Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mielensäpahoittajat

1 kommentti

Some- kirjoitusten väärinkäsitysten määrä on valtaisa. Loukkaamme. Loukkaannumme. Tahallaan. Tahattomasti. Ammattimielensäpahoittsjat ovat luku sinänsä. He loukkaantuvat joka tapauksessa.

Mielensäpahoittajille ei tule pieneen mieleen, kuinka paljon he pahoittavat muita, rajoittavat mielipiteen ilmaisua ja pilaavat ilmapiiriä. Rakentava kritiikki ei nouse mielenpahoituksen impulseista. Keskustelun rakennuspalikat kootaan harkitusti, ei mielivaltaisesti ja äkkipikaisesti. Mielivaltaisuus raivaa muut pois, jyrää ne alleen.

Some- maailma paljastaa helposti mielensäpahoittajan. Sellaisen mielipide repii ilmaston rikki, tuhoaa hyviä mielipiteitä, satuttaa kipeästi monen persoonaa. Näistä ammattipahoittajista on vaikea päästä eroon. He seuraavat kannoillasi ja tarkkaavat kaikkia sanojasi…ja loukkaantuvat.

Olkoon puheenne aina suloista ja suolalla höystettyä, kehottaa Sana. Jeesuksen puheet ovat oiva esikuva. Ne olivat suoria, mutta parantavia. Niihin loukkaannuttiin, mutta niistä löydettiin myös huikea apu elämän ongelmiin ja vaivoihin. Jeesus oli mielensäpahoittajien yläpuolella, sillä Hän, joka itse on Sana, tiesi aitojen sanojen voiman. Jeesuksen sanojen tavoite oli selkeä: hoitaa, parantaa, siunata, auttaa, lohduttaa, muuttaa maailmaa paremmaksi, tuoda siis Jumalan valtakunnan todellisuus maailmaan. Hänen kovatkin sanansa pyrkivät pelastavaan ja parantavaan muutokseen.

Tärkeää on sydämen asenne. Rakkaus tuo suloisuutta sanoihin, totuus suolaisuutta. Mielensäpahoittajatkin tarvitsevat rakkautta ja totuutta!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Mielensäpahoittajat

 1. Sanan voimalla
  sielu soppa saippua
  mieltä kohentaa
  hyvä mieli makea
  sulolla ja suolalla

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.