähestyvästä vaarasta. Ovat siis erittäin tarpeellisia. Ja äänekkäitä! Saattavat haukkua monen mielestä väärään aikaan ja väärässä paikassa. Mutta ne haukkuvat, koska ovat vahtikoiria, koska vahtiminen on niillä verissä, koska sitä varten ne on luotu ja lähetetty.

Mutta moni kirkko vaientaa vahtikoiransa, profeettansa. Ne kesytetään sylikoiriksi. Ne opetetaan herttaisiksi, haukkumattomiksi koristeiksi kirkon penkkeihin. Liian moni profeetta, vahtikoira on päätynyt äänensä menettäneeksi lemmikiksi, jota kuka tahansa voi silitellä ja paijata. Liian moni seurakunta on vaihtanut rajun vahtikoiran herttaiseksi sylikoiraksi, josta ei ole vartijaksi.

Jumalan lähettämät profeetat! Ottakaa paikkanne uudelleen. Älkää jääkö ihmisten paijattaviksi. Varkaita on liikkeellä entistä enemmän. Ne varastavat Raamatun totuuksia. Lopulta ne varastavat koko Raamatun ja tuovat tilalle ihmisen mielen mukaisia oppeja.
Vanhemmatkin profeetat, nouskaa keinutuoleistanne siihen asemaan, johon teidät jo nuoruudessa kutsuttiin.

Kirkko ilman profeettaa on talo ilman vahtikoiraa!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Profeetat, vahtikoiria vai puudeleita?

 1. kirkolla piispa
  oppiherran virassa
  kansan puudeli
  profeetta raamatussa
  riittävän on kaukana

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.