Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mitä Tämä On?

1 kommentti

marraskuu2008 352

Pyhän Henki, Miksi siitä pitää metelöidä. Miksi sen aiheen ympärillä pyöriin ihmisiä kuin mehiläisiä hunajapurkissa. Eikö se Jeesus riitä. Riittää toki mutta Pyhä Henki tulee samassa paketissa!

Raamatussa on muutamia mielenkiintoisia jakeita Pyhästä Hengestä. On oikeastaan hämmästyttävää miten me osaammekin lukea raamattua niin että hyppäämme yli asiat joissa kuvataan Pyhän Hengen toimintaa. Maailmankuvamme on niin länsimaistunut, että mikään yliluonnollinen ei läpäise ajatteluamme. Silti me uskovat nielemme paljon suurempia yliluonnollisia asioita kuten kuolleista nousemisen ja taivaaseen astumisen maailman luomisesta puhumattakaan!  Jokin tässä mättää ja pahasti. On tietysti totta että karismaattisuuden nimissä on tehty paljon pahaa mutta ei sen tarvitse merkitä sitä että hylkämme koko asian sen takia. Paavalihan nimen omaan opetti järjestystä juuri tässä asiassa Korintin seurakunnalle samalla kehoittaen meitä anomaan esimerkiksi profetoimisen armolahjaa

Otetaan  raamatusta esimerkiksi. Matt.12: 31-32. Tuo raamatun kohta on tilanteesta jossa Jeesus itse opettaa Jumalan Hengestä ja siitä että Jumalan Hengen  mukana Jumalan valtakunta on jo tullut ihmisten lähelle. Jeesus itse siis paransi Jumalan hengen voimalla.

31Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.

Pyhä Henki on tässä selkeästi Pyhän Jumalan Henki eli kun mietimme Pyhän Hengen merkitystä ja voimaa mietimme silloin itse Jumalaa ja hänen voimaansa!

Mark.13 :11 kehoittaa luottamaan siihen että Pyhä Henki puhuu puolestamme ja sanat annetaan suuhumme kun siihen tulee tarve. Sama kehoitus löytyy Luukkaalta  (12:12 ). Heittäydymme näin Jumalan lupausten varaan ja Jumalan henkensä avulla toteutaan näitä lupauksia.

Ananias koetti pettää Pyhää Henkeä Apt 5:3 Sen seuraukset olivat olivat poikkeuksellisen kauheat. Olen vakuuttunut siitä että Anananias ymmärsi tekonsa siksi tapahtui niinkuin tapahtui.Hän tajusi pettävänsä itse Jumalaa ja tuomitsi itse itsensä!

Apostolien teoissa puhutaan lähes taukoamatta Pyhästä Hengestä. Mielenkiintoisin  kohta Helluntain lisäksi on  kun Paavali tapaa  Johanneksen opetuslapsia, jotka eivät ole kuulleet lainkaan Pyhästä Hengestä. Apt 19.1-7 Kun Paavali sitten kastaa heidät Jeesuksen nimeen saavat he Paavalin kätten päälle panon seurauksena Pyhän Hengen ja he alkavat profetoida ja puhua kielillä. Yksinkertainen näyttö ja todistus kristityille täysin luonnolliseksi muodostuneesta asiasta.

Kristuksen seurakunnan koossapitävä voima on Pyhä Henki.  Ilman sitä ei yksinkertaisesti voi olla uskoa Jeesuksen Kristuksen puhdistavaan vereen.  Jeesuksen kasteessa meidän syntimme pestään pois ja Pyhän Hengen voimassa ja täyteydessä alalmme elämään uutta elämää Jeesukselle. Itse emme siihen pysty. Kyse on siitä että tahdommeko tunnistaa Pyhän Hengen työn omassa elämässämme vai pidämmekö uskoamme omana ansionamme ja torjumme Jumalan väliintulot elämäämme tiukoissa paikoissa. Moni kokee Jumalan johdatusta elämässään mutta ei tunnista sitä Pyhän Hengen työksi koska ne ovat lopultakin hyvin normaaleja asioista joista yliluonnollisuus näyttää olevan kaukana. Totuus on kuitenkin se että Jumala ei kannusta meitä mihinkään hörhöilyyn vaan täyteen elämään joka tuottaa hänelle mieluisia lahjoja. Noita lahjoja joita tuhlaamme toisten ihmisten hyväksi.

Jumalan Valtakunta tulee lähelle Pyhän Hengen vaikutuksesta. Jeesus on esirippu jonka kautta käymme kaikkein pyhimpään Isä luo. Jumalan joka odottaa meitä kotiin. Jumalan hengen valaisemina me ymmärämme tämän. Paavali yrittää takoa kalloomme sitä että Jumalanvaltakunnan lähelle tuleminen tarkoittaa sitä että Jumala haluaa antaa meille parastaan kuin vain Isä voi tehdä. Isä myös kasvattaa lapsiaan ja hänellä on siihen omat aikataulunsa.

Kun anomme Jeesuksen veressä ja voimassa, me saamme vastauksen mutta ilman Jumalan Pyhää Henkeä se ei onnistu!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

One thought on “Mitä Tämä On?

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.