Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

#nwhimos Arki

8 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä jää käteen hengellisestä kesätapahtumasta? Oikeastaan kysymystä pitää lähteä tarkastelemaan Kristiuskon ytimestä ja tehtävästä. Mistä tässä kaikessa on kyse.

Kristinuskossa ei ole kyse pelkästään yksilön pelastuksesta. Raamatun alkulehdiltä asti kokonaiskuvassa on mukana kaikki maailman kansat. Kun Jumala lähestyy ihmistä, hän lähestyy samalla kaikkia ihmisiä. Kun Jumala ilmoitti itsensä Aabrahamille ja Moosekselle, oli se tarkoitettu ilmoitukseksi koko maailmalle.  Jumala ei puhu vain harvoille tai halua pelastaa vain pientä heimoa historian alkuhämärässä, vaan hän aloittaa meidän mittapuussamme pitkän matkan kohti kansojen pelastusta, joka huipentuu sitten ajallisen historian loppussa Jeesuksen paluuseen.

Jeesuksen paluusta puhutaan aikamme kirkoissa hyvin vähän. Kuitenkin kristillisen uskon ja Raamatun mukaan tämä kaikki loppuu joskus ja edessä on viimeinen tuomio. Tuomio luetaan kaikille. Jokainen on silloin yksin Luojansa edessä. Tuomio on annettava, jotta Armo tulisi näkyväksi. Jeesuksen seuraajatkin tuomitaan ja hyvin raskaasti, sillä he tuntevat syntinsä ja syyllisyytensä. Jeesus puhuu paljon lampaista. Lammas pelästyessään menettää toimintakykynsä ja jää vapisevana paikalleen. Siksi viimeisellä tuomiolla Jeesuksen omat vapisevat ja he tarvitsevat paimentaan. Ei ole sattumaa, että  Raamattu puhuu viimeisellä tuomiolla jaosta vuohiin ja lampaisiin.

Miten tämä liittyy kesäjuhliin ja yksilöön? Emme tunne Jumalan pelastussuunnitelmaa kokonaisuudessaan, mutta Jeesus antoi seurajilleen selkeän tehtävän, joka täydentää Jumalan ilmoituksen itsestään lopullisesti. Menkää ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsiani. Tehtävämme on yhä kesken.

On tärkeää  että hoidamme omaa hengellistä elämäämme. Elämme elämäämme Jumalan läsnäolossa ja kasvojen edessä. Jumala ei  vaadi meiltä enempää, kuin mihin kykenemme. Hän odottaa, että eläisimme Pyhää elämää yhteydessä Kristuksen ruumiin, seurakunnan kanssa, joka yhdessä toteteuttaa lähetyskäskyä. Lähetyskäskyn toteuttamista varten, Jeesus antoi omalla elämällään mallin miten sitä toteutetaan ja hän lähetti Pyhän Henkensä varustamaan meitä lahjoillaan, jotta se olisi mahdollista. Itse emme siihen kykene.

Ajattelen, että sen lisäksi, että oma elämä saa vahvistusta hengellisestä kesätapahtumasta, varustaisi se myös ihmistä toteuttamaan Jeesuksen antamaa tehtävää.

En halua verrata millään tasolla kesäjuhlia toisiinsa, mutta voin todeta New Wine-kesäjuhlan aiheuttavan nälkää, joka kohdistuu Jumalaan ja hänen läsnäoloonsa. Sen sijaan, että nuo muutamat päivät Himoksella olisivat tankanneet ihmisen täyteen Pyhää Henkeä koko talveksi, antoi se halun olla lähellä Jeesusta ja kuulla hänen ääntää. Elää tavallista arkea Pyhän Hengen varassa. Se vahvisti taas halun toteuttaa sitä kutsua jonka hän antanut: Rakenna seurakuntaani!

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

8 thoughts on “#nwhimos Arki

 1. arki Hengessä
  osa uskon ydintä
  Jeesuksen paluu
  teot vielä levällään
  tehtävä yhä kesken

  Liked by 2 people

 2. Joitakin aikoja sitten kirjoitin ystävälleni Virpille, että minulla ”muhii” blogiteksti: ”Kaksi todellisuutta” ja se koski juuri tätä aihetta mistä Tapio, kirjoitat.

  Yhtä totta kuin on meissä tämä hengellinen/ Jumalallinen elämä, yhtä todellista, jopa todellisempaakin, tämä arki ja elämä tässä maailmassa kaikkineen.
  Tämä, joka ei ole ollenkaan helppoa, niin kuin ei ole tiedostaa ja antaa Pyhälle Hengellekään sitä sijaa joka Hänelle kuuluisi. Eikä ihmisvoimin kumpikaan näistä toteudukaan läheskään niin kuin toivoisi.
  Aina jää vajaaksi, Mutta armo kuuluu myös, ja juuri siihen kohtaan, joka jää vajaaksi.

  Sekin on armoa jos pääsee joskus, edes hetkeksi, Elävän Veden lähteen ääreen veljien ja sisarten yhteydestä vahvistumaan ja antamaan omastaankin.
  Tätä olit kokemassa. Kiitos näistä ”terveisistä”.

  Liked by 1 henkilö

  • Tuulikki: armo on Hengessä niinkuin arkikin. Siinä samassa todellisuudessa, joka joskus tuntuu olevan kaukana itsestä ja omasta elämästä. Kun on vajaa, vajaaltahan kaikki tuntuu. Elävä vesikin.

   Liked by 2 people

   • Joskus tulee niitä ohuita paikkoja jossa Henki meissä tavoittaa hieman enemmän siitä Jumalan todellisuudesta ja valtakunnasta. Ja eihän meistä itsestämme yksin ole tavoittamaan Jumalaa. Hän tavoittaa meidät.

    Liked by 1 henkilö

 3. Tapion viimeisin kommentti on timantti ja tosi!
  Ilman tuota ensimmäistä lausetta ei ihmisenä kestäisikään. – Eikä toista eikä kolmatta 🙂 Siis lausetta!

  Niin ja minähän en sitten sitä blogia kuitenkaan kirjoittanutkaan joka tässä olevaa aihetta sivusi.
  Elämä on vaihteeksi ollut taas kivuliasta. Ts. enemmän kuin ”normaalisti”.

  Tykkää

 4. Hyvä mieli on kuin alituiset pidot meidän elämässä ja tätä saa aikaan armo joka kasvattaa meitä iloon ja taas iloon ja kiitos mieleen arjenkin keskellä monine työ taakkoineen, ja näin jälkeen päin muistelee taaksepäin .ON paljon vahvistettu uskossa ja ilossa on kasvettu ja voitoista kiitämme Herraa

  Tykkää

 5. Vakaasti uskon, että ’Jumalalla on vain päivän vanhoja lapsia’.

  Kiitos terveisistä #nwhimos

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.