Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ystävyydestä, Elämästä ja Sanan valosta

5 kommenttia

Minulla on ystävä, vuotta nuorempi kuin tyttäreni. Olen tuntenut tämän nuorehkon miehen perheen, aikoinani, asuessamme naapureina. Ystävyytemme tämän vanhimman pojan kanssa on kestänyt vaikka olemme muutoin joutuneet perheen kanssa kauemmaksi toisistamme.

Sovimme pitkästä aikaa tapaamisesta ja saimme todeta syvän ystävyytemme olevan tallella ja koimme ihanaa Hengen yhteyttä niin kuin ennenkin. Meillä ei ole mitään vaikeutta puhua avoimesti mistä tahansa elämäämme liittyvästä asiasta, vaikka ikäeroa on ja olemme vastakkaista sukupuolta. Tämä, minuun nähden nuorehko mies, ehti opiskella teologiaakin muutaman vuoden tarkoituksenaan tulla papiksi, mutta sitten elämä toi eteen asioita jotka muuttivat tilanteen. Hänestä olisi tullut hyvä pappi ja sielujenhoitaja. Ja sitä hän voi silti olla ja onkin. Meillä oli siunattu tapaaminen.

Kun tulin kappeliltamme tänään, minua odotti posti. Toinen läheinen  ystävä pyysi palvelusta erään henkilön puolesta.  – Muutenkin kaiken kaikkiaan olen viimeaikoina kokenut miten kallisarvoista on Jumalan perheväen yhteys toisiinsa. Vaikka harvemminkin, mutta tätä perheyhteyttä ei korvaa mikään. Tässä saa rukoilla ihmisten puolesta. Voi myös henkilökohtaisesti ripittäytyä ja saada synninpäästön, joka  suuresti vapauttaa kun se tapahtuu kahden toisiinsa luottavan ihmisen välillä.

Kaikki tiedämme että rippiä koskee salassapitovelvollisuus ja se on ehdotonta ja juuri  siksi niin siunaavaa. Ajan kanssa meihin kaikkiin kuormaa kertyy ja likaa tarttuu, sitä emme voi väistää. On suurta armoa ja kiitosaihe jos on onni omistaa luotettavia ystäviä, sisaria ja veljiä Jumalan perheväessä! On pakko todeta että aivan jokaisella pitäisi olla, jos ei montaa, niin ainakin yksi sellainen ystävä jolle voi puhua asiansa  ja avautua täysin turvallisin mielin! Kuinka kevyeksi Tie tuleekaan sen jälkeen taas kulkea.

Tutkiskelin jälleen psalmeja, minulle tulee niitä lukiessa juhla- ja kiitosmieli. Sieluni puhdistuu ja voin ylistää täysin sydämestäni Jumalaa Hänen armostaan, rakkaudestaan ja pitkämielisyydestään. Sanassa on Tie, Totuus ja Elämä. Sanassa on rakkaus. Sanassa lohtu ja tuki, kaikki mitä ihmisenä tarvitsee.

Ps 27. 4:” Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa kaiken elinaikani, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä 5: Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle. 6: Niin kohoaa nyt minun pääni vihollisteni yli, jotka minua ympäröivät, ja minä uhraan riemu-uhreja hänen majassansa, Herralle minä veisaan ja soitan!”

Suloinen ystävyys, sydänten kohtaaminen, taakoistaan vapautuminen, kuinka korvaamatonta se onkaan. Eikä sitäkään saada aikaan omin ihmisvoimin vaan ”Hengellä Jumalan”.

Ps.27:8 ” Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi:” Etsikää minun kasvojani”! Herra, minä etsin sinun kasvojasi”
Ps 30:2 Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä pelastit minut etkä sallinut viholliseni iloita minusta. 3: Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin ja sinä paransit minut 4: Herra Sinä Nostit minun sieluni tuonelasta, Sinä Herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta…
12. Sinä muutit minun murheeni ilokarkeloksi, Sinä Riisuit minun surupukuni ja vyötit minut Riemulla 13: että minun sieluni veisaisi Sinulle kiitosta, eikä vaikenisi. Herra minun Jumalani, Sinua minä ylistän iankaikkisesti!”

Mitä täydemmin saan itse kokea Herran hyvyyttä, pelastuksen riemua ja puhdistautumista, maailman, kaikkialle vyöryvistä mustaakin mustemmista pilvistä, sitä antautuneemmin huudan Herraani ja Pelastajaani apuun, kaikkien, koko maailman ihmisten ja luomakunnan puolesta. Sitä voimallisemmin tahdon samaa hyvää mitä itse osakseni saan, myös ystävilleni, –  ja ennen kaikkea niille jotka kantavat toistensa kuormia ja vain siksi että tahtovat seurata Mestarinsa jalanjälkiä. – Hänkään, Jeesus Kristus Jumalan Poika ja Jumala, ei tullut palveltavaksi vaan palvelemaan. (Matteus 25:31-40)

Jumala, Kaikkivaltias, Siunaa seurakuntaasi, Siunaa maatamme ja kansaamme. Siunaa ja varjele kaikkia niitä jotka tahtovat uskossa kuulla ääntäsi ja pieninä ihmisinä palvella lähimmäisiään ja toteuttaa tahtoasi Pyhän Henkesi avulla ja Poikasi esimerkkiä seuraten. Jumala, Isäni, kiitos ystävistä! Heitä siunaa ja varjele!

 

 

5 thoughts on “Ystävyydestä, Elämästä ja Sanan valosta

 1. Tähän rukoukseen liityn kaikesta sydämestäni.

  ”Rohkaiskaa ja vahvistakaa siis toinen toistanne, ja niinhän te teettekin” sanoo Paavali.
  Huomasin jokin aika sitten, että esim. joillakin esirukoussivuistoilla voi klikata toisen henkilön lähettämää rukousta merkiksi siitä, että on rukoillut toisen puolesta. Klikkauksia oli useita. Esirukousta, tuota diakoniaa polvillaan, voi harjoittaa aikaan ja paikkaan riippumatta, jos ja kun Jumalan rakkaus siihen kutsuu. Minua kestokoskettaa ja kestopuhuttelee Jobin kirjassa kohta:”Ja kun Job rukoili ystäväinsä puolesta, käänsi Herra Jobin kohtalon”.

  Kiitos Tuulikki taas uusien virvoittavien ajatusten inspiroimisesta 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • voimaton murhe
   ajatus kapinassa
   Sanaa tottelen
   orvon ainoa aasi
   äitinsä unohtama

   Tykkää

  • Kiitos Virpi.
   Rukous onkin sitä jokapäiväistä leipää joka vie lähelle Jumalaa ja joka sitäkin kautta ruokkii myös rukoilijaa. Rukous ei myöskään vaadi mitään erityistä tilaa tai asentoa, sen voi tehdä vaikka ruokaa laittaessaan ja Raamatussahan sanotaan, joka toista siunaa se itse siitä kostuu, jotenkin näin.
   Jeesuskin rukoili ”aina” niin uskon, Hän keskusteli Isänsä – ja meidän Taivaallisen Isämme kanssa.
   On ihana tietää ihmisten rukoilevan, vaikka ei heitä näe. Se luo salattua yhteyttä ja rohkaisee silloinkin kun itse on murhemielin.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.