Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhät miehet

4 kommenttia

Kaiken alku tälle tekstille on muutamia aikoja sitten mieleeni pulpahtaneet sanat ”Pyhät miehet”? Ihmettelin hetken ja sitten sivuutin koko asian, vähän niin kuin että mitäs tuo nyt tarkoitti? Taisi tulla sitten radio Dein jonkin ohjelman kautta sanat uudelleen, – ja jälleen kun pääsin johonkin kohtaan lukemassani Gary Wilkersonin kirjoittamassa kirjassa isästään David Wilkersonista, jossa eteeni tuli ikään kuin kolmas kehotus Davidin saarnan aiheesta nimeltä ”Kasvu Jumalan mieheksi”?!

–  Loppusysäyksen sain omalta kappeliltamme 20 pv kun pastorimme ”saarnasi” oikeammin hän puhuu sydämellään – ja lauloi kitaransa säestyksellä kaksi koskettavaa laulua, niin että kansa itki. Voit tehdä tästä oman päätelmäsi millainen mies hän mielestämme on :)!

Tänään sain ylimääräistä aikaa, avustajani sairastuttua, lukeakseni aloittamani 325 sivua ihmettä kirjan loppuun. Kirjan nimi on oikeasti ”Mies joka uskoi”. Nämä edellä kerrotut laittoivat lukemaan vielä Johanneksen ilmestys – Sakarjan kirjat. Siltikään en ymmärrä miksi minun, joka niin vähän mistään mitään tiedän tai osaan, pitäisi kirjoittaa otsikon aiheesta? Olen kuitenkin kokenut kuinka joku asia tulee mieleeni kerta toisensa jälkeen ennen kuin uskallan sitä tulkita ja toimia sen mukaan, aina en toimi…..Itkenyt tänäänkin olen.

Älä käsitä väärin, mutta kun koen että taidan olla mahdottoman edessä, niin lohdutan itseäni sillä että kenties joku tarvitsee tätä??? Silläkin, kun muistan kuinka moni Raamatun henkilökin on ensin vastustanut saamaansa tehtävää, jolloin Jumalan on pitänyt vihastua ja rohkaista  valitsemiaan ihmisiä.

Saarnansa aiheesta ”Kasvu Jumalan mieheksi” David Wilkerson aloittaa:”Nykyään puhutaan paljon menestyksestä ja siitä, miten se saavutetaan. Raamatullisessa mielessä menestys on kuitenkin hyvin erilainen asia, kuin miten me sen ymmärrämme. Ajattele heitä, joita Jumala käytti herättämään oman aikansa ihmisiä. Jumala muovasi heitä kärsimyksen, kivun, surun ja epäonnistumisten kautta.” Sitten David kertoo Jobista, Daavidista ja Pietarista ja jatkaa:” Millaiset asiat tekevät meistä Jumalan miehiä ja naisia? Mikä on yhteistä kaikilla Jeesuksen seuraajille? Jos haluamme Jumalan kosketuksen elämäämme, millaisia sisäisiä taisteluita silloin kohtaamme? Mitä asioita Jumala käyttää tehdäkseen meistä oikeamielisiä? Älä rukoile: ”Käytä minua Jeesus” tai Herra, aseta kätesi ylleni”, ellet ole valmis hyväksymään niiden seurauksia.” Hän tiesi mistä puhui, totisesti.

Sen verran David Wilkersonista, että hän aloitti työnsä v. 1958 New Yorkin väkivaltaisissa slummeissa joita hallitsivat kaaos, huumeet ja jengisodat. Hän tuli tästä työstä maailmalle tunnetuksi kirjastaan ”Risti ja linkkuveitsi”, josta tehtiin myös maailmaa valloittanut elokuva.
David oli hyvin erikoinen ihminen tavallisuudessaankin ja hän maksoi kovan hinnan elämäntyöstään ja antautumisestaan Jumalalle, niin kuin hänen perheensäkin. Jotkut tietänevät hänestä jotain, joillekin hän on tuntematon. Vaikka olen ”tuntenut” ja seurannut hänen elämäntyötään jo -70 luvulta lähtien, en ennen tämän kirjan lukemista tiennyt millainen Jumalan Mies hän todellakin oli.

Hänen valttinsa oli käsittämättömän kokonaisvaltainen antautuminen Jumalan Valtakunnan työlle yötä päivää. Hänellä oli armolahjoja, jotka tapahtuivat välittömästi ja pysyvästi ihmisten kohdalla kun hän Herralta saamansa ilmoituksen mukaan toimi. Hänellä oli sellainen Raamatun luku ja rukouselämä ettei hän tehnyt mitään ellei ollut aivan varma että Jumala oli siinä mukana, johon hänen vaikutusvaltansa ja ihmeensä perustuivatkin. Rukous elämä ja Sanan luku vei häneltä kokousten lisäksi lähes kaiken ajan, perheen ja yksityiselämän kustannuksella. Ihmisenä hän kipuili itsensä kanssa niin että kärsi vuotavasta vatsahaavasta elämänsä ajan, välillä käyden kuoleman rajoilla. Minulle tämän kirjan lukeminen oli tarpeen, sain terveellistä opetusta.

Olen useasti lukenut ilmestyskirjaa ja se on ollut pelottavaa, mutta nyt se on tullut minulle lohdun, toivon, ilon, riemun ja kiitoksen kirjaksi. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen ja suuren rakkauden kirjaksi. VT:n profeetoista olen aina tykännyt! Nyt kun luin ilmestyskirjan ja sen päälle vielä Sakarjan, aloin ymmärtää vähän paremmin molempia, toinen tukee toista. Ilmestyskirjan 19 ihanan luvun ”riemulaulu taivaassa” loppujakeessa sanotaan: ” Jeesuksen todistajissa on profetoimisen Henki”. Sellainen oli myös David Wilkerson.

Moni on tänäänkin Jumalan mies! Vaikka näkymätön, kuulumaton, vaatimaton ja tuntematon ihmisille – mutta ei Jumalalle. Jos meillä on näkevät silmät ja kuulevat korvat, me erotamme heidät. Kukin heistä palvelee omalla armolahjallaan, läsnäolollaan, lauluillaan, puheillaan, kirjoituksillaan jne. Jotkut antavat kengät jaloistaan jne. Jumala tuntee heidät kaikki. Uskon että kaikki jotka kuulevat Herransa äänen ja tekevät Hänen tahtonsa, saavat palkintonsa – jo tässäkin ajassa ja ainakin tulevassa, vaikka eivät sitä ajattelekaan.

Ilmestyskirjan luvun 19 jae 6 toistuu siinä laulussa jonka pastorimme meille esitti, siinä sanottiin näin:” Kuuletko vetten pauhinan. Kuuletko tuulen laulavan. Jumalan Henki suuri ja muuttumaton. Kosketa meitä, siinä toivomme on!”
Toisessa laulussa lauletaan:
”Suurella arkuudella
kerran katsoin sinuun päin. En voinut puhutelle, vain kaukaa sinut näin.
Sinä huusit Jumalaasi: ”Miksi minut hylkäsit?” Tuominnut et maailmaasi. Sinä meitä siunasit.
Herra, et lentänyt kultasiivin yli kivun ja kuoleman. Sinä itkit, kun viereesi hiivin, siksi sinua rakastan
.
Sinä teit mitä laki ei saata, kova sana ei yksikään. Sinä rakastit tätä maata, joka sai sinut itkemään………

4 thoughts on “Pyhät miehet

  1. Tuulikki, minua lodutti tuo kohta :Ihmisenä hän kipuili itsensä kanssa niin että kärsi vuotavasta vatsahaavasta elämänsä ajan, välillä käyden kuoleman rajoilla.
    Osallisuus Kristuksen kärsimyksestä on mysteeri, jota olen miettinyt. Pietarin kirjeen kohta puhuu tästä:12 Rakkaat ystävät, älkää oudoksuko sitä tulta ja hehkua, jossa teitä koetellaan, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa. 13 Iloitkaa päinvastoin sitä enemmän, mitä enemmän pääsette osallisiksi Kristuksen kärsimyksistä, jotta saisitte iloita ja riemuita myös silloin, kun hänen kirkkautensa ilmestyy. 14 Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki. 15 Kenenkään teistä ei tule kärsiä murhamiehenä tai varkaana tai pahantekijänä tai toisten petkuttajana. 16 Mutta sen, joka kärsii kristittynä, ei pidä hävetä, vaan hän kirkastakoon kristityn nimellään Jumalaa.

    Liked by 2 people

    • Kiitos Virpi, tuo Pietarin kirjeen sanoma liikuttaa. Kuinkahan montaa Jeesuksen todistuksen tähden kiusattua ihmistä tuo on auttanut kestämään, vain Jumala tietää. Meidän on hyvä muistaa kantaa rukouksin uskonsa tähden vainottuja.

      Muuten tuo ”elämänsä ajan” tarkoittaa tietysti sitä aikaa kun hän, David W. teki työtä niissä vaikeissa olosuhteissa joihin hän koki Jumalan hänet asettaneen. Hän tosin teki sitä vanhuuteensa asti, kuoli auto onnettomuudessa jokunen vuosi sitten. Muistaakseni hän oli n. 80 vuoden ikäinen kuollessaan.

      Tykkää

  2. Siunaava kirjoitus, etenkin tämän yltiöpäisen tasa-arvoa alleviivaavan ajan kanssa, vaikkei sitä tarvita sekoittamaan tätä pakkaa.

    Pyhät ’miehet’ huomataan monesti jälkikäteen, jopa eläessään.

    Liked by 1 henkilö

  3. Kiitos Lena.
    Olen kanssasi samaa mieltä. Mitä enemmän Raamatun arvovaltaa ja Jumalan olemassaoloa ja Pyhyyttä poljetaan, sen enemmän vääristyy se alkuperäinen järjestys jonka Jumala suunnitteli. Syntiinlankeemus on saanut ja saa tuhoa aikaan aina vaan enenevästi. Siksikin haen lohtua esim. juuri ilmestyskirjasta ja profeetoista kautta historian.

    Surettaa että niin harva tietää enää, niin menneistä, kuin ehkä olevistakaan Jumalan miehistä. Heidän, siis aitojen ja vilpittömien Jumalan miesten, jotka eivät etsi omaansa, maine on kyseenalaistettu kaikenlaisten temppuilijoiden esityksillä. Kiitos Jumalalle että vielä on niitä/meitä jotka luemme Raamattua vikoilematta ja saamme tietoa missä ajassa mennään, mikä on totta ja oikeaa.

    David Wilkersonin elämä oli ihmeellinen, tunnetkohan sinä hänen tarinansa.?
    Hän oli yksinkertainen mies jostain maaseudulta joka sai kutsun katuevankelistaksi kaikkein vaikeimmille alueille Amerikan seudulla ja sen suurissa kaupungeissa. Hän aloitti työnsä 25 v. iässä ja meni sellaisiin paikkoihin joihin poliisitkaan eivät uskaltaneet mennä. Hän oli jatkuvassa hengenvaarassa, mutta kun Jumala oli hänen kanssaan niin hän ei pelännyt.

    Ihmisenä hän oli ulkoisesti vaatimaton ja pienikokoinen, suorastaan ”rääpäle” mieheksi, mutta hänessä oli suuri Henki.

    Hän pelkäsi niitä paikkoja joissa tapettiin toinen toistaan katutappeluissa, mutta ei antanut pelon masentaa itseään vaan julisti Jumalan sanaa niin että lukemattomat ihmiset pelastuivat.
    Hän itse kuitenkin tuskaili lähes elämänsä loppuun asti oman taivaskohtalonsa kanssa. Johtui suurelta osalta siitä että hänen lapsuutensa oli ollut niin ankara ja lakihenkinen. Elämänsä loppupuolella kuitenkin hän pehmeni ja alkoi armahtaa itseäänkin ja uskon että sai rauhan ymmärtäessään Jumalan armon omallakin kohdallaan. Hänen kuolemansa oli oikeastaan sellainen joka sopi hänelle vaikka olikin järkyttävä.

    Nyt olen tilannut kirjastosta hänen vaimonsa kirjoittamia kirjoja 2 kpl. Odotan mielenkiinnolla. Vaimohan joutui vastaamaan perheestä ja sairasti myös paljon esim. 8 eri syöpää. Syöpä runteli koko perhettä, tytärtä ja yksi lapsen lapsi kuoli jo pienenä tuohon kauheaan tautiin. David ei oikein toipunut siitä, mutta tyytyi Jumalan päätökseen asiassa. Niin kuin Job: ”Herra antoi Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi.”

    Liked by 2 people

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.