Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Isä

7 kommenttia

Jeesus palautti suhteemme Jumalaan sellaiseksi kuin se oli alussa. Kun hän kutsui Jumalaa isäksi ja julisti että Jumalan valtakunta on lasten kaltaisten, muuttui kaikki lopullisesti. Jumala kulkee ja etsii ihmistä. Nyt emme tarvitse ilmestysmajaa kohdataksemme Luojamme. Emme tarvitse uhreja saavuttaaksemme hyväksynnän, sillä Isä kutsuu meitä kotiin. Hän varustaa meidät Pyhällä Hengellä, joka liittää meidät maailmanlaajuiseen Kristuksen seurakuntaan.

Me olemme Isän sydämmellä ja hän nostaa meidät omien olosuhteittemme yläpuolelle. Siksi olemme kahden maailman kansalaisia.

IMG_20141109_123602Isänpäivä on kulunut harmaissa ja sumuisissa merkeissä. Hiihtolenkki jo hieman huonokuntoisella ja sulaneella latupohjalla virkisti mieltä, mutta silti olo on ollut jo pitkään alavireinen ja väsynyt. Läheisten sairastamiset ja murheet ovat takertuneet takinliepeeseen kuin Eppujen laulussa. Omatkin ajatukset ovat aika-ajoin solmussa ja tuntuu kuin jotain olisi jo loppunut, mutta mitään uutta ei ole vielä näkyvissä. Kumpa vain tietäisin mistä on kyse. Ihan kuin taivas olisi vaiennut. Edessäni onkin vain hiekkaa ja kuiva kivinen polku. Se ei kuitenkaan ole minkään loppu tai tappio. Polku merkitsee taivalluksen jatkumista eteenpäin.

Kristityn elämä on lahjaa Isältä. Se on elämää ja kasvamista isossa perheessä, jossa olemme riippuvaisia toisista perheenjäsenistä sekä Sanasta, joka ruokkii yhteyttämme toiseen maailmaan. Ilo, valo ja kirkkaus asuu seurakunnassa. Joskus tarvitsemme erämaata jotta erotamme sen mitä tarvitsemme. Harmaa sumuinen hiljaisuus, jossa vaellan, saa minut kaipaamaan Jeesuksen kirkkautta. Olemalla hiljaa ja lukemalla elämän leipää, Sanaa, alan kuulla taas Hyvän Paimenen äänen, joka vie minut lähemäs Isää.

Isä kutsuu ihmistä, Kysyy missä olet? Hän ei enää välitä siitä, millä verhoamme itsemme, eikä siitä, miten epäuskomme jäytää mieltämme, sillä hän valmis uudistamaan kaiken ja antamaan viittansa ja sormuksensa merkiksi siitä, että olemme Hänen omiaan.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

7 thoughts on “Isä

 1. uskossa isä
  antaa yli omansa
  vähässä kyllin
  aidosti rikkaimmilla
  rakkaus köyhyydestä

  Liked by 1 henkilö

 2. Tapio. Itsekin olisin voinut kirjoittaa samat sanat samoin tunnoin.
  Näistä asioista rukoilimme eilen, kaipuu uudistumiseen on syvä. Mutta ei hätää, kärsivällisyyttä vain ja suostumista hiljaisuuteen. Ehkä tässä tehdään syvä kyntöä?

  Jumalan Tiet. Vielä me saamme kiittää, niin lupaa psalmit. Ei Herrammekaan pääasiassa riemusaatossa kulkenut maan päällä ollessaan.
  Kaikesta huolimatta, jaksetaan ja rukoillaan, ja jos ei sitäkään, niin odotetaan Herran ilmestymistä ja Pyhän Hengen uutta virtaa. Tämä kaikki on ihmisen elämää.
  Kiitos rohkeudestasi ja vilpittömyydestäsi! Herra siunatkoon sinua ja perhettäsi, niin kuin Hän tekeekin!

  Liked by 1 henkilö

  • Tällä hetkellä suussa on ylistys. Sain auton viidessä minuutissa huoltoon soitosta ja vielä kyydin koululle. Auto tarvitsi pikaista apua että poika pääsee sillä reissuun.

   Tykkää

 3. Jossain ”rallissa” kai lauletaan että ”se on pienestä kii”?
  Jossain kohtaa psalmissakin taidetaan puhua illasta ja aamusta jolloin toisena on itku vieraana ja toisena sitten kai nauru, ellen väärin muista? Sellaista on ihmisen elämä, mutta hyvä näin kuin tuoos yllä todistat 🙂 !
  Molempia tarvitaan, itkua ja ylistystä ja joskus molempia yhtä aikaakin.

  Mietin kuinka paljon maantieteellinen sijaintimme saattaa vaikuttaa mielialoihimme, tähän aikaan kun tuntuu tarvitsevansa enemmän lepoa ja ehkä vetäytymistäkin, ainakin jotkut. Minua ei haittaisi muuntua karhuksi talviaikana 🙂 keväällä sitten heräisi laihtuneena, todella nälkäisenä ja innokkaana etsimään ravinnokseen ”vahvaa ruokaa”.?
  No, ei huono vaan oikein huono?

  Tykkää

 4. Tapio siosoittelen lukemaan Boenhofferin kirja, kuvaa sitä kärsimystä ja toivon kappailua vastustajamme vastaan, silloinkin kun kuvittelee kaiken käyvän hyvin, voimme löytää itsemme ristinpuulta tuomittuna, ei mitään ihmeitä ole olemasakaan. Johdatus sen allekirjoitan. Muutoinolet valmis seuraamaan Jeesusta ilman, että hän pelastaa sinut hankalista tilanteista, muttaet ole yksin.

  Tykkää

 5. Kuuntele vielä tuo Hän ohitse ei kulje. Luuen, että tlet lohdutetuksi. Tv. Katri !

  Tykkää

 6. Kyseinen kirja on yöpöydällä 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.