Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Luther, olisit ollut hiljaa

9 kommenttia

Martti, hyvä veli, miksi olit niin kriittinen? Etkö sen vertaa tajunnut, että kirkko suuttuu. Kannattiko suututtaa aikasi hengelliset ruhtinast mielipiteilläsi? Olisit voinut pitää ne omana tietonasi. Tai jakaa ne kavereillesi oluttuopin ääressä. Sen sijaan naulasit ajatuksesi kirkon oveen kaikkien lukutaitoisten pähkäiltäväksi. Ja mikä savotta siitä syntyikään. Että kannattiko?

Olisit ollut hiljaa, niin olisimme säästyneet monelta riidalta.

Paavali, hyvä mies, miksi lähdit Roomaan asti käännyttämään ihmisiä? Olisit jäänyt sinne Siionin kukkuloille käräjöimään juutalaisten rabbien kanssa. Niillä oli väittelytaito huipussaan, niin kuin sinullakin. Yhdessä olisitte saaneet nauttia retoriikan rikkauksista. Sen sijaan lähdit raitoamaan lähetysmatkoille ympäri Vähä- Aasiaa, Kreikkaa ja Roomaa. Espanjaakin havittelit. Sait mellakoita aikaan. Suuri Efesokin kiehui. Miksi? Kannattiko?

Opetuslapset, miksette jääneet yläsaliin? Tai Galileaan? Loppuivatko kalat järvestä? Eikö vanha, kunnon ammatti enää kiinnostanut? Kuka jäi hommaamaan kalat Kapernaumin torille. Sen sijaan te joukolla riensitte saarnaamaan ympäri Jerusalemia. Ja vielä ksiken maailman kielillä, niin että viesti varmasti leviäisi naapurimaihinkin. Olisitte, hyvät miehet, olleet hiljaa ja nauttineet ruokanne kivassa kaveriporukassa.

Jeesus, miksi tulit maailmaan? Olisit edes sinä ollut hiljaa!

JEESUS: tulin tuomaan kadotetun Jumalan valtakunnan takaisin maan päälle. Niin kauan kuin yksikin ihminen on ilman tietoa Isän Jumalan rakkaudesta, minä en ole hiljaa. Eivätkä minun seuraajani ole hiljaa!

Saatana, suu kiinni!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

9 thoughts on “Luther, olisit ollut hiljaa

 1. En tiedä mahdanko uskaltaa kommentoida tätä kirjoitusta. Eräs ystäväni kommentoi aikaisempaa, varsin asiallisesti. Hän sai kuulla olevansa ”uskonnollinen harakka”, tuota kommenttia peukutettiin ja hänet ammuttiin alas. Minulle käy todennäköisesti samoin: tämän kirjoitettuani koko tämä blogikirjoitus poistetaan — tämä kommentti myös — ja sen jälkeen saan kuulla olevani ties mitä.

  En kirjoita tätä itseni vaan ystäväni takia. Uskon, että Jeesuskin olisi puolustanut häntä.

  Missä menet, Blogitaivas?

  Liked by 1 henkilö

 2. Ilkka olet rohkea, kiitos siitä ja puolustat ystävääsi! Aiheellinen kysymys, minäkin olen sitä jonkin aikaa kysellyt.? Miettinyt omalta kohdaltani kovastikin.
  Jumalan siunausta sinulle missä lienetkin ja jos ehdit saamaan tämän!

  Tykkää

 3. lopun ajassa
  riittää rahanvaihtaja
  hyvä uskossa
  oppineiden senaatti
  Jeesuksen alahuone

  hiljaisten oppi
  usko puhdistamatta
  kalat järvessä
  riita seurakunnassa
  paavalin laiha sopu

  Tykkää

 4. Hessun tyyli on aina ollut rouhea ja tulkintoja on sitten vedetty sinne ja tänne. Hengellinen retoriikka on haastavaa koska jokaisella on niin erilaiset taustat ja ymmärrämme niin eri tavalla asioita. Silloin kun loukkannumme ja koemme syyllistyvämme tai vielä pahempaa pelkäämme että joku heikompi syyllistyy mielestämme turhaan, reagoimme silloin voimakkaasti ja otamme kantaa paljon helpommin ja terävämmin.. Se ei ole väärin, päinvastoin näin kuuluukin olla. Usko on arka ja henkilökohtainen aihe. Jokaisella on omat polkumme ja Blogitaivas jatkaa omaa taaperustaan tuulessa ja pakkasessa kohti kesää.

  Liked by 1 henkilö

 5. Siirryn bloggaamaan omalle sivulleni ”Dreaming with God”.

  Tykkää

 6. no minusta Paavali saattoi tarjoittaa, että synti yhden ihmisen kautta toi vain hengellisen kuoleman. Kun kerran synti sovitettiin Kristuksessa, niin uskovat kuitenkin kuolevat luonnollisesti, vaikka Paavali kuoli yhdessä Jeesuksen kannssa kasteessa ja sitten kasteen jälkeen menikin Arabiaan

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.