Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kiitollinen mieli

5 kommenttia

Pidin eilen toisen kerran Pyhäkoulua Majatalo-kuoromme laulajien muksuille. Sydämeni suli täysin kun kolmevuotias Minttu uskaltautui mukaan ja lauloi toisten kanssa “Lensi maahan enkeli” .

Olen touhunnut Seurakunnan yhteydessä monenmoista viimevuosina. Kaikenlaisia juttuja olen saanut olla laittamassa liikkeelle yhdessä työntekijöiden kanssa ja Jumala on ihmeellisellä tavalla johdattanut ihmisiä yhteen. Pyhä Henki on ollut läsnä joka käänteessä. Pyhän Hengen toiminta on ollut vahvaa mutta samalla hellävaraista. Jumalan Henki on puhutellut ihmisiä ja vetänyt heitä puoleensa. Moni kertoo rauhasta ja lämmöstä,  joka on täyttänyt heidät.  Jumalalla on ollut selkeästi oma aikataulunsa kaikkeen sillä mikään ei tapahtunut väkivalloin tai pakottamalla.

Eilinen pyhäkoulu päättyi siihen, että olimme lasten kanssa piirissä ja kiitimme Taivaan Isää kaikesta mitä meillä on. Vanhemmat olivat jo lopettaneet laulutreenit ja olivat tulleet katsomaan touhujamme. Tilanteessa oli jotain hyvin koskettavaa. Paikkakunnallamme ei ole seurakunnan puolella ollut pyhäkoulua moniin vuosiin, vaikka sen tarve on tiedostettu koko ajan. Nyt se lähti liikkeelle aivan luonnostaan ilman suurempia kipuilija ja aikataulu miettimisiä. En koskaan itse ajatellut että minä olisin se joka lähtee liikkeelle sillä Majatalon Isännyys on ollut jo aikaa vaativaa  (nyt uskallan jo itsestäni tuota nimitystä käyttää).  Mutta kuoroharkkojen aikaan minulla ei ole muutakaan tekemistä ja lasten kanssa olin jo tullut tutuksi talven aikana.

Majatalo-toiminta on koko perheen toimintaa ja sen ympärille on muodostumassa avoin yhteisö johon on helppo tulla mukaan. Laulajat, soittajat ja keittiöväki palvelevat ilolla aina iltoihin saapuvia ihmisiä. Seuraava asia jonka odotan syntyvän on raamattu- ja rukouspiiri. Myös siitä on puhuttu pitkään mutta vielä se ei ole löytänyt oikeaa aikaa, paikkaa ja vetäjää. Toki seurakunnassamme on rukouspiiri mutta se kokoontuu iltapäivällä ja työssäkäyville täysin mahdoton aika.

Kaikkeen tähän liittyy esirukous ja usko siihen että kaikki tulee tapahtumaan koska se on Jumalan tahto. Kaikki toteutuu koska Seurakunnassa on ihmisiä jotka ovat asettuneet Jumalan kasvojen eteen oikealla asenteella.

Yksi tärkeä asia on myös se että kukaan meistä ei ole laskenut katsettaan Kristuksesta. Emme ole lähteneet miettimään kirkkopolitiikkaa tai oppeja tehdessämme tätä työtä yhdessä. Kaikki on jätetty Jumalan varaan. Tämä onkin tärkeää,  että emme lähde sulkemaan mitään tai ketään pois vaan luotamme siihen että Jumala tekee kaikissa ja kaikessa työnsänoten kuvat 007

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Kiitollinen mieli

 1. Siunausta työllesi. Teidän viisaus on juuri siinä,että ette tuijottele kirkkopoliittisia oppeja. Sielinvihollinen on siitä ketku,että se nostaa politiikkaan juuri ne pari opinkohtaa, joista on riidelty kymmenen vuotta ja näin on saanut hajaannusta aikaan. Jumalan lasten tulisi olla siitä viistaita, että katse kiinnitettän niihin tuhansiin Raamatun kohtiin, jotka puhuvat Jeesuksen armosta, Jumamalan rakkaudesta ja osallisuudestamme Pyhään Henkeen ja painaa päänsä ja kunnioittaa Herraa ja pyytää viisautta toimia oikein vaikeiden opinkohtienkohdalla.

  Tykkää

 2. Kyllä sydän ihan riemuitsi tuosta. Lapset ovat kyllä parhaita! Kun vain olisi heille Jeesuksesta kertojia. Ei tarvitse liturgiaa, ei turhia jaarituksia. Kiitos T A L kun olet löytänyt heidät. Siunauksin.

  Tykkää

 3. Minua hellyttää tuo pieni sytytetty nuotio. Kuinka se voikaan kuvata tekstisi sisältöä! Olen itse tehnyt töitä pienten lasten kanssa ja kaikista elämäni urista se on ollut antoisinta. Siunausta sinulle erittäin tärkeässä työssäsi, ei ole mitään niin autuasta kuin kylvää hyvää siementä pieniin sydämiin!!!
  Kylväjä on yksi ja toinen leikkaa, mutta kasvun antaa Jumala, Jumala joka pieniä (ja isojakin) rakastaa!
  Suuria tunteita ja iloa pääsiäiseesi Tapio.

  Tykkää

 4. Tiedoksi Tapiolle:viisas ajatuksesi pappeudesta, on tänään blogimetsän sivustolla päivän mietelauseena.
  S e on viisaasti sanottu.

  Tykkää

 5. Pitihän minunkin käväistä katsomassa 😉 hyvä oli. Tapio on viisas mies koska hän uskollisesti seurustelee Jumalan kanssa.!
  Ja Virpi kiitos vinkistä!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.