Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan kaksi Sanaa

4 kommenttia

DSC_5115

Kuuntelin Alfa-kurssilla Pekka Lindqvistin mainiota alustusta Raamatusta. Raamatusta silleen yleisesti. Nykyisen käsityksen mukaan Raamatun kirjat ovat sellaisten ihmisten kirjoittamia, joilla on ollut Jumalallinen inspiraatio. Tai kääntäen Jumalasta lähtöisin oleva inspiraatio on saanut sopivat ihmiset kirjoittamaan.

Jumalan Sanassa siis yhdistyy Jumalan ja ihmisen toiminta.

Jokin alkoi raksuttaa päässäni. Eikö jossain muuallakin Raamatussa puhuta Jumalan Sanasta? Tietenkin Johanneksen evankeliumin alussa. ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona…” Johanneksen mainitsema Jumalan Sana on Jeesus. Jeesus on Jumalan poika, sekä ihminen että Jumala.

Jeesus Jumalan Sana eli ja toimi maan päällä. Raamattu Jumalan sana elää ja toimii maan päällä. Tämä ei voi olla sattumaa. Siinä, kuinka Jeesus ja Raamattu toimivat, on pakko olla jotain yhteistä.

Mitäs tuumitte?

4 thoughts on “Jumalan kaksi Sanaa

 1. Kuvasi symbolisoi sitä, että kirkon tilanne on kohta sysimusta, mikäli olet sielä Jumalan sanaa oppimassa ja kuulet, että haaskaat aikaasi ihmisten älynväläyksiin, niin kehottaisin lopettamaan kurssin nyt samantien, TÄHÄN.

  Ennen muuta teidän on oltava selvillä siitä, etteivät pyhien kirjoitusten ennustukset ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisten tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet. 2.pietari 1:20, 21 (Raamattu on täynä toteutuneita ennustuksia, osa on toteutumassa näköjään pikapuoliin).

  Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte Tess. 2:13

  Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä, johon tunnustautuen muutamat ovat uskosta hairahtuneet. 1. Tim. 6:20 Koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut. 2.Tim 3:15 – 17

  Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti.
  Kuka on Herran Henkeä ohjannut, ollut hänen neuvonantajansa ja opettajansa?
  Kenen kanssa hän on neuvotellut, joka olisi hänelle ymmärrystä antanut ja opettanut oikean polun, opettanut hänelle tiedon ja osoittanut hänelle ymmärryksen tien? Jesaja 40:8,13,14

  Tuota kuvaa saa kirkastuaan Psalmin 119:89 sanoilla: ” Jumalan sanan luja perusta on taivaissa”, johon Jesaja vielä lisää, että ruoho kuivuu ja kukkanen lakastuu, mutta Herran sana pysyy iäti. Kuka löytää tuhansien vuosien takaa ihmisen kirjoittaman kirjan, jonka sanoma elää, muuttaa ihmisiä, antaa toivon ympäri maailman vielä tänäkin päivänä, loppuun saakka ?

  Mooses oli Siionin vuorella 40 päivää kirjoittamassa sitä, mitä Jumala suoraan käski ja ettei tule turhan pitkä, niin joku muu voi laskea montako Jumalan profeettaa raamatusta löytyy, jotka saivat sanan suoraan Jumalalta.

  Kurssin tilalle ehdottaisin valittujen palojen lukemista tai niksi Pirkkaa, sielä on ihmisten hyviä mieleen juolahduksia ja idoita. Osasta on ollut paljon hyötyäkin. Esimerkiksi lähes sata oivallusta mihin vanhoja sukkahousuja voi käyttää.

  Tykkää

  • Valistuspaloista en ole aikoihin jaksanut lukea kuin vitsipalstoja kerran kolmessa vuodessa.

   Niksi-Pirkka on aina must.

   Ilman pieniä oivalluksia ei olisi blogejani tai valokuviani tai… no, minua sellaisena kuin olen.

   Alfa-kurssin alustukset ovat olleet erittäin hyviä, niin myös eilinen.
   Ja koska minulla on ao. kurssilla vastuutehtävä, niin voi olla, että seurakunta närkästyisi äkillisestä poisjättäytymisestä.

   Liked by 2 people

 2. Taiteilija Hassilan kuva on jälleen a i v a n mahtava. Teksti tuttu ja todeksi eletty 🙂 . Ei mitään uutta auringon alla 😉 silti on hyvä erottaa pieni ja suuri alkukirjain teksteissään.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.