Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus !

6 kommenttia

Eilen illalla tulin lähteneeksi paikkaan johon en olisi lähtenyt jos olisin tiennyt kuinka vaikea se liikunnallisesti oli. Mutta tytär oli saanut kutsun erään ystävänsä pienimuotoiseen ensikonserttiin ja pyysi minut mukaan. Olin kuullut paljon tästä ystävästä ja hänen ystäväpiiristään. Tiesin tapaavani taustoiltaan vaikeissa olosuhteissa eläneitä ja eläviä ihmisiä.

Alkuun oli pieni esittelykierros jossa kukin sanoi nimensä ja mainitsi lyhyesti missä suhteessa oli illan solistiin. Ei sen enempää ja esitys alkoi. Kaunis aikuinen nainen alkoi laulaa, ensin hyvin jännittyneenä mutta vähitellen laulu laululta rentoutuen. Kun tiesin taustat olin hämmästynyt että laulut olivat parhaasta päästä hengellisiä joululauluja, näitä kaikkien tuntemia joissa lauletaan Jeesus lapsesta. Mitä pidemmälle ilta kului sen ihmeellisemmäksi ilmapiiri muuttui. Me olimme sekalainen ja rikkinäinen seurakunta, toisiimme ahtautuneina, pienehkössä tilassa.

Ennen kuin ohjelmassa tuli tauko olimme kaikki yhdessä laulaneet ”Maa on niin kaunis”. Olin katsellut seinällä olevaa maalausta. Siinä oli taivas meri ja maa. Loistavasti maalattuna. Kun lauloimme tuota laulua tunsin Pyhän. Siinä taulun alla oli joitain instrumentteja ja sen edessä minä henkeni silmin näin Lempeän Jeesuksen! Vasemmalla puolellaan istuivat lähimmät laulajan ystävät ja säestäjä, laulajan kanssa, oli Jeesuksen oikealla puolella. Minä Tunsin Pyhän! Tytär vierelläni kyynelehti.

Koin väkevästi olevani ”omieni parissa” vaikka tiesin ettei heistä kukaan ollut niin sanotusti uskossa. Melkeinpä päin vastoin, mukana oli myös eräs toinen pyörätuolilainen joka näki enkeleitä, oli siis näitä enkeli ihmisiä. Tiesin että näissä piireissä harrastettiin jotain sellaista mikä ei ollut tervettä Jumalan Sanan mukaista hengellisyyttä…ja siitä huolimatta! Jeesus!

Kun tauko tuli, sanoin ”me nyt teemme tästä lähtöä, mutta en voi olla sanomatta, vaikka nyt on laulettukin paljon Jeesus lapsesta, niin minä näen tuossa taulussa Jeesuksen miehenä. Jeesushan vietti paljon aikaa rannoilla, kulkien opetuslapsiensa ja kansan kanssa läsnä ollen.” Tuli täysi hiljaisuus.

Minua jäi syvästi puhuttelemaan illan hämmästyttävä ilmapiiri! Minä syvästi liikuttuneena ajattelin kuin ihmeellinen Jeesus onkaan, kuinka valtava hänen armonsa ja rakkautensa kaikkia ja kaikenlaisia ihmisiä kohtaan! Hän ei erottele, ei katso ketään ylen vaan rakastaa rakastamistaan! Tulee sinnekin, mihin ei kukaan muu, tulee uskollisena ja lämpöisenä, lempeänä ja täynnä ylimaallista rakkautta. Runouden ystävänä ajattelen kaikkia niitä pieniä kauniita legendoja joita Jeesuksesta on aikojen saatossa kirjoiteltu. Ne ovat satuja kyllä, mutta ihania. Tuo kokemukseni ei ollut satua. Se oli totta, Jeesus oli ja on totta!

” Jos ei joulua olisi, olisiko laulua enkelten, iloa pienten sydänten?
Olisiko ihmisten tahtoa hyvää, mielen rauhaa, hiljaista syvää?
Olisiko Valoa keskellä syksyn synkeän, mikä poistaisi mielestä kaiken ikävän?
Olisiko syntymäjuhlaa Vapahtajan, armoa suuren Jumalan?”

”Älköön viisas kerskuko viisaudellaan, älköön väkevä voimillaan, älköön rikas rikkaudellaan. – Joka haluaa kerskua, kerskukoon sillä että tuntee minut ja tietää mitä minä tahdon. Sillä Minä Olen Herra. Minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden mukaisuuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä sanoo Herra!” Jer.9:22-23

”Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa. Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki. Tiedon ja Herran pelon henki. Hän halajaa Herran pelkoa ei hän tuomitse silmän näöltä eikä jaa oikeutta korvan kuulolta, vaan tuomitsee vaivaiset vanhurskaasti ja jakaa oikeutta maan nöyrille…..Vanhurskaus on hänen kupeittensa vyö ja totuus hänen lanteittensa vaate.” Jesaja 11:1-5…

Niin paljon Jumala rakasti maailmaa että antoi ainoan Poikansa, Jeesuksen, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän! Tämä on totisesti totta!
Kiitos Jumalalle.

 

6 thoughts on “Jeesus !

 1. Kiitos Tuulikki ja ensinnäkin siunauksellista joulunlapsen aikaa sinulle.
  Tuossa Jesajan kirjan kohdassa, mihin viittaat kerrotaan, millainen on Pyhä Henki.
  Kirjoituksesi kaikki osiot huokuvat samaa ymmärryksen, tiedon ja viisauden ja
  Herran pelon henkeä. Kirjoitat ymmärryksellä omista kokemuksistani tilaisuudesta.
  Minusta oikeassa hengessä. Kirjoitus olisi voinut lähteä eri hengestäkin ja keskittyä omaan vaivalloiseen olemiseen ”ei liikuntarjoiteisessa” tilassa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan syvä ihmisrakkaus tuli esiin ja moniulotteinen empatia. Tiedon hekeä oli mukana myös,
  kun ilmaiset enkelienpalvonnasta, mutta et suoraan tuomitse. Tunnet Jumalan sanan niin hyvin, että tuomintamieli olisi ollut loogista, mutta rakkautesi oli suurempaa. Ihmisviisaudesta ei ole mitään apua tällaisiin tilanteisiin. Ylhäältä tulevasta viisaudesta on, kuten kirjoituksestasi voin hyvin todeta.

  Virren 166:4 sanat: ”Nyt kilvoitteluun me vartumme oksina elämän puun.
  Työn kutsumuskuormaa kun kannamma me, hän, kantaja kaiken, on voimanamme.
  Hän tuomiot kaataa, hän sovinnon tuo ja uskoa luo.
  5) Hän armahduksen toi kaikille, uhriksi antautuen. Kun maailman synnit on kantanut hän,
  myös kuolleille meille hän tuo elämän, ja rukoustaistelu lakkaamaton maan suojana on.

  Ei voi kuin Herraa kiittää ja sinua tästä kirjoituksesta.

  Liked by 3 people

 2. Kiitos Sinulle Katri.
  Kun yrittää kirjoittaa runsassanaisena lyhyesti ei voi aivan kaikkea laittaa. Tosiasia oli että alkuun minulla oli tunne että mitä Minä täällä teen? Mutta kun laulua oli jatkunut jonkin aikaa, aloin kokea Pyhän Hengen läsnäoloa ja mieleeni tulivat sanat:” Ei omin ihmisvoimin, vaan Hengellä Jumalan”!

  On totta ettei meissä itsessämme ole rakkautta, mutta mitä kauemmin saa rakkaudessa ja armossa omakohtaisesti vaeltaa, sitä nöyremmäksi henki ja sydän tulevat ja sitä nopeammin sääli niitä ihmisiä kohtaan jotka eksyksissä vaeltavat.
  Sillä, pelkkää Jumalan armoa on, ettei itse ole enää tuolla pimeällä tiellä.

  Tytär oli ilmoittanut tälle viiden lapsen laulavalle 50 vuotiaalle naiselle ettei äiti (minä) koko päivän jo istuttuaan, jaksa kovin kauaa olla, joten lähdemme ehkä kesken pois.
  Jälkeenpäin saimmekin tietää ettei laulun ollut tarkoituskaan enää jatkua sen ”Maa on niin kaunis” jälkeen vaan oli alkanut glögitarjoilu ja seurustelu.

  Kun kaikki muut olivat tuttuja keskenään, ei haitannut vaikka lähdimmekin. Toki ennen kuin sanoin Jeesuksesta mitään kiitin esityksestä. Toivotin kaikille hyvää joulua jne…

  Tämä laulua harrastava ystävä ja tyttäreni tutustuivat toisiinsa muutama kesä sitten, kun olivat yötä myöten soutamassa kirkkoveneellä Porkkalan niemestä Viron Koseen. Soutuharrastus on jatkunut, mutta nyt tältä naiselta on leikattu kaksi syöpää. Siksi oli hänelle tärkeää saada pitää tämä ”konsertti”. Tila ei ollut loppuun asti kyllä harkittu. Mutta se lienee kustannuskysymys.

  Niin helposti tulee tuomiomieli kun kuulee kuinka ihmiset harrastavat kaikenlaista ”henkisyyttä” joka kuitenkin on täysin toisesta lähteestä kuin meidän rakkaan Herramme. Täytyy vaan aina muistaa Jumalan Sana:”Armosta te olette pelastetut, ette itsenne kautta, ettei kukaan kerskaisi”!!!

  Tässä on joka päivä tilillä itsensä kanssa, mutta kiitos Jumalalle että Hän on antanut meille Pyhän Hengen opastajaksi ja neuvonantajaksi. Hän on lempeä ja ikuisesti rakastava. Siksikin koin niin voimallisesti tuon Rakkauden, joka kulminoitui siihen tauluun ja jonka edessä koin Jeesuksen lempeän olemuksen. Uskokoon ken voi!?
  Ole siunattu sinä Herran rakastettu siskoni!

  Siunausta alkavaan vuoteesi Katri, rukoillaan Herraa, maamme ja kansamme puolesta, kuten myös kaikkien ihmisten!

  Liked by 1 henkilö

 3. Odotin koko aamun kommenttiasi, kun se tuli,
  en voi kuin ilolla kiittää. Nämä ovat niitä helmiä,
  mitä jokainen vaeltaja tarvitsee matkaevääkseen.
  Itse kuuntelen Jellivaaran jouluseuroja, jotka
  tänäänkin alkavat klo 13. On ihana viettää nämä
  pyhäpäivät näin. Marian lailla Jeesuksen jalkojen juuressa.
  Kommentissani oli pari kirjoitusvirhettä, mutta uskon, että
  huomasit oikolukea ne oikein. Olet Tuulikki aarre.
  Rukoilen maamme puolesta ja kaiken tämän ”henkisyyden” puolesta,
  että meidän kaikkien havaittaisiin tulevan ”ovesta” sisään, eikä ulkopuolelta.
  Olen onnellinen että olet olemassa. Ajattelen kanssasi niin samalla tavalla.
  Ihminen tarvitsee sellaistakin yhteydenpitoa ajallisesti. Olet upea sisar. Siunausta.

  Liked by 1 henkilö

  • Olen vähän yrittänyt pitää joulupaastoa tämän, intohimoni kirjoittaa, suhteen! Ja onhan tytär ollut täällä myöskin.

   Nyt odottelen veljeäni tulevaksi joten ihan vaan lyhyesti, olen jälleen samaa mieltä kanssasi tästä joulun vietosta yms.
   Kyllä mekin varmaan kannamme sydämessämme tuskaa pelastumattomista sieluista jotka tahtoen, tai tahtomattaa yrittävät sisälle ulkopuolelta, – kepulikonstein. Kirjoitetaanhan Raamatussakin näistä.
   Mutta me emme voi kuin parastamme, vain Jumala voi.

   Mitä kirjoitusvirheisiin tulee, pyydän omaltakin osaltani armollisuutta niitä kohtaan, kaikkea en huomaa edes korjata ennen kuin on liian myöhäistä 😉 Kyllä paljolti vaistomaisestikin osaa lukea pienet virheet aivan oikein, ei edes huomaa virhettä, ja eikö olisikin ihanaa että näin olisi meidän ihmistenkin kesken? 😉

   Kun tämä ”taivaskirjoittelu” alko, täällä oli paljon myös keskustelua joka oli antoisaa, nyt on näin?
   Mutta jatketaan… 🙂

   Liked by 1 henkilö

 4. Mietin myös tänään joulun laulujen sanoja. Tätä monelle meistä rakasta:

  En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan,
  mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan.
  Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo.
  Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan.

  Kuitenkin jo laulaessani tunnistan itsestäni montakin hetkeä, jolloin olisin vähän kaivannutkin valtaa, eikä loiston ja kunniankaan saaminen olisi tuntunut ikävältä. Ja joulussakin tärkeämpää on ollut joku muu kuin ajatus Jeesuksesta parhaana lahjana 🙂

  Raamattu kehottaa meitä puhumaan toisillemme psalmein ja virsin ja se on hyvä asia, sillä niistä löytyy usein sanoja, joiden valossa voi tarkastella sydämensä todellista tilaa Jumalan samaan aikaan armollisten, mutta meistä ikävältä tuntuvien totuuksien esiin kaivavien kasvojen edessä.
  Tuossa läpivalaisussa oleminen on Jumalan mielen mukaista murhetta, mutta samalla mitä suurinta hyväksyvää rakkautta. Minä tiedän, sanoo Isä.

  Maa on niin kaunis virren säkeet: maailman kautta, kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie, on minusta evankeliumi pienoismuodossa. Mahtava hengen tuote on tuo virsi.

  Liked by 2 people

  • Virpi! Olet taas niin ytimessä!!
   Voin vain sanoa ihmisenä ihmiselle Aamen! Ja kuinka ollakaan viimeyönä jälleen olin ”puhuttelussa” itseni kanssa ja samalla koin tuota Jumalan armoa ja rakkautta. Mielessäni juuri tuo ”Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas..” Kuinka pieni laulu mutta syvällinen sisin!

   Näinhän se on ja olenkin nyt, jouluajan elon, jälkeen ottanut tuon lempi joululaulukseni 😉 niin se mieli muuttuu.

   Mutta tuo laulu edelleenkin tuo mieleeni sen ihmeen minkä sain siellä pienimuotoisessa konsertissa josta kirjoitin. Jumalan Henki oli niin valtavasti läsnä siinä meidän ”särjettyjen seurakunnassa” että samaistuin täysin niihin tuntemattomiin ihmisiin ja ymmärsin kuinka suuresti Jumala kaikkia ihmisiä kaikkialla rakastaa! Ei ol erotusta uskovan ja uskomattoman välillä. Kaikki ovat kutsutut ja kaikkia Jumala Kaikkivaltias haluaisi auttaa ja pelastaa. Ilman armoa ei kukaan ole toistaan ihmeellisempi.

   Tässä me elämme, tässä todellisuudessa että monella käy toteen sana ”maailmasa teillä on ahdistus, – mutta olkaa turvallisella mielellä, Minä Jeesus olen voittanut maailman.” Nyt kun saisimme vain mahdollisimman monet ihmiset evankelioitua. Mahdollisimman monille tarjota Sanaa herätykseksi. Jeesusta pelastajaksi.

   ”Särje oi, Herra, sydämet meidän Valtavan Henkes Voimalla ain. Lyö maahan korska ylpeä henki, Tomua kaikki oommehan vain. Särjetyt syömmet korjaa nyt, Herra, Paranna haavat haavoitetun. Veresi kallis lääkkeeksi anna, haavoihin sielun ahdistetun. Murtuvan mieltä Herra ei hylkää, niin Sana meille vakuuttavi huonona siis jään huonojen joukkoon, Sieluni sua odottavi. Anna oi, Herra armosi mulle, näethän kaikki puutteheni. Virvoita auta, hoida ja kanna huonoinkin lapsi laumahasi.
   Oi, Jeesus Kristus Lunastajamme, luoksesi kerran tulla mun suo, autuain joukkoon, pyhien seuraan. Taivaiseen kotiin istuimes luo”!

   Ollaan kiitollisia ja siunattuja siinä uskossa ja toivossa, jonka Jeesus syntymällään, kuolemallaan ja ylösnousemisellaan meille on tuonut. Meille syntyi totisesti Vapahtaja, joka ON Kristus Herra!

   Jumala siunatkoon ja varjelkoon tulevan vuotemme. Isänmaamme 100v itsenäisyyden juhlavuoden! Kiittäen Jumalaa Isänmaasta ja rauhasta jota olemme saaneet viettää!

   Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.