Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pysähdyspaikkoja

20 kommenttia

Sain viestin. Muutama vuosi sitten kuolleen veljeni, ja noin pari vuotta sitten veljeni ensimmäisen, myöskin kuolleen vaimonsa lapset, sekä Ruotsissa että täällä, ovat jälleen menettäneet yhden läheisensä, äitinsä äidin. Nämä aikuiset lapset ovat eläneet harvinaisen vaikean lapsuuden ja elämän yleensäkin joten, jos kuolemaan voi tottua ovat senkin jo monesti kokeneet. Heidän elämässään on paljon muutakin tragediaa ollut kyllin.

Mietin voinko tämmöisestä aiheesta kirjoittaa kun osa ”taivaallisista” on juuri ollut uuden viinin  äärellä ja rakentuneet, tulleet autuaiksi eli onnellisiksi. Mutta tämänpuoleista ei voi paeta autuaanakaan. Emme mekään tyttäreni kanssa ole, viimeaikoinakaan, helpolla päässeet.

Kysyn, voiko elämä helppoa ollakaan?
Mutta verrattuna siihen että meillä on iankaikkisuustoivo, usko ja luottamus Hyvään ja Kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja koko kolminaisuuteen, olemme aivan toisessa asemassa kuin ne joilla ei tätä uskoa ja toivoa ole. Sydän on kipeänä ja silmät vettä täynnä kun näitä, minulle rakkaita, kärsiviä ajattelen. Kyllä he tietävät että uskomme, mutta tuntuu etteivät ymmärrä, emme voi muuta kuin rukoilla.

Minut pysäytti myös Jumalan Sana. 2Kor.1;5 ” Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme myöskin lohdutus runsaana Kristuksen kautta!” (VK)

Niin! Meillä on tämä armo. Kuinka hienosti Paavali tästä kirjoittaakaan. Sitä enemmän sydäntä, tosin, kirveltää niiden puolesta joilla ei tätä lohdutusta ole. Miten heitä lohduttaa?

Ihanasti Paavali toivottaa kirjeensä alussa Jumalan, isämme ja Jeesuksen Kristuksen, armoa ja rauhaa Jumalan seurakunnalle ja kaikille pyhille. Meillekin, ja saamme sen uskoa. Silloinkin kun tuntuu ettemme mitään voi. Seuraavaksi Paavali ylistää Jumalaa, lohdutuksen Jumalaa! Ja kirjoittaa:” Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia”!  Uskon ja toivon että tämä kohdallamme tapahtuu Jumalan armosta.

Sitten tulee tuo ihana 5 jae.

Ja kuitenkin, kaikella ON tarkoituksensa. Paavalikin kertoo kuinka suuressa ahdistuksessa hän ja ystävänsä, uskon veljet, olivat. Ja totta on, ainakin minunkin kelvottoman kohdalla, ellen kohtaisi vaikeuksia ja sellaisia ahdistuksen aikoja elämässäni ja läheisteni elämässä, kuin on, en niin hartaasti tarvitsisi Jumalan apua ja läsnäoloa. Sellainen on ihmisluonto. Olen onnellinen siitä vähästä mitä olen oppinut, en kärsimyksistä, vaan Jumalasta!

Hän ei jätä yksin, Hän ei hylkää, Hän tulee luokse, Hän lohduttaa ja rohkaisee.
Kirjoitan tämän, vedoten Paavaliin, jae 6 ” Jos me olemme ahdingossa, se koituu teille lohdutukseksi ja pelastukseksi. Jos saamme lohdutusta, myös te rohkaistutte kestämään samoja lärsimyksiä, joita me saamme kokea. Me luotamme lujasti siihen, että te kestätte. Tiedämmehän, että niin kuin te saatte osanne kärsimyksistä, saatte myös lohdutusta osaksenne.”!

Kuinka ihana on Jumalan iankaikkinen Sana. ” Sillä Jumalan Poika, Kristus Jeesus,( jota me, minä, ja Silvanus ja Timoteus, olemme teidän keskellänne saarnanneet,) ei tullut ollakseen on ja ei, vaan hänessä tuli ON. Sillä niin monta kuin on Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä ON, sen tähden tulee hänen kauttaan myös niiden Aamen Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme.(vk.) 21 (uk) Mutta Jumala itse vahvistaa meitä ja teitä uskossamme Kristukseen Voideltuun, ja on myös antanut meille voitelunsa, hän on pannut meihin sinettinsä ja antanut meidän sydämiimme vakuudeksi Hengen.!”
Siunattu Pyhä Henki, lohduttaja ja opettaja!

”Ottaos Herra mun käteni heikot. Suo niiden palvella Sua. Vie viinitarhaasi työhön ja siellä kasvata armossa mua.
Ottaos myös minu huuleni Herra, Kaikille kertoa suo: Vain sinun ristisi juurella virtaa Rauha ja autuuden vuo.
Syömmeni, kaikkeni, myös ota vastaan Kallehin armahtajain. Tahtosi tietä mua johdata täällä korvessa kulkiessain.
Sinua vain palvelen ain. Onnen ja vapauden mä luonasi sain!

Herra on Henki ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus.! ”
Kaikkivaltias ja armollinen Jumala siunatkoon ja lohduttakoon kaikkia murheellisia ja auttakoon meitä auttamaan ja vierellä kulkemaan. Aamen.

 

20 thoughts on “Pysähdyspaikkoja

 1. Herran viestiä
  pysähtymisen paikka
  etsikon aika
  armon elämä helppo
  käy kuin leili viinille

  Liked by 2 people

  • Niinkuin usein Tuulikin blogissa tartuin sen otsikkoon. Uskon varassahan näitä pysähdyspaikkoja tulee. Omasta näkökulmastani mietin, olisiko runon ensimmäisen rivin oltava ”palava pensas” vai ”Herran viestiä”. Jälkimmäinenhän on tulkinnaltaan laveampi ja pysähdyspaikkojakin löytyy Raamatustakin enemmän

   Palava pensas avaa Mooseksen kirjassa oman kertomuksensa. Siihen liittyy elämänmittainen matka, jolta ei aina pääse perille. Tämän mukaan voi tulkita niinkin, että Israelin matka luvattuun maahan on vielä kesken. Näin on usein elävässä elämässä – niinkuin Tuulikkikin blogissaan kertoo.

   Liked by 1 henkilö

   • Niilo, minusta on hienoa että olet myös alkanut esittää kommenteissasi näitä pohdintoja.
    Minua erityisesti koskettaa tuo ”uskon varassahan näitä pysähdyspaikkoja tulee”. Tulee monessakin merkityksessä!
    On pysähdyttävä miettimään mitä nyt? Voiko tehdä jotakin vai vain odottaa mikä on Herran viesti/tahto/tarkoitus tms.
    Onko kasvun paikka tai syvemmän ymmärryksen jonkin asian tai ihmisen tms. suhteen.
    Tuota toista osiota jäin miettimään vähän syvemminkin.
    Kiitos kun annat pohdittavaa.
    Siunausta sinun matkallesi.

    Tykkää

 2. Tätä rukoilemme, etsikon aikaa. Herätystä! Että mahdollisimman moni ihminen, Jumalan tahdon mukaisesti, pelastuisi Jumalan valtakuntaan ja hänen lapsekseen.

  Miten lohduttaa kuoleman edessä kun ei voi antaa lohtua ikuisella elämällä Jumalan Valtakunnassa. Lapsille usein, ennen vanhaan, sanottiin että kuollut on mennyt taivaaseen, mutta sillähän ei voi lohduttaa jos joku ei usko että kuoleman jälkeistä elämää olisikaan.

  Näillä lapsilla on ollut niin rankka elämä, niin monta hylkäämistä, isäpuolta ja jatkuvaa muuttoa yms. ettei ole helppoa saada uskomaan Hyvään Jumalaan joka olisi myös heidän isänsä. Oman maallisen isänsä he menettivät kolmeen kertaan, erossa, maasta muutossa ja kuolemassa. Kaksi Suomeen adoptoitua lasta menettivät kaiken yhteydenpidon omaan sukuunsa, tapaamiskiellon yhteydessä

  Vasta vuosikymmenten jälkeen äitipuoli ilmaisi, omaa kuolemaansa odottaessaan, että näillä kahdella adoptoidulla, on myös omaa sukua. Nyt olemme löytäneet toisemme, mutta vuosikymmenien haavoja on vaikea enää paikata ja hoitaa, siihen pystyy vain Jeesus!

  Mutta me rukoilemme!

  Tykkää

 3. Niilo. Sinulle vielä jos huomaat tämän!?
  Olen vähän selaillut vanhempia blogejani (jotka mielestäni ovat parempia kuin uudemmat) ja huomannut että sama elämänkulku toistuu teksteissäni. Tänään luin blogini ”Älä ole kaukana”.
  Jos kiinnostaa, niin löydät sen tuosta ”etsi” kohdasta kun kirjoitat otsikoksi tuon, Älä ole kaukana. Se sopii näihin sinun, tässä oleviinkin kommentteihisi, ja myös aiheeseeni siellä on myös mielenkiintoinen kommentti Ilkka Koivistolta!
  Nyt olen ollut jo pidempään tässä samassa tilassa kuin tuossa blogissa kirjoitan. En tiedä miksi?

  Tykkää

  • Tuulikki, en osaa arvioida, ovatko uudet blogisi ”parempia” kuin vanhemmat tai päinvastoin. Kun ne ajatuksia ovat herättäneet, ovat ne kyllin hyviä.

   Luin uudelleen tuon blogisi ”Älä ole kaukana” ja aika paljon se sivuaa omiakin ajatuksiani mm. noista ”pysähdyspaikoista”. Tuo kaukana tai lähellä oleminen on mielestäni monisäikeinen ja ”monen blogin arvoinen” asia. Moniin asioihinhan tuo tunne liittyy.

   Usein tämä tulle liittyy omiin hyvyyden tai huonouden tunteisiin ja hengellisissäkin yhteyksissä samalla akselilla arkeen ja pyhään. Kun tavoittelemme pyhyyttä, koemme helposti olevamme kaukana Herrasta, vaikka arjessamme Hän tajuamattamme hyvin lähellä onkin.

   Omassa arjessani olen oppinut ajattelemaan, että Jeesus on aina lähellä, kunhan vain ymmärtäisin sen ja eläisin sen mukaan. Tähän liittyvät myös oman elämäni pysähdyspaikat. Palavaa pensasta en arjessani kovin usein kohtaa, sillä paikka, jossa joudun pysähtymään, ei ole tässä arjessa pyhä.

   Ymmärrän tuon kirkkoisä Augustinuksen ajatuksen saavutetusta rauhasta, mutta sitä en ole toistaiseksi pysähdyspaikoillani kohdannut. Tutkimattomat ovat Herran tiet ja ni9iden tavoittelu on näillä omilla arkisilla poluillaan tuulen tavoittelua.

   Liked by 1 henkilö

   • Kiitos Niilo! Hyvin sanoitit ytimen.
    Ehkä elämänkokemusta on sinullakin jo enemmän kuin nuoremmilla? Elämä opettaa? Yhdyn täysin tuohon koko kommenttiisi, erottelematta, mutta erityisesti toiseen ja kolmanteen kappaleeseen. Se käy todella kohti.
    Herra on lähellä, Hän On ”Minä Olen”, mutta ihmisenä se ei aina ole tunnetasolla koettavissa ja vain järjen tietona ja ”heikon” uskon tuo totuus välillä pistää haparoimaankin.
    Ihmisen elämä.

    Tykkää

 4. Joskus pysähdys paikat tuo surua ja kyyneleitä ja rukousta asian puolesta .MInua vavahti eilen vakava video pätkä Nigeriasta missä joitakin marttyyrejä poltettiin elävältä ja kun he palavina yrittivät päästä pakoon ,heidät vedettiin takaisin tuleen .Ystävät rukoillaan myös Nigerian veljien ja siskojen puolesta.Emme tiedä miten kauan me saamme olla vapaana ja harjoittaa vanhurskautta Jeesuksen nimesssä,kiitos ja siunausta,keijo

  Liked by 2 people

  • Kiitos Keijo!!! Tärkeästä asiasta kirjoitat. Jos ja kun Jeesus itsekin huokaa löytäneekö uskoa maan päältä tullessaan, mekin joudumme paljon rukoilemaan ja valvomaan omaa tilaamme ja kansojemme tilaa!
   Meilläkin täällä rakkaassa Suomessa tehdään lakeja joita uskossa oleva ei voi allekirjoittaa eikä omassatunnossaan noudattaa, vastoin Jumalan Sanaa. Meilläkin voi olla vainot lähellä, mutta Jumala varjelkoon että saamme elää omatuntomme vapaana.
   Rukousta tarvitaan paljon.
   Minulla ei ole osoitetta näille Ruotsin ”lapsille” mutta rukoilen jatkuvasti että Jumala lähettäisi jonkun sanansaattajansa heidän luo. Kertomaan että Jeesus pelastaa! Toinen näistä asuu keskemmällä Ruotsia? Toinen Göteborgissa.
   Rukolilisitko sinäkin Keijo näiden veljieni lasten (aikuisten) puolesta, perheellisen puolesta. Ja toisen perheettömän, sillä Göteborgilaisella,ei ole perhettä.-
   Kiitos ja siunausta Keijo

   Tykkää

 5. Kiitos Tuulikki kerronnastasi. Voin kuvitella, kuinka paljon rukoilet ja toivot Kristuksen rakkauden ja rauhan kosketusta näille sukulaislapsillesi, jotka ovat kovia kokeneet. Muutoin minuun kolahti tekstissäsi tämä Raamatun kohta:2Kor.1;5 ” Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme myöskin lohdutus runsaana Kristuksen kautta!” (VK) Nimittäin, minulle tuli huhtikuussa yhtenä hetkenä meren äärellä arkisessa risunpolttotilanteesa aivan merkillisen syvä ilon kokemus, sellainen, jossa koin, että malja oli suorastaan ylitsevuotavainen. Tunsin valtavaa kiitollisuutta ja luulen, että oivalsin jotakin siitä, missä Raamattu puhuu Jumalan antavan meille lohdutusta jo tässä ajassa. Tajusin, että tuo ”hoito” ei ehkä olekaan niin, että jos ajallisesti jotakin kärsimystä on ollut vaikka vuosia, niin korvaukseksi tulee ylenpalttista autuutta saman verran, vaan että Herran hoito, runsas lohdutus, voikin tulla leikkimielisesti sanottuna tuollaisena ihmeellisenä kertakorvauksena 🙂 . En tiedä osasinko nyt tuota kokemusta ja ajatustani siitä selittää järkevästi, mutta ehkä niin, että ei se määrä vaan se laatu ja jotenkin se sopii pelastuksen kanssa samaan strategiaan. Kertalunastus kaikesta yhdellä teolla. Kuitenkaan tuo kokemus ei ollut sellainen, että siitä olisi tullut jotenkin rytisten alas, vaan se kantaa minua rohkaisevana edelleen, sillä se muistutti ja vahvisti, että taivasten valtakunta on tullut Herrassa meitä lähelle, eikä se mihinkään pois mene, vaikka meillä on täällä vaiheemme.

  Liked by 1 henkilö

 6. Mitä muuta tähän voisin sanoa kuin että ihana lukea tästä sinun ja Herran kohtaamisesta! Minä iloitsen kanssasi, sillä tuollaista nyt kaipaisin itsekin, mutta olen sellaista myös saanut kokea, joten tiedän senkin kuinka pitkään siitä riittää iloa ja lohtua! Ja kokemus myös vahvistaa uskoa ja luottamusta siihen että Jumala totisesti On Hän mikä sanookin olevansa ”Minä Olen”! Ja kun se ilo tulee aivan yllättäen, niin ettei osaa edes odottaa 🙂 !
  Tekee mieleni sanoa ”Onneksi olkoon”! Tuo Ramatunkohta on siunaava jo aivan yksinäänkin.
  Kiitos tästä Virpi.

  Liked by 1 henkilö

  • Tuulikki, tekstistäsi nousi mieleen tämä Jesajan kohta:

   Jesaja:
   30:26 Ja kuun valo on oleva kuin auringon valo, ja auringon valo on oleva seitsenkertainen, oleva niinkuin seitsemän päivän valo, sinä päivänä, jona Herra sitoo kansansa vammat ja parantaa siihen isketyt haavat.

   Siunausta tähän päivään meille kaikille blogitaivastelijoille ja ylläpitäjille!

   Liked by 1 henkilö

 7. Ihana, ihana tuo Jesaja, luenpa koko luvun jälleen kerran kunhan siihen asti pääsen :)! Tiedätkö on pakko sanoa tuohon kohtaamiseesi Herran kanssa, että oli aikakin! Olet niin kauan joutunut monia tilanteita suremaan ja rukouksin kantamaan!
  Kiitos taas tästä aamunavauksesta! Ja yhdyn siunaustesi toivotukseen meille kaikille!!!!!!!!!!

  Liked by 1 henkilö

 8. Lässyn lässy lääää….Jeesus sitä ja Jeesus tätä…ei mitään konkreettista oppia näköjään edes yritetä ymmärtää, vaan lässytetään armosta ja rakkaudesta ilman mitään ymmärrystä. Näyttäkää teoillanne tai edes puhukaa joskus miten niitä oppeja sovelletaan tähän aikaan, aikaan yli 2000 vuotta kirjan kirjoittamisesta(muokattu aikain saatossa useita kertoja). Pelkkää humisevaa höttöä nämä tällaiset ”saarnat”.

  Tykkää

  • Ari (jos se on oikea nimesi?) olen lukenut kommenttisi enkä pääse ymmärtämään miten se liittyy , ensinnäkin tähän blogitaivaaseen, minuun, jotA ET tunne/ tekstiini tai näihin muihin kirjoittajiin.
   Kuinka edellämainitut sinua loukkaavat kun et tiedä missä olosuhteissa esim. minä tämän blogin kirjoittajana elän ja olen elänyt.

   Kirjoitat monikossa ”näyttäkää, puhukaa, tehkää” annat ymmärtää ettemme tee mitään asiamme hyväksi.
   Olet väärässä, mutta ei se mitään. Oman kuolemattoman sielusi kannalta sinun kannattaisi itse tehdä jotakin, ruveta etsimään totuutta joka on nimenomaan Raamatussa. Ja sellaisia henkilöitä jotka voisivat sinua kuulla ja auttaa – ja seurakuntaa jossa koko totuutta julistetaan.

   Jeesus todellakin on Tie, TOtuus ja Elämä, ilman Häntä ei olisi mitään, yhtään mitään. Jeesusta me julistamme sopi se ihmisille tai ei.

   Sinä tarvitsisit tietoa ja apua näissä ja varmaan monessa muussakin asiassa, mutta minulla ei ole mahdollisuutta siihen tämän puitteissa – eikä muutenkaan – enempiä selittelemättä. Vaikka sinulla oliskin jokin vaikea kokemus takanasi, tai oikea tarve ja tahto tulla arvostelemasi asia ymmärtämään niin kuin se oikein on.

   Toivon että Tie sinulle löytyy ja apu elämääsi. Tämä on ainoa vastaukseni, siunauksistani et liene rakennu. Jumala kuitenkin rakastaa kaikkia ihmisiä ja Jeesus Kristus Jumalan Poika kuoli, haudattiin ja ylösnousi kuolleista ”Ettei yksikään, joka häneen uskoo joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän”! Sinunkin elämäsi.

   Tykkää

  • Tällaiset kommentit ovat kuin märkä saippuapala josta ei saa otetta. Asioille ja ihmisille irvistely ei vaadi juurikaan ajattelua vaikka ehkä maailmankatsomuksen suhteen on ajateltu paljonkin. Se mitä on ajateltu ei käy ilmi. Jos tarkoitus on pahoittaa jonkun mieli, niin siinä on helppo onnistua mutta jään miettimään että mitä hyötyä siitä on kenellekkään. Tämä on blogisivusto ei ole paikka jossa ruoditaan oppia. Oikealle opille ja sen julistamiselle on omat fooruminsa ja kirkkonsa. Tämä ei ole kirkko.

   Jokainen meistä tekee tahollaan mitä tekee. Tuulikki kirjoittaa ja lohduttaa sekä käy ajatuksen vaihtoa ihmisten kanssa eli keskustelee. Varmasti löytyy sellaisia foorumeita netistä jossa saa lyödä ja tulla lyödyksi raamatulla jos sitä kaivataa. Tällaista on turha täältä etsiä.
   Apollogia, raamatun puolustaminen on tärkeäää mutta ei tämän sivuston pääasiallinen tarkoitus. Omia tekemisiäni en näe tarpeelliseksi tässä jakaa maailmalle koska olen niistä omissa blogeissani käynyt läpi.

   Totta on se, että tekoja tarvitaan lisää mutta kuka ja missä, se on Jumalan kutsusta kiinni. Se voi olla vaikkapa Ari, kun kutsu käy kovasti kohti. Ei sitä tiedä miten elämä yllättää. Jos kuitenkin kutsu on sellainen, joka johtaa rikkomiseen ja riidan haastoon, silloin kutsu työhön ei ole tullut Jumalalta eikä miltään muultakaan järjelliseltä taholta vaan se on ihmisen omien ruuansulatushäiriöiden aiheuttamaa. Jumalan kutsu kun ei aiheuta närästystä muille ihmisille. Toivotan hyvää jatkoa Arille ja myös Jumalan siunausta ja toivon todella että purkauksesi oli aitoa Pyhää ärtymystä tai rehellistä aatteen paloa eikä lapsellista trollaamista ja joutilasta parran pärinää. Terveisin Tapsa

   Liked by 1 henkilö

   • Kiitos Tapsa.
    Me emme tosiaankaan ryhdy tekemisillämme kehuskelemaan, koska kaikki mitä meillä on, on Jumalan armolahjaa ja HÄN todellakin käyttää omiaan juuri niin kuin parhaaksi näkee JOS tahdomme kuulla häntä.
    Kaikilla meillä oma lahjamme, toisilla pienempi, toisilla suurempi, mutta lahjat kuitenkin.
    Tässä kohtaa tulee vaan mieleeni Paavali joka ei olisi tahtonut ”kerskailla” mutta hänet pakotettiin kertomaan niistä teoista joita Jumala hänen kohdallaan oli aikaan saanut häntä käyttäessään ja muovatessaan hänestä apostolia.

    Sinullakin olisi paljon kerskattavaa Tapsa! Mutta sinä et sitä tee.

    Ja todellakin ihmeellisiä ovat Jumalan tiet, voihan olla että Arikin (?) vielä suistuu hevosensa selästä ja muuttuu toiseksi ihmiseksi 🙂 ?
    Olit Tapsa jalompi kuin minä, toivottaessasi Jumalan siunausta, siihenhän meidät on kutsuttu, helppoa se ei aina ole.
    Joka tapauksessa aika vaikeaselkoinen kommentti, jota kommentoimme.

    Tykkää

 9. Kiitoksia veljet! Liikutun ihan. Kiitos tuesta!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.