Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

MNF

4 kommenttia

Pojat taas kotiutuivat Turusta festareilta. Vuosia festarit ovat olleet pojille vuoden kohokohta. Vanhin nautti aikoinaan alternativepommisuojan hieman erilaisesta gospeltarjonnasta. Maata Näkyvissä Festarit ovat vuosia olleet nuoren seurakunnan ykkös juttu Suomessa. Jokainen sinne lähettävä seurakunta on ollut tietoinen Sleyn:n linjasta, kuitenkin käytäntö on osoittanut, että niinkuin Sley on jäsentensä summa niin on myös festarit ovat käytännössä osallistujensa näköinen. Eli se ns. virallinen linja ei millään tavalla määrittele tapahtuman opetusta tai henkeä.

Hesari teki festareista jutun kuulemalla muutamaa, varmasti ihan vilpitöntä pappia kuunnellen. Hyvään journalistiikkaan kuuluisi kaivella asioita hieman syvemmältä. Kuitenkaan Hesari ei nähnyt tarpeelliseksi tehdä näin. Oli liian houkuttelevaa jatkaa vanhalla linjalla eli lyödä ja rikkoa. Pitäsiköhän lehden johdon vähän katsella ketkä ja miten kirkoon liityviä juttuja kirjoitellaan.

MNF ei mässäile sukupuolirooleilla vaan festari tarjoaa aidosti hyvän kokemuksen nuorille. Se on konservatiivisen liikkeen kädenojennus tälle kristikunnalle. Omat poikani ovat allergisia kaikelle fundamentalismille ja siitä huolimatta he haluavat joka vuosi Turkuun! Olisiko siis syytä kuunnella nuoria eikä näppylöitään hierovia teologeja jotka ovat kohdanneet käytävillä hilluneen trollin.

Meidän seurakunnasta lähdetään MNF:ään koska meillä on yksi Suomen fiksuimmista kirkkorouvista!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

4 thoughts on “MNF

 1. ihmisen usko
  oman navan lähellä
  oikeaa oppi
  kirkko omien summa
  ei miehen eikä naisen

  oppi arjessa
  oma usko pinnalla
  hyvä kokea
  elämä kohti uutta
  ilo totuuden tietä

  Liked by 1 henkilö

 2. Tapio Laakso. En tiedä, kuka olet, mutta haluan sanoa, että tekstisi täällä blogissa ovat olleet suureksi siunaukseksi tuskaillessani oman keskeneräisyyteni kivuissa ja etsiessäni Jumalaa. Kiitos siitä, että olet tuonut täällä niin avoimesti esille omia vaiheitasi! Kirjoituksissasi on paljon sellaista, johon olen voinut samaistua. Olen kokenut löytäväni sinun oivallustesi kautta työkaluja omaan elämääni. Kirjoitat Jumalasta niin kauniisti, että tuot tekstiesi kautta häivähdyksen hänen kirkkaudestaan myös meille lukijoille. Kiitos, Tapio!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.