Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa…

9 kommenttia

ja ehkäpä Jumalassa myös. Olen moneen kertaan kierrellyt, mutta taas pysähtynyt toteamaan, että ohittamattominta Jumala-suhteen rikastumisessa on löytää Hänet lohduttajana. Rikastumisella ajattelen tässä hengellisen maaperän runsautta, joka kuvaa sisäistä elämää esiin tulevien hyvien asioiden pohjana.

On tuskallista yrittää kasvattaa itsestään hedelmällisiä hengellisiä hyveitä, jos maaperä on täynnänsä kivuliaita kiviä, kovettunutta muokkaamatonta maata, kuolleita unelmia ja rehottavaa rikkaruohoa.

Alkukesän siivousprojektissa löysin opetussarjan kyynelten parantavasta voimasta. Nyt kun olen sitä kuunnellut vuosien tauon jälkeen, olen taas saanut kohdata Jumalaa uudella syvyydellä. Ei ole kyse suorituksesta, jolla saa uuden tason, jotta peli etenee jouheammin, vaan jostain yksinkertaisen nerokkaasta. Jumala vain haluaa olla hyvä minua kohtaan. Jumala rakastaa pientä ihmistä.

Häntä kiinnostaa minun rehellisyyteni, luottamukseni, avoimuuteni. Hän ei vaadi nähdä suorituksia, joilla perustelen kelvollisuuteni. Toki hän iloitsee, jos minäkin iloitsen jostain saavutuksesta, mutta ennenkaikkea hän haluaa minun ymmärtävän, että häntä kiinnostaa kyyneleeni, kipuni, ajatukseni.

Jumala toivoo, että luotan hänen rakkauteensa niin paljon, että uskallan olla rehellinen ja annan hänen lohduttaa. Hän haluaa opettaa erottamaan hedelmällisen surun tukahduttavasta. Jumalassa on lohdutus. Kyllä kyyneleet tekevät hyvää, itkeminen on sallittua (kunhan ei mahdottomasti niistä kaverin olkapäähän). Heikkoudessa on voimaa, heikkouden piilottelu vahvistaa kovuutta. Jumala on ihmeellisen pitkämielinen ja uskollinen. Hän kääntyy puoleemme ja kuulee kaipuumme, olkoon elämä ajautunut kuinka kivikkoiseen erämaahan tahansa. Hän luo uutta.

 

 

 

 

9 thoughts on “Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa…

 1. ”heikkouden piilottelu vahvistaa kovuutta”. Kuinka surullisen totta tuo onkaan.
  Lapsien kanssa huomaa sen, kenellä on ollut tilaa saada itkeä tirauttaa, osoittaa tarvitsevuutta ja kuka on saanut lohtua. Aika pienestä me ihmiset taidamme oppia puremaan huulta ja siirtämään pahanolomme muualle, jos emme saa kokea sitä,että voi surra, harmistua, olla heikoilla ja tulla lohdutetuksi.
  Lisää Herra meissä laupeutta toisiamme kohtaan. Kiitos Marianne juhannusillan tekstistä.

  Liked by 3 people

 2. ”Häntä kiinnostaa minun rehellisyyteni, luottamukseni, avoimuuteni. Hän ei vaadi nähdä suorituksia, joilla perustelen kelvollisuuteni.”
  Kiitos juhannuslahjasta!

  Liked by 3 people

 3. Marianne. Harvoin, mutta hyvää ja punnittua puhetta 🙂 kiitos. Missä Herran Henki on siellä on vapaus, armo ja lohdutus, ja vielä voima ja rakkaus. Täysi hoito!

  ”Onko siis syytä kerskailuun? Siltä on pudonnut pohja pois. Mikä laki on saanut tämän aikaan? Sekö, joka vaatii tekoja? EI vaan Uskon laki!” Room.3:27
  Siunausta elämääsi 🙂 ja Jumalan rauhaa.

  Tykkää

 4. PS 65: 10. Sinä pidät maasta huolen, kastelet sen runsaasti, sinä teet sen ylen rikkaaksi. Jumalan virta on vettä täynnä. Sinä valmistat heidän viljansa, sillä niin sinä valmistat maan.
  11. Sinä kastelet sen vaot, sinä muhennat sen multapaakut, sadekuuroilla sinä sen pehmität ja siunaat sen laihon.
  Minusta tämä sopi hyvin kirjoitukseesi! itse itken kun ajattelen niitä lapsia, naisia ym.. joita ihmiskauppiaat ryöstävät, käyttävät hyväkseen ihmisten köyhyyttä ja nälänhätää armottomasti. Lapsia ryöstetään lapsi bordelleihin jne… Kirjoitan näistä myöhemmin kunhan ehdin.
  Siunaten: Anja Mäkelä

  Tykkää

 5. Jeesus näkee tilani kuitenkin, joten miksi en sitä rehellisesti purkaisi. Paljon olen saanut lohtua, kun olen suruni purkanut rukouksessa. Ihmisten kanssa surujen purkaminen voi olla siitä paha, että sitten toinen tietää, mikä mielen pahoitti ja voi muistuttaa asiasta, vaikka itse olis jo asian suhteen ok. Itse olen saanut kokea tämän, olen saanut kuin märän rätin päin naamaa suruni takaisin hyvänä päivänä sen jälkeen kun olin lohtua ja tukea hakenut eräältä ihmiseltä. Mutta Isä ei tee niin, ei tule sanomaan: ”Etkö muista, miten tuo loukkas sua viimeksi/ Miten rankkaa oli, kun..?”

  Tykkää

 6. Kiitos Tuulikki, siunauksia paljon sinullekin ❤ Voimia kaikkeen edessäolevaan.

  Anja, todellakin sopivat psalminkohdat. Ja kiitos kun muistutit pienistä ja isoimmistakin, joita pahuuden ja ahneuden vimmalla alistetaan. Köyhemmät perheet myyvät lapsiaan, lähettävät töihin "hyviin oloihin". Meidän tulee heitä muistaa, ja tukea luotettavia tahoja, jotka kanavoivat käytännön apua ihmiskaupalla orjuutetuille, menevät väliin ja yrittävät saada perheitä luopumaan lastensa myymisestä. Paljon rukouksia…

  Elsi, ihana lukea luottamuksentäyteisestä suhteestasi Isään, johon sydämestäsi olet oppinut nojaamaan kaikissa elämäntilanteissa.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos toivotuksesta Marianne.
   Rukoilimme tänään tyttären kanssa että Jumala ohjaisi neurokirurgin kättä tuolla nikamissa. Tämän laatuinen operaatio on uutta 10 isompaa ja pienempää on jo takanapäin, ja uusihan aina enemmän jännittää. – Mutta muuten olen lukenut tänään Luukkaan lisäksi jälleen Jesajaa. Hänen kirjansa koen suurena lohdutuksena aina. Etenkin kun luvussa 55 jakeessa 6 kehotetaan: ”Etsikää Herraa silloin kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.” (Rk -38) En tulevan vuoksi niinkään, vaan siksi että se on rakas kohta koska tämän sanan mukaan itse tulin uskoon 41 vuotta sitten ja Jumala on ollut tukeni ja turvani koko ajan, ja jo sitä ennenkin.

   Sopii tuon luvun alku tekstiisikin mielestäni:” Kuulkaa, kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ilmaiseksi, syökää, ottakaa maksutta viiniä ja maitoa!….jne. 🙂 Meidän Herrallamme on syli suuri ja avoin! Hän on itse pyyhkivä myöskin kerran kaikki meidän kyyneleemme, joten itkeä saa! Eikö jossain sanota niinkin että vuodattamamme kyyneleet Hän kokoaa maljoihinsa?

   Loppujen lopuksi ja ikuiseksi lohduksi koituvat sanat ilm.22:3-5: Mikään ei enää ole kirouksen kahleissa. Kaupungissa on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, ja kaikki palvelevat Jumalaa. he saavat nähdä Hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on Hänen nimensä. Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala ON heidän V a l o n s a. He hallitsevat kuninkaina aina ja ikuisesti!
   Marianne ajattele mikä tulevaisuus 🙂 !

   Tykkää

   • Todellakin, Tuulikki – ihmeellinen tulevaisuus 🙂 Vielä näemme kuin naarmuuntuneesta kuvastimesta, mutta kerran tunnemme Hänet, joka on täydellisyys. Tässä on toivon ankkurimme.

    Kyyneleistä… Paljon mielenkiintoista kuulin – kuten että ahdistuksessa itkettyjen kyyneleiden kemiallinen koostumus on erilainen kuin ’tavallisten’ kyyneleiden. Hyvin suunniteltu on ihminen kokonaisuudessaan.

    Tykkää

 7. Hieno teksti! Paljon tärkeää kiteytyy tähän blogiin.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.