Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumala on maapallo

Jätä kommentti

Mietteitä riihen takaa

RIIHEN TAKAA KIRKOLLISKOKOUKSEEN?

Tapasin eilen hiihtolenkillä vanhan miehen, joka sauvakäveli vanhaa peltotietä ladun varrella. Aamuhämärissä tuntui töykeältä hiihdellä ohi puhumatta mitään ja pysähdyin puhuttamaan miestä. Puhekumppani oli ilmeisen tarpeellinen, koska juttua alkoi tulla välittömästi. Keskustelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tavanomaista jutustelua talven omituisista säistä. Säästä toki puhuttiin, mutta vanhuksella oli selkeä näkemys siitä mikä aiheutti nämä kaikki kummallisuudet maapallon sääolosuhteissa. Hän oli vakaasti sitä mieltä, että luonto ja maapallo itse kosti ihmiselle kaiken sen mitä ihminen oli tehnyt. Samalla hän haukkui tieteen, kirkon ja kaikki poliitikot huijareiksi ja pettureiksi. Hän ihmetteli miten minä saatoin uskoa Jumalan olemassaoloon. Maapallo itse on Jumala, hän julisti. Vesi, meret ,järvet ja joet ovat sen veri ja elämänlanka.

Olimme joistain asioista samaa mieltä, mutta uskon perustus poikkesi hänellä totaalisesti omastani. Erosimme kuitenkin sovussa ja hymyssä suin. Juttutuokio piristi molempien aamua. Kohtaaminen on aina tärkeää.

Keskustelu veti kuitenkin hiljaiseksi. Mies elämänsä loppusuoralla näki edessään persoonattoman luonnon kostonhimoisena ja…

View original post 249 more words

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.