Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Adventti

3 kommenttia

Hoosianna huuto merkitsee suomeksi auta, pelasta. Elämme aikoja jolloin avun tarve vain kasvaa ja kasvaa. Vielä nyt taistelemme koronaa vastaan, ja pian edessämme on vielä vakavemmat ajat. Emme kykene pysäyttämään ilmastonmuutosta ajoissa. Etelän ja pohjoisen vastakkain asettelu maapallolla tulee syvenemään kun kuivuus ja äärimäiset sääilmiöt tulevat runtelemaan yhä suurempaa osaa maailmaa. On vain ajan kysymys milloin on seuraavan kansainvaelluksen aika. Emme voi pysäyttää sitä taloudellisilla keinoilla vaan edessä voi olla konflikti, jonka kaikki ratkaisukeinot vaikuttavat huonoilta.

Jeesuksen ylösnousemus johti ihmiskunnan lopunaikoihin. Emme tiedä, emmekä näe ajan muurin yli sitä, millainen on Jumalan aikataulu Jeesuksen takaisin paluun osalta. Mutta näemme sen miten yksi kerrallaan Raamatun kuvaukset tulevasta käyvät toteen. Se merkitsee sitä, että evankeliumin ja armon aika on käymässä loppuun. Se, tapahtuuko se tämän sukupolven aikana, ei ole olennaista, vaan olennaista on, että tämäkin sukupolvi ymmärtää oman paikkansa Jumalan suunnitelmassa ja se käy toteuttamaan omalta osaltaan lähetyskäskyä. Me näemme, että sielunvihollinen ei ole käynyt lepäämään, vaan yhä rajummin se hyökkää sielä missä muurinaukot käyvät isommiksi ja ihmiset luopuvat uskosta. On yhä hankalampaa tunnustaa omaa uskoaan julkisesti, koska yhteiskunnan paine piilottaa kristinusko kasvaa. Kuitenkin Jeesuksen antama malli on ainoa keino lähestyä maailman ongelmia rauhanomaisesti. Meidän kristittyjen pitää näyttää millainen tuo Jeesuksen malli on.

Adventti on jälleen yksi mahdollisuus kertoa mistä Evankeliumissa on kysymys. Nähdä se että olemma kaikki huutamassa apua Taivaalliselta isältämme ja olemme samalla viivalla niin pohjoisessa kuin etelässä. Hätämme on yhteinen. Emme voi kääntää selkää tulijoille ja avunpyytäjille, jotka ovat väistämättä tulossa. Kyse ei ole uudesta maailmanjärjestyksestä tai salaliitosta, vaan siitä että olemme omalla kulutuksella ja sotkemisella vastuussa koko maapallon tilasta. Omalla mallillamme lietsomme elämän tapaa jonka hinta on liian kova.

Kun Jeesus ratsasti Jerusalemiin hänen ratsunaan oli nöyrä aasinvarsa. Hän antaa meille mallin siitä asenteesta, jolla meidänkin tulisi lähestyä kaikkia asioita elämässämme. Jeesukselle laulettiin Hoosianna, Daavidin poika. Herra pelasta ja auta meitä. Nyt koko maailma huutaa samaa.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Adventti

 1. Äärimmäisen hyvä, vakava, ja tosi teksti taas kerran! On luettava useampaan kertaan ja sisäistettävä oikein perinpohjin vaikka tämän kaiken teoriassa tietäisikin ja olisi nähnyt koko ajan tapahtuvan jo pidempäänkin ja uskonut.!
  Tulee mieleeni se entinen Tapio jonka kirjoitukset tekivät aina niin suuren vaikutuksen että niitä mietti päivätolkulla ja iloiten!
  Tässä tekstissä vakava ja tosi sisältö jonka toivoisi jokaisen ymmärtävän!
  Kiitos!

  Tykkää

 2. Kiitos! Hieman on rämmitty alamaissa. Haasteita on ollut monenlaisia mutta jospa vähitellen elämä voittaisi. Odotan talven ja ja hiihtokelien tuloa kuin kuuta nousevaa jotta saisin niskoille ja selälle niiden kaipaamaa liikuntaa.
  Niin, tuo aihe on lähellä sydäntä mutta jossain vaiheessa väsyin kirjoittamaan siitä. Juttelin Simojoen Pekan kanssa puhelimessa pari iltaa sitten toista tuntia aiheesta ja tajusin taas kuinka tärkeää on herätellä ihmisiä. Pohja tekstille oli jo olemassa mutta Pekalta taas sain uutta pontta kirjoittaa.

  Tykkää

  • KIITOS kun jaksoit vastata!
   Ymmärrän täysin ja lukossa olen itsekin, Minnallakin todettu syvä ja vakava työuupumus, niin ettemme iloisissa tunteissa tätä aikaa elele. Siksipä tämä sinun tekstisi niin mielialaa kohottikin!!! Ymmärrän todellakin sinua ja kaipuutasi hiihtoladuille luontoon, pois kaikesta mikä ahdistaa, koska Jumalan puhdas luonto, jonka tosin ihmiset ovat pyrkineet pilaamaan, on ilon ja terveyden lähde!
   On hyvä kun sinulla on tukea ystävistä!
   Sitä kaipaisin itsekin ja siksikin täällä taivaalla aina vaan roikun vaikka monia turhia tekstejä olenkin kirjoitellut. Niitä kadun mutta ajatellut, että sillä tavalla olen edes jossain olemassa!?
   Emme elä helppoja aikoja ja olemmeko oikeastaan koskaan maanpäällä eläneetkään? Siksikin tämä ”Taivas” on jokin lohtu ja tapaamispaikka!
   Kiitos Sinun!!!
   Kaikesta huolimatta Herramme Jeesus on paikallaan koko kolminaisuudessaan ja se tuo lohtua ja toivoa näihinkin synkkiin aikoihin!
   Koetetaan kestää ja toivoa toisillemme ilonpilkahduksia nostamalla katseemme ylös, sinne mistä meille tulee apu. Ainakin minun pitäisi niin tehdä, vaikka tänään on Minnallakin ratkaiseva päivä työpaikallaan!!! Niin yksin koen häntä muistavani ja yrittäväni tukea.

   Toivon sinulle, ”vanha” ystäväni, hiihtolatuja ❤ Ja rauhallista joulunaikaa. 🙂

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.