Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Onnen avaimet

2 kommenttia

Näin kaamoksen keskellä, flunssan jälkimainingeissa, onnen tunteet ja tuntemukset ovat harvinaisia. Masennus ja penseys puskevat päälle ja tarttuvat takinliepeeseen. Ikävä kulkee kaverina aamun hämärästä illan pimeyteen ja päivä vain katoaa jonnekin, aivan kuin sitä ei olisi tullut lainkaan.

Pikkujoulukansa yrittää kavuta kuuseen ja karkoittaa ikävän tunnetta, mutta katajan terävät neulaset palauttavat juhlijan takaisin hämärän rajamaille.

Syksystä saakka odotamme Joulua. Lapsuusmuistot lataavat siihen odotusta, joka kasvaa adventtikalentereiden lannoitamina kohti aatoiltaa. Joululaulut ja iloiset valot talojen pihoissa ja parvekkeilla saattavat ajatuksemme toisten ihmisten jouluun ja odotus sisällämme kasvaa. Jospa joulu toisi onnen jota kaipaan. Arki riittää jo. Haluan takaisin sen juhlan jonka lapsena koin.

tapsa

Mutta pelkään että aatto, joulu ja joulupukki tulevat ja menevät niin kuin ne ovat menneet jo monta vuosikymmentä. Omat silmäni eivät enää syty eikä sydämeni valo enää loista kirkkaana. Kun jouluvalot sammuvat, jään pimeään yhä kaipaus ja ikävä sydämessäni.

Mitä on onnellisuus?

Istun rantasaunan eteisessä höyryävänä ja raukeana. Katson kun nuorimmainen pojista käy ulkona vilvoittelemassa. Kysyn aikooko hän käydä avannossa. Onnellisuuden aalto yllättää. Se tulvii yli ja saavuttaa sydämen ja suun. Sana ”sydämen kyllyydestä suu puhuu” muuttuu lihaksi ja pimeys väistyy. Iloinen puheen sorina täyttää eteisen.

Onni ponnistaa arjen hetkistä ja elämän tunteesta, siitä että on elossa. Jospa onnellisuus onkin enemmän asenne, josta tunne kohoaa. Elämän tarkoituksettomuus, yksinäisyys ja pelko ovat kuin pimennysverho auringon edessä ja tarvitaan jotain joka poistaa verhon.

Pieni onnen hetki mursi oman pimeyteni ja toi joulun sydämeeni. Mietin tunsiko Jumala samaa onnea ja ylpeyttä katsoessaan maailman valoa,  Jeesus lasta seimessä. Joko hän silloin mietti kirkkaudessaan sanoja ”Tämä on minun rakas poikani, johon olen mielistynyt, kuulkaa häntä…”

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

2 thoughts on “Onnen avaimet

 1. onni arkea
  Jeesus siinä keskellä
  pyhä arjessa
  vahva tunne taivasta
  nyt olo taivaan tiellä

  Liked by 2 people

 2. Jälleen kerran voin täysin samaistua tekstiisi ja tunnekokemuksiisi ”veljeni” Tapio 🙂 Kiitos tästä.

  Ei ole ollut kovin kohottavia elämyksiä/tuntemuksia täälläkään päin. Pimeää on ja ”ahdasta”. Ja kuitenkin voi iloita syvällä sisimmässään siitä mitä JUMALA ON!

  Onni on myös lapsessa vaikka olisi aikuinenkin ja omassa elämässään. Rukoilemme tyttären kanssa säännöllisesti, tavatessamme sunnuntaisin. Näissä hetkissä koemme koko elämänkirjon.

  Nyt viimeksi, kotialttarimme keittiönpöydän, vastakkaisilla puolilla istuen ja silmät kiinni rukoillen tytär ojensi kätensä ja pani ne käsivarsieni päälle ja ihme tapahtui. Aloimme molemmat itkeä kun Pyhä kosketti. Tytär oli rukoillut ja hiljentynyt ja siinä Pyhän kokemisen kera alkoi ylistyksen ja kiitoksen vuo virrata minunkin suustani. Tosin Jumalan Henki muistutti myös kaikista niistä asioista ja ihmisistä joiden vuoksi tuli rukoilla, aivan niin kuin ennenkin.

  Herramme ja Vapahtajamme osaa yllättää, Pyhä Henki sisällämme todistaa kolmiyhteisestä Jumalasta ja taivas on auki. – Käsittämätöntä juhlaa.

  Meillä oli aikaisemmin tapana rukoilla aina käsi kädessä, mutta nyt ovat käteni niin huonot, puutuvat ja kipeät että olemme siitä joutuneet luopumaan. Siksikin oli niin yllättävää tuntea tuon oman rakkaan lapsen käsien laskeutuvan omieni päälle hellästi ja varoen. Ei meistä kumpikaan vieläkään tiedä mitä tuossa ihmeellisessä hetkessä oikein tapahtui, se jää nähtäväksi, tai sitten ei. Ehkä meitä vaan hoidettiin rakkaudella!
  Itselläni kävi häivähdys kyllä mielessä parantaako Herra nyt minua fyysisesti 🙂 mutta ei.

  Kaikkein Tärkeintä on kaikessa kuitenkin että on saanut lahjaksi Elämän!
  Ikuisen elämän rakkauden ja täydellisyyden valtakunnassa. Kiitos ja ylistys Jumalalle!
  Olkoon sinun ja perheesi joulu siunattu, oikein joulujen joulu. Se löytyy sydämistä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.