Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Laulujen Laulut

5 kommenttia

”Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, Hän Kietoo minut vanhurskauden viittaan niin että olen kuin sulhanen, joka laskee hiuksilleen juhlapäähineen, tai kuin morsian, joka koristautuu kauneimpiinsa.

Ja niin kuin maa työntää versoa, niin kuin puutarha saa kylvetyn siemenen kasvamaan, niin Herra, minun Jumalani, saa vanhurskauden versomaan, ja ylistys kohoaa kaikkien kansojen kuultavaksi!”

Kun minulla on murhe ja huolet kasautuvat ympäröimään minua, yksikään sanomattomista sanoistani tai huokauksistani ei ole salassa. Ei mene hukkaan, koska Hän joka On, on Täydellisesti Läsnä! Hän on tullut ja tulee luokseni uskollisesti, Hänellä on aikaa koska Hän on ikuinen ja ajaton. Hän, joka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista – ja on pelastanut.

Kun sanani loppuvat, Hän, vuodattaa käsittämättömän lempeytensä ylleni ja antaa täydelliset sanat joilla ilmaista kaiken juuri oikealla tavalla. Hänessä saan olla koska Hän On! En tiedä kuinka Häntä kiittäisin ja palvoisin. Mutta Hän tietää! Hän antaa minulle kielen ja sanat.

Hän kokoaan kaikki kyyneleeni maljaansa ja minua odottaa uusi nimi valkoisessa kivessä. Nimi jonka vain Jumala voi antaa ja joka on täydellinen.

Hän!
Hän joka antaa ilon, Hän joka antaa levon. Hän joka vuodattaa ilon öljyä kyynelten sijaan, juhlapäähineen tuhkan sijaan ja murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan! Sillä, Herran voideltu tuo ilosanoman:

” Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille ilosanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautta ja kahlituille kahleitten kirpoamista. Julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä.”

Jumalan maailmassa on paljon kaunista. Hänen luomissaan, Hänen omissaan on runsaasti kauneutta. Hän on jakanut lahjojaan ylenpalttisesti ja suurin niistä on Hän itse, Isä, Poika ja Pyhä Henki!!! Jokaisella Hänen omallaan on oma tehtävänsä.

 

Minulle laulujen lauluna on juuri tänään, Jumalan armosta, Jumalan luokse päässeen Riki Sorsan ihana laulu ” Elän niin kuin haaveilin”! Ja toisena Juha Tapion ” Rakastettu”. Löytyvät you tubesta ken tahtoo! Molemmista on löydettävissä myös hengellinen sanoma.

Eivät kaikki kyyneleet ole surun ja murheen. Parhaimmat kyyneleet ovat ilon, kiitollisuuden ja nöyryyden kyyneleet! Kuinka suuri onkaan meidän Herramme. Kuinka täynnä myötätuntoa ja hellyyttä. Kuinka täynnä täydellistä Läsnäoloa!

Riki laulaa jotenkin näin:” Elän täydesti juuri nyt ja saan olla maan päällä hetken. Minut kaipuuni tänne toi, mistä haaveilen, sen myös sain. Itse valitsin tämän tien siihen luotin. Muun jätin taakse ja näin taivaan pilkahduksen, johon milloinkaan yllä en. Täysin rinnoin elää tahdon hetken jonka sain. Elää niin kuin haaveilin, tuntea sen täysin rinnoin että riitän sittenkin! Sisimmästäin luopunut en, sen vain kauan nukkua annoin…” –
Nyt hän on Herransa avulla yltänyt, ei ainoastaan katsomaan taivaan pilkahdusta vaan odottamaan täydellistä ylösnousemuksen aamua! Jumalalle kiitos.

Juha Tapion kertosäkeessä toistuu sanat:” Älä pelkää, älä pelkää, sinä et pääse putoamaan. Rakastettu on oikea nimesi ja tulee nimenäsi olemaan! Ja edelleen:” Kun on riisuttu kaikki ihmeen hyvä minun on. Eipä tarvitse mitään mies tarpeeton. Minä leijun ja vajoan. Unessani näen kiven valkoisen, tuulessa keinuvat verhot ja Sinun äänesi kuulen sen!”

Älä pelkää, älä pelkää, sinä et pääse putoamaan. Rakastettu on oikea nimesi ja tulee nimenäsi olemaan!

Siunattua helluntaita, siunattua Pyhän Hengen juhlaa ja Jumalan armolahjaa Jeesuksessa Kristuksessa!

Raamatun lauseet Jesaja 61:1-3 ja 10-11.

Advertisement

5 thoughts on “Laulujen Laulut

 1. Kyyneleet uskovalla ovat useinkin nöyryyden ja kiitollisuuden kyyneleitä.
  Niiden myötä sielu huokaa tämän maailman tilaa ja omaa syntisyyttään.
  Siihen ei liity itsesääliä, vaan taivaskaipuuta. Ei tyytymättömyyttä silti elämään tämänkään maan päällä. Tällaiset kilvoituksen kyyneleet juurikin ”Herra” maljaan kerää.
  Ne ovat Hänelle kelpaava uhri, nimittäin särjetty sydän edellä mainituista syistä.
  Kiitos taas Tuulikki, kun avasit tämänkin ymmärryksen ihan muutamalla lauseella.
  Siunausta sinun elämääsi tytär Siion. Saat oman sädehtivän pullon taivaassa takaisin.

  Liked by 2 people

  • Kiitos Katri, kiva lukea sinua taas täältä. Olenkin kaivannut 🙂 !

   Tuon nöyrtymisen sijaan voisi käyttää myös sanaa murtuminen! Kun saa kokea Herran hyvyyttä ja läsnäoloa normaalia voimakkaamin, se murtaa, mutta hyvällä ja tarpeellisella tavalla.Hoitaen ja vahvistaen sitä totuutta että Jeesus elää ja Hänessä mekin saamme elää Pyhässä Hengessä ”Särjetyllä sydämellä” jossa kuitenkin saa kokea täydellistä hyväksyntää.

   Kiitollisuus kaikesta hyvästä mitä on saanut Jumalan armosta, murtaa myös ja samalla tulee kiitos kaikista niistä, jotka ovat tunnustaneet uskonsa Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Koko persoonaan ja sillä tavalla saaneet ehkä tuoda siunausta lähimmäistenkin elämään. Kuten tässä mainitut lulut ja laulajat.
   Kaikkein suurin laulujen laulu on kuitenkin se vanha ”Korkea Veisu” joka Raamatusta löytyy. Mutta vähä arvoisia eivät ole nämäkään.

   Hyvin analysoit kyllä. Todella hienosti, kiitos siitä. Siunattua elämää sinullekin Katri!

   Liked by 1 henkilö

 2. Siis Laulut, ei lulut 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos Tiuulikki hyvästä palautteesta.

  Minä ajattelin sen siltä näkökulmalta,
  että nöyrtykää Jumalan väkevän käden alle.
  Ylpeä ihminen ei minusta voi murtua, vaan kovettuu lisää ja siitä sanamuoto.

  Liked by 1 henkilö

  • Katri.
   Tunnumme kuuluvan tyttäreni kanssa ”huonon tuurin ihmisiin”. Äidilläni oli tapana minusta sanoa noin. Paha tuntuu ampuvan nuoliaan vimmansa voimalla. Ja kun juuri luulee saavansa elää vähän helpommalla niin tulee entistä pahempi vastoinkäyminen.
   Ilman Jeesusta, ilman Jumalan Sanaa emme pärjäisi.

   Siksi koko Raamattu on yhtä ylistyslaulua! Kun tämä yllättävä asia meitä kohtasi se ensin tuntui suistavan meidät raiteiltaan, mutta sitten taas muistelimme mitä Jumala Raamatussa puhuu.
   Otimme esille mm. Psalmin 91! Ihana psalmi.

   Jakeessa 14 sanotaan: ” Herra sanoo: minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä”! Jae 15:Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan”.

   Elämä on ankara korkeakoulu, mutta Jumalan Sanan avulla me siitä selviämme emmekä joudu häpeään. Tänä aamuna sain herätä hengellisen laulun sanoihin: ” Siunaus suo Oi, Herra, taivahan. Rukoillen nyt mä sua odotan. Sieluni on niin tyhjä köyhä vaan. Sinulta yksin vain mä avun saan…..” jne.
   Kiitos sinulle Katri! Ja kiitos Jumalalle että meillä on uskona ja toivona ikuinen elämä vailla tämän maailman vastoinkäymisiä ja kipuja.

   Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.