Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mun tähteni…

4 kommenttia

Sä jätit loiston taivaan. Sä puhdas viaton ja synnitön. Maan päälle tulit alas tuskaan vaivaan, mun tähteni näin kurjan ihmisen.
Sun päällesi mä pilkkapuvun laitoin, sun jalkoihis ja käsiis naulat löin. Mä kruunun Sulle tappuroista taitoin, ja otsan puhtaan sillä seppelöin.
Oi rakkaus, sä tuskan aateloima, nyt eessäs tahdon maahan kumartaa. On ylistetty pyhän veren voima, se kurjan kuolemasta pelastaa.
Saa lunastettu lauma luokses tulla, sen kohta kutsut päälle pilvien. Saan minäkin! Ei ansiota mulla, kuin arvet lyömieni haavojen.

 

He tulivat Getsemane nimiseen paikkaan, ja Jeesus sanoi opetuslapsille:” Jääkää te tähän siksi aikaa kun minä rukoilen”. Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen hän otti mukaansa. Hän alkoi tuntea kauhua ja ahdistusta.
Hän sanoi heille:” Olen tuskan vallassa, KUOLEMAN TUSKAN. Odottakaa tässä ja valvokaa”.
Hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi maahan ja rukoili, että se hetki, jos mahdollista, menisi häneltä ohitse. Hän sanoi ”Abba, Isä, kaikki on sinulle mahdollista. Ota tämä malja minulta pois. Ei kuitenkan minun tahtoni mukaan, vaan sinun.”

Sitten hän tuli takaisin ja tapasi opetuslapset nukkumasta. Hän sanoi Pietarille:”Simon, NUKUTKO SINÄ? Etkö edes hetken vertaa jaksanut valvoa? Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.”
Hän meni taas etäämmäksi ja rukoili samoin sanoin. Palatessaan hän jälleen tapasi opetuslapset nukkumasta, sillä uni oli alkanut raskaasti painaa heidän silmiään. He eivät tienneet mitä vastaisivat hänelle.
Tullessaan kolmanne kerran Jeesus sanoi heille:” Yhäkö te nukutta ja lepäätte? Kaikki on selvää. Hetki on tullut. Ihmisen Poika annetaan syntisten käsiin. Nouskaa, NYT ME LÄHDEMME! minun kavaltajani on lähellä.” (Mark. 14:32-42)

Rakas Jeesus, Vapahtajani, kuinka voisinkaan sanoa Sinulle että rakastan sinua, mutta minä todella rakastan. Rakastan niin kuin vain ihmisenä on mahdollista. Älä salli minun koskaan nukahtaa, vaan anna voimaa valvoa. Valvoa siihen asti kun tulet minut noutamaan.

Oi rakkain Jeesukseni, piinattu verinen, mun särkyy sydämeni, kun tuskaas muistelen. Sua taivaan kunnialla ylhäällä palveltiin. Nyt orjantappuralla pääs Pyhä kruunattiin….Nyt kiitos haavoistasi, syntisten ystävä! On ristinkuolemasi minulle elämä. Suo voimaa loppuun asti sinua seuraamaan, Sinussa luottavasti myös kerran kuolemaan…..Suo ristin uhrin loistaa lohtuna pelkooni, se ahdistuksen poistaa, tuo rauhan sieluuni. Vain katson kasvojasi, jään Jeesus turviisi. Näin Sinun kuolemasi on minun voittoni.

Muistelen kuoleman tuskaasi kiirastorstaisin, aina yhtä kipeällä sydämellä, vaikka tiedän että SINÄ ELÄT! Herra Sinä elät! Jeesukseni, Kunnian Kuningas ja Herrojen Herra, kiitos että tulit, olet ja vielä kerran tulet!
Rakkaudella; Sinun omasi!

4 thoughts on “Mun tähteni…

 1. Aamen.Siunattua pääsiäistä. Ylösnousemuksen juhlaa.

  Tykkää

 2. Kiitos Virpi.
  Siunattua pääsiäistä myös sinulle.
  Pääsiäinen herättää paljon ajatuksia ja tunteita, sellaisiakin joihin ei löydy sanoja.
  Sydämen vain täyttää ihmetys, kiitollisuus ja ylistys kaikesta siitä mitä Jeesus on.

  Kaikkea ei pysty sanoittamaan, eikä kai ole tarpeenkaan, niin suuresta ihmeestä ihmisen pelastumisessa on kysymys. Ihmeellinen Jumala! Ihana pääsiäinen.

  Mikä ihmeellisintä, että saa olla armosta osallisena Jumalan lapseudesta ja kuulua joukkoon jonka puolesta Jeesus uhrasi itsensä. Kuinka siitä voi milloinkaan/mitenkään osata tarpeeksi kiittää, kuinka Häntä rakastaa ja ylistää?
  Jumalan Valtakunnassa sitten, ikuisesti.

  Tykkää

 3. Kiitos Tuulikki, koulutyöstä on vaikea hiljentyä ykskaks pitkänperjantain viettoon mutta tekstisi rauhoitti oloa. Tästä on hyvä jatkaa. Kävelen ukin saareen tulistelemaan poikien ja Suvin kanssa ja paistamaan makkaraa. Ollaan rukouksen Hengessä toistemme matkassa, Josko kevät ja kesä pian tulisi ja sinäkin pääsisit omaan metsääsi tuulettumaan. Hyvää ja siunattua pääsiästä sinulle ja tyttärellesi!

  Tykkää

 4. Sydämellinen kiitos Tapio kauniista ja lämmittävistä sanoistasi.!
  Kun tätä kirjoitan saatat olla jo lähtenyt perheesi kanssa luontoon, mutta luet sitten joskus.

  Kuuntelin juuri radiosta oman seurakuntani Jumalan palveluksen, Espoon tuomiokirkosta. Oli tutut ihmiset sitä suorittamassa. Niin kauan kun meillä on jäljellä vielä valtakunnan radiossa tai tv.ssä Jumalan palveluksia, uskon Herramme siunaavan kansaamme. Emme, onneksi Jumalan kiitos, ole vielä kokonaan hyljänneet perinteitämme. Jos joku ihminen olisi herätyksen tilassa, voi Sana koskettaa ja taas on yksi lammas tarhassa. Ei mene ristin uhri hukkaan.

  Odottelen nyt tytärtäni, saattaa olla että käväisemme katsomassa onko lumi metsästämme yhtään vajonnut 🙂 kyllä sinne niin kaipaan, pitkä talvi ja myöhästynyt kevät ovat koetelleet kyllä.

  Ollaan rukouksen hengessä 😀 muistetaan tosiamme siunaten. Viettäkää koko perheenä pääsiäisen laatuaikaa Jeesus kanssanne, Hän elää! Rakkaudella!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.