Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kiusauksissa ?

4 kommenttia

Tulin kirjoittaneeksi edellisessä blogissani sisarelleni Virpille, etten vaihtaisi osaani uskossa Jumalaan mihinkään. Päivällä lukiessani Luukkaan evankeliumia, johduin sen äärellä neljänteen lukuun. Sivulauseena mainitsen että sen luvun ja tuon sanomani myötä ajatuksiini tuotiin Pietari, tilanteessa jossa hän vannoi Jeesukselle ettei ikinä kieltäisi tätä. Tiedämme miten kävi, joten vaikka nyt olen vuoren varma asiastani, ei pidä ihmisen liikoja luulla itsestään. Voin vain sanoa että Herra varjelkoon, etten koskaan joutuisi tilanteeseen joka olisi kauheinta mitä voisin kuvitella.

Luukkaan evankeliumin kolmas luku päättyy ihanasti Jeesuksen sukuluetteloon ja kun sen loppuun pääsee, voi että! Se nimittäin loppuu näin jae 38: tämän Enos, tämän Set, tämän Aadam, tämän Jumala!

luku 4:1-14: Jeesus lähti Jordanilta Pyhää Henkeä täynnä.
Hengen johdattamana hän kulki autiomaassa neljäkymmentä päivää, ja Paholainen kiusasi häntä. Hän ei syönyt noina päivinä mitään, ja kun tämä aika oli kulunut, hänen tuli nälkä. Silloin Paholainen sanoi hänelle:” Jos kerran olet J u m a l a n P o i k a, niin käske tämän kiven muuttua leiväksi”. Jeesus vastasi ja sanoi:” ON kirjoitettu, ei ihminen elä ainoastaan leivästä (vaan jokaisesta sanasta joka Jumalan suusta lähtee. Matt. versio) Paholainen vei Jeesuksen korkealle paikalle, näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat ja sanoi: Kaiken tämän, koko maailman ja sen loiston m i n ä annan sinun valtaasi, sillä se on annettu m i n u n haltuuni ja m i n ä voin antaa sen kenelle tahdon. Jos kumarrat m i n u a, tämä kaikki on sinun”. Jeesus vastasi:” ON kirjoitettu; Herraa sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.” Paholainen vei Jeesuksen Jerusalemiin, asetti hänet temppelimuurin harjalle ja sanoi:” J o s kerran olet J u m a l a n P o i k a, niin heittäydy tästä alas. Onhan kirjoitettu; Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen!” Jeesus vastasi:” ON myös sanottu; Älä kiusaa Herraa Jumalaasi”.
Kiusattuaan näin Jeesusta k a i k i n tavoin Paholainen jätti hänet joksikin aikaa rauhaan.
Täynnä Hengen voimaa Jeesus palasi Galileaan ja hänestä puhuttiin kohta kaikkialla.

Paholainen puhuu itselleen tyypillisesti, niin kuin on puhunut aikojen alusta. Ensiksikin hän yrittää vakuuttaa että hänellä on kaikki valta tehdä mitä haluaa ja houkutella suurilla lupauksilla kohdettaan lankeamaan. Näinhän hän toimii, ja moni hairahtuu uskomaan, kun ei tiedä että Paholainen on valehtelija ja valheen isä. Luonnollinen ihminen on kiinni kaikessa maallisessa materiassa, eikä se taida kovin kaukana olla kaikista uskovistakaan. Sanoohan Raamattu että ihmistä kiusaa hänen oma himonsa ja kun himo tulee raskaaksi se synnyttää synnin. Oletko koskaan joutunut kiusaukseen, oletko tietoinen mikä sinulle on se himo joka saisi sinut mahdollisesti lankeamaan? Tiedätkö/huomaatko mikä on kaikkein paras keino välttää kiusaukset? Olla ajattelematta edes mahdollisuuksiako, johdattaako tämä kirjoitus sinut ikävyyksiin asian kanssa?

Itse uskalsin kyllä pohtia mitkä ne kipeimmät tarpeet omassa elämässäni olisivat joita toivoisin olevan, mutta joita ei ole. Omaisuutta en tarvitse kuin sen ”määräosani leipää” johon kuuluu vaatimaton toimeentulo jokapäiväisine tarpeineen. Mutta olin minä joskus ollut saamassa oman kodinkin joka haaveenani oli. Oli minulla kerran jonkinlainen elämänkumppanikin ja elämäni olisi paljon helpompaa ja mutkattomampaa jos sellainen olisi elon iltaa kanssani viettämässä vieläkin. Näistä kahdesta luopuminen on ollut ehkä haikeinta. Lapsia olin aina toivonut, kiitos Jumalalle että yhden sain, mutta enempikin olisi ollut ihan kiva, en olisi yhden taakkana vanhetessani. Onnekseni ei ole tullut kiusauksia noiden kahden ensin mainitun suhteen ja yksikin lapsi on Jumalan suurenmoinen lahja.

Mitä enemmän vuosia karttuu, sitä kiitollisemmaksi tulen. On perspektiiviä nähdä Jumalan viisaus, huolenpito ja johdatus sittenkin koko elämässäni. Ei sekään ole ollut sattumaa, tai jokin virhe, että sain poliovammaisen ihmisen elämänosan jo pienestä pitäen. Jokin tarkoitus silläkin on ollut, koska minä uskon että osani on tullut Jumalalta. En ole koskaan kysynyt miksi minä? Ei, miksi en yhtä hyvin, kuin moni muukin tuntemani tai tuntematon sisar tai veli. Meillä täällä Suomessa on kuitenkin ollut suhteellisen hyvin aina asiat, verrattuna joihinkin kehitysmaihin, vai vieläkö niin saa sanoa?

Kaikesta huolimatta liian huoleton ei voi olla. Täytyy valvoa, olla lähellä Herraa Hänen Sanansa kautta, rukoilla ja olla nöyrä Jumalan edessä. Muistaa että niin kuin Hän on antanut elämän, Hän voi sen myös ottaa milloin hyväksi näkee. Hyvä omatunto, vilpittömyys, rakkautena vaikuttava usko ja huomaavaisuus lähimmäisen tarpeita kohtaan olisi hyvä omistaa jos jokin. kaikkein tärkeintä on muistaa ettemme omin voimin pysty mihinkään. Mutta Jumala vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen ja mitä voimattomimmiksi tulemme ja avuttomimmiksi itsemme tunnemme, mitä vähemmän itseämme ajattelemme suhteessa lähimmäisiin ja koko maailmaan, sen enemmän me Jumalan armoa ja rakkautta tarvitsemme.

Neljännen luvun alku ja loppu Luukkaassa oli olennainen: Jeesus lähti Jordanilta Pyhää Henkeä täynnä….. Täynnä Hengen voimaa Jeesus palasi Galileaan. Tässä on se suuri salaisuus ja voittovoima; Pyhä Henki meissä Herramme lupauksen mukaan! Kiitos Jumalalle.

Herra on varjelijasi/ Matkalaulu
Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun?
Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan.
Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee.
Ei hän väsy, Ei hän nuku, Hän on Israelin turva. Hän on suojaava varjo,
HÄN ON vartijasi hän ei väisty viereltäsi.
Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä.
Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee k o k o  e l ä m ä s i.
Herra varjelee kaikki askeleesi, Sinun Lähtösi ja Tulosi, Nyt ja Aina!
Ps. 121.
Ollaan siunattuja Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Ylistys Jumalalle. Aamen.

4 thoughts on “Kiusauksissa ?

 1. Kiitos rehellisestä tekstistä! Itsekin saan paljon lohtua tuosta psalmista 121.

  Omassa elämässä on myös kipupisteitä, joita olen itkenyt Isälle, joita en ymmärrä. Vastauksena Pyhä Henki sanoo: ”Päästä irti! Odotuksistasi, pettymyksistäsi, velvollisuuden taakastasi. Luota Minuun!” Sitä tässä opettelen.

  Liked by 2 people

  • Kiitos Elsi. Hienoa puhetta Pyhältä Hengeltä sinulla, ja kuinka voisi muuten ollakaan! Samassa veneessä me seilaamme täällä maailman merillä. Tämä ei vielä ole taivas, mutta sinne ollaan matkalla ja sillä aikaa ollaan toinen toisemme kanssamatkaajina Jeesus yhtenä mukana Pyhässä Hengessään. Siunausta sinulle Elsi ja kiva kun kommentoit!”

   Tykkää

 2. Kiitos Tuulikki ajatuksistasi. Omat kipuiluni liittyvät usein pelkoihin. Pelkoihin ja järkeilyn mukaansatuomaan epäuskon syntiin. Tuossa ei ole muuta mahdollisuutta kuin heittäytyä Kristuksen armon varaan ja pyytää johdatusta oikeaan. Usein saa todeksi omalla kohdallaan huomata sen, että sitä pahaa teen, mitä en tahtoisi. Toivo on siinä, että Jeesus ei jätä työtään minussa.

  Liked by 1 henkilö

 3. Virpi. Jeesus ei jätä työtään, eikä omiaan, onhan hän kärsinyt ja kuollut puolestamme. Hän tietää mitä tekoa olemme ja ettei elämä täällä ole helppoa.
  Oikein sanot että voimme vain heittäytyä Kristuksen armon varaan ja pyytää johdatusta, ja kyllä hän kaiken tekee. Pikkuhiljaa Hänen muotonsa saa kuvaa meissäkin. ”Uskollisuutesi mukaan sinut palkitaan”. Uskon että kun tahdomme elää Jumalan tahdon mukaista elämää, Hän meitä siinä auttaa.

  Mietin tässä samassa yhteydessä kaikkia niitä joita on kidutettu ja kidutetaan Kristuksen tähden, kuinka paljon Jumalan voimaa tarvitaan että ei kiellä Herraansa, ja jos ei kestä niin uskon silti Jumalan armoon, ihminen on vain ihminen.

  Mutta sinulle laitan psalmin 42: 1-6. Lohduttakoon se meitäkin vaikka siinä puhutaankin Kristuksen Jeesuksen olemuksesta. Sanotaanhan siinä kuitenkin myös ”Murtunutta ruokoa hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä hän ei sammuta. Tinkimättä Hän toteuttaa oikeuden.”!
  Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon tänäkin päivänä. Kiitos että Hän tekee sen, Hän joka eli ihmisen osan. Joka aamu on armo uus.:)

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.