Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

”Kovaa kamaa, anna palaa!”

12 kommenttia

DSC_0192Vapaapäivän aamun kunniaksi istuin sohvalla ja plarasin Raamattua. Jumalahan saattaisi sanoakin jotain, kun minä kerrankin ehdin kuuntelemaan. Silmäni vaeltelivat mutkien kautta Hesekielin alkuun.

”Minä lähetän sinut ihmisten luo, joilla on kovat kasvot ja taipumaton sydän. Sinun tulee sanoa heille: ’Näin sanoo Herra Jumala.’ Kuulkoot tai olkoot kuulematta.”

Kuulkoot tai olkoon kuulematta. Päässäni alkoi soida raskaasti bassovoittoinen saarna 1980-luvun taitteesta. “Just because there’s a reason, it doesn’t mean it’s understood.”

Mieleeni muistuivat myös ystäväni Heikin sanat FB-seinältä: ”Evankeliumi ei muutu siitä, jos käännämme sen nykykielelle tai nykymusiikille, mutta tämä sukupolvi muuttaa kauas kirkoista, jos emme tee niin. Jos kirkot eivät kykene tuomaan Taivaan todellisuutta maailmaan ja osoittamaan sille Isän sydämen rakkautta nyt, niin se menettää tämän sukupolven, perinteetkään eivät siinä konkurssissa auta.”

Taannoin juteltiin kavereiden kanssa siitä, että vaikka ihmiset ovat allergisia kaikkinaiselle käännytykselle, niin esimerkiksi joihinkin musiikin lajeihin suorasanaisuus jopa kuuluu. Räp ja reggae puhuvat totuudet suoraan. Siksi Kaemo ja Katajainen kansa ovat hienoja juttuja. Ne paukuttavat Jeesukset ja parannuksenteot ihmisten kuultavaksi ilman turhia koukeroita. Kuulemma jotkut ristityt räppärit ovat päässeet ”maallisten” radioiden soittolistoille asti. Ehkäpä laimentamattomuuden vuoksi.

Minä en niin räppäyksestä piittaa. Reggae toimii minun korvissani ja sielussani paremmin. Kun minä olin nuorempi, punk puhutteli minua. Yhä joka kerta, kun kuuntelen Stiff Little Fingersejä, minulle tulee pakonomainen tarve alkaa tehdä Fingersien kaltaista punk-reggaeta. Painavia sanoja ilman kiertoilmauksia.

Jumala antoi Hesekielille hankalan homman. Oli saarnattava, vaikka ei edes kuunneltaisi: ”Ellet sinä puhu hänelle, ellet varoita häntä hänen jumalattomuudestaan pelastaaksesi hänet, hän kuolee syntiensä tähden — ja hänen kuolemastaan minä vaadin tilille sinut.”

Minä olen ymmärtänyt, että Hesekielin jobi on periytynyt meille.

Evankeliumi on käännettävä nykymusiikiksi ja nykytaiteeksi ja nykytanssiksi ja nyky… no vaikka nykyarkkitehtuuriksi. Tehdään kovaa kamaa, antaa palaa!

12 thoughts on “”Kovaa kamaa, anna palaa!”

 1. Jeesus sanoi mahtanenko löytää enää uskoa maan päältä kun tulen. Nythän alkaa olla jo muodissa kapakoissa humalapäissä pidetyt virsikaraokekin. Tätä menoa kristillisyydestä tulee sittisontiainen, joka viihtyy hyvin luonnontuotteessa.

  En keksinyt mitään kuvaavampaa tälle Jumalan sanan alennustilalle. Amen.

  Tykkää

  • ”Eräänä aamuna herättyään levottomista unista Grogor Samsa huomasi muuttuneensa suunnattoman suureksi syöpäläiseksi.”

   Tykkää

  • Ai niin, jos Jeesus tulisi (ensimmäistä kertaa) tänä viikonloppuna maan päälle ja osuisi Suomeen, niin mahtaisiko hän saapastella seurakunnan kokoontumispaikkaan vai keskiolutkapakkaan – jos vaikka UT:n pohjalta asiaa tuumiskelisi? =)

   Tykkää

   • Miten olisi Juha vaikka molempiin? Vai toteaisiko Hän että toisessa on kuolleita jotka eivät herää enää millään eloon ja toisessa niin itse mielestään tärkeitä ja huurussa ettei järkipuhe saavuta? Mikä olisikaan se kohderyhmä joka Häntä juuri nyt kaipaisi ja joka ilostuisi sydänjuuriaan myöten Jeesuksen kohtaamisesta ?

    Minä kyllä kaipaisin Häntä juuri nyt aivan erityisesti, ehkä Hän tulikin sinun mukanasi? 🙂 saa kai tämän näinkin kokea?

    Tykkää

 2. Kiitos artikkelista, Juha. Hyvä!

  ”Evankeliumi on käännettävä nykymusiikiksi ja nykytaiteeksi ja nykytanssiksi ja nyky… no vaikka nykyarkkitehtuuriksi. Tehdään kovaa kamaa, antaa palaa!”

  Kiitos!

  Liked by 1 henkilö

 3. ” Papin suun tulee jakaa tietoa, hänen huuliltaan odotetaan opetusta. Hän on Herran Sebaotin sanansaattaja.” Malakian kirjasta tuli mieleeni tuollainen kohta, koska siinä on hyvä ”beat”. :).
  Hyvä teksti. Koderyhmän kieli on hyvä tuntea, jotta puhuttaisiin ns. samaa kieltä ja vuorovaikutus toimisi.

  Liked by 2 people

  • Sydämeni otti muutaman ylimääräisen lyönnin ja hengitykseni kiihtyi kun luin nämä profeetta Hesekielin sanomat tästä tekstistäsi Juha. Kaivoin vanhan ja risaisen Raamattuni esiin, eikä se koskaan kaukana olekaan, ja avasin.

   Olen 5.1-77 n. 4v. heräämiseni jälkeen (siis uudestisyntymiseni) saanut tämän Hesekielin seuraavat luvut itselleni niin, ettei mikään muu ole koskaan niin vahvasti koskettanut. Juuri luvusta 2 lähtien,( erikseen ympyröitynä jae 5.) Seuraava eli 3s luku kokonaan josta erityisesti ympyröitynä jakeet 18-27 (ja vielä neljättäkin lukua). Moni asia on ”käynyt toteen” kohdallani ja erityisesti 3:24-27.
   Jostain syystä, jonka olen myöhemmin ymmärtänyt, ovat profeettojen kirjat olleet itselleni s u u r e n a lohtuna ja tukena, ja palaan niihin aina uudestaan. Joku voisi ehkä ajatella että olen jäänyt kiinni vanhaan liittoon, mutta en. On vain niin että Jumala puhuu ihmisille yksilöllisesti ja ”tavalla ja toisella”. Minä olen tarvinnut profeettoja.

   Muuten ei minulla ole aiheeseesi oikeastaan mitään sanottavaa erityisesti. Totta on kuitenkin se ettei vanhaa voi säilyttää liikaa sen pilaantumatta, niin kuin on nähty. Jumala on luova ja luo uutta, ja meidän on siihen, meidän vanhempienkin, suostuttava, eikä se ole vaikeaa jos se on Hengestä eikä muuten vain, huvin vuoksi. Tai kuinka sen sanoisin? Sanalaskujakin näistä asioista löytyy jos viitsii hakea, ja vaikka ne ovat vanhoja niissä on ajattomuus.

   Kiitos Juha että kuuntelet sisäistä ääntäsi ja kirjoitat sen tänne. Koskaan ei tiedä kuka lukee ja mitä kokee 🙂 ! Minä sain rohkaisua ja siunaannuin – kyyneliin. Koin että Kaikkivaltias Jumala muistuttaa minua jostain ihanasta, ja ainakin uskollisuudestaan ja menneistä jotka elävät tänäänkin, joskin toisella tavalla kuin v.1977.
   Kiitos ja ylistys Herralle joka oli, ON ja Tuleva on.

   Liked by 1 henkilö

 4. Mäkin olen ymmärtänyt, että kulkumme tässä ajassa pitäisi olla radikaalisti erilaista, kuin maailman ihmisillä, eikä meidän pitäisi pyrkiä millään tavalla mukautumaan ympäröivään kulttuuriin, ismeihin, instituutioihin, liikelaitoksiin, uskonnollisuuteen tai traditioihin, ajan henkeen tms. (Room 12:2.). Toisaalta en ole varma ymmärsinkö blogin oikein… 🙂

  Tykkään Juhan tyylistä blogata ja sanoisinpa että sinulla on lahjoja tähän! Kiitos kaikista puhuttelevista julkaisuista jotka ovat auttaneet minua kasvamaan Kristuksessa! Paranevat vain kerta kerralta ja rohkaisisin että jatkat samaa rataa eteenpäin saadaksemme nauttia hyvin taidollisesta tyylistäsi jakaa Hyvää Sanomaa ennenkaikkea Jumalan Rakkaudesta!

  Kiitos ja siunausta Juha!
  Janne

  Liked by 2 people

  • Kiitos, Janne!
   En tiennyt, että sinäkin käyt näitä lukemassa. Hienoa, jos olet saanut evästä matkalle. Terkkuja perheelle.

   Liked by 1 henkilö

   • Nyt herää kysymys että oletko Juha, saanut tuotua kaikki kaverisi tänne 🙂 koko seurakunnan 🙂 ? Hyviä tyyppejä, erinomaisia kylläkin ja vaihtelua meidän vanhojen joukkoon, uutta tuoretta verta 😉
    Taidat ollakin julkkis. Ts. oikea peltomies. 🙂 🙂 🙂

    Liked by 1 henkilö

 5. Tuulikki !

  Olet oikeassa ettemme voi kaikesta pitää jyrkästi kiinni ja että raamattu sanoo, että uutta viiniä ei panna vanhoihin leileihin. Olen ymmärtänyt sen tarkoittavan kuvainnollisesti, että kuolemme vanhalle lihalliselle ihmiselle ja peseydymme tavallaan tulemalla uudeksi ihmiseksi. Uusi leili olisi sitten niistä aineksista mitä henki ja sana meille ilmoittaa ja sielä viini säilyisi sitten leilin repeämättä.

  En mitenkään ole ymmärtänyt, että leilit täytettäisiin kaken maailman litkuilla sikinsokin.
  Raamattuhan on turha kirja, ellei se ole auktoritetti. Jeesushan tarjoili vain parasta viiniä ja halusi leilimme täyttyvän sillä.

  Kaikella rakkaudella Katri ! Miksi Jeesus sanoisi meille; Älkää istuko sielä missä juomarit istuvat, jos haluaisi sitten nyt kuitenkin, että sana leviäisi keinolla millä hyvänsä: Kännipäisten jodlaamanakin baareissa ? Ei kait se niin epätoivoinen ole, en usko oikein.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.