Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kun Ääretön kohtaa äärellisen

Jätä kommentti

Tämä ihme tapahtuu täydellisimmin siinä kun Jumala lähettää Poikansa maailmaan, niin kuin jouluna tapahtuu. Toki tiedän etteivät kaikki ole tästä ajankohdasta samaa mieltä, puhumattakaan siitä että Jeesus olisi Jumalan Poika. ”Jumalan hullu” uskoo sen ja iloitsee, kiittää ja ylistää Jumalaa siinä kolmiyhteydessä joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki! – Tämän jouluaiheen sytytti Tapion viimeisin blogi! Loistava ja varma!

Joulu, Jeesuksen syntymäjuhlana, herättää tuhansia ajatuksia ja tunteita laidasta laitaan ja etenkin tässä ajassa jossa on paljon turhaa, suorastaan asiaan kuulumatonta tohua ja menoa. Monilla myös paljon sydämen kipua ja pahaa mieltä, yksinäisyyttä, ikävää, pelkoa ja kaikkea mitä tämä maailmakin sisältää.

Tästä kaikesta ja omistakin sydämen kivuistani ja pettymyksistäni huolimatta olen jouluihminen. Nyt kun vietän joulujani vain tyttäreni kanssa, rakastan joulua! Rakastan senkin tähden koska tällöin saadaan edes senkin verran, kuin saadaan, myös kuulla oikeata joulun sanomaa sävelin ja kielin.

Ikäiseni ihmiset ovat saaneet, suurimmaksi osaksi vielä kristillisen kasvatuksen lapsuudestaan lähtien, ja niin kuin sanassa sanotaan ”Jumalan Sana ei tyhjänä palaa”. Jumalan Sana tekee tehtävänsä. Suuresti surettavat ne pienet jotka eivät lapsuudessaan saa kuulla Sanaa sellaisena kuin puhtaimmillaan Raamatun opetuksissa on. Siksi Kiitos Jumalalle joulusta, tällaisenaankin kuin se ajassa on!

Paljon tekisi mieli sanoa, kirjoittaa, niitä ajatuksia joita mieleeni on runsaasti joulunsanomaan ja elämään liittyen näinä viime päivinä noussut, mutta jos en kovin venyttäisi. Kaikella on aikansa ja jos ei juuri silloin kun kokee ”mitä Henki sanottavaksi antaa” sitä ilmaise, tuntuu inhimillisesti kuin olisi liian myöhäistä sanomaa tuoreena julkaista. Kuitenkin jos, ja kun sanoma on Jumalasta, se ei vanhene, mutta nyt on näin.

Vähän vielä kuitenkin. Eri piirien uskovaiset puhuvat ns. peukalopaikoista, tarkoittaa että ikäänkuin ”summan mutikassa” avataan Raamattu ja katsotaan mikä sanan kohta eteen tulee. On manna lappuja ja päivän sanaakin, kaikenlaista. Oma kokemukseni on että Jumala voi myös tässäkin tilanteessa armahtaa ja joskus avata Sanan niinkin että avatessani Raamatun, teksti sytyttää aivan erityisellä tavalla – JA mikä ihmeellisintä Sana myös vahvistuu nopeasti milloin mitenkin. Olen oppinut luottamaan Jumalaan.

Nyt on pöydälläni vanha 70 luvulla hankkimani irtolehtipainos Raamattuni, rakkain näistä kymmenestä. Irtopainos siksi että sitä on niin paljon käytetty.

Johanneksen evankeliumista luvusta 7 jakeesta 37:”Mutta juhlan viimeisenä suurena päivänä  Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi:” Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka u s k o o minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat!” Mutta sen HÄN SANOI HENGESTÄ, joka niiden piti saaman, jotka USKOIVAT HÄNEEN, sillä Henki ei vielä ollut tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.” –  Mutta meille HÄn on kirkastettu Pyhän Hengen vuodatuksen ansiosta jonka Hän taivaaseen astumisensa jälkeen lupasi vuodattaa, lähettää. Niin kuin Hän onkin Tehnyt. Me saamme Pyhän Hengen, riemulla, kiitoksella ja kunnioituksella vastaanottaa, syntyä uudeksi tästä samasta hengestä ja saada Voiman todistaa että  JEESUS TOTISESTI ON JUMALAN POIKA JA JUMALA !

Meillä ei olisi mitään ilman tätä todellisuutta. Ei olisi tätä kauniiksi luotua maailmaa, ei mitään elämää. Kaikki mikä on,  on Jumalan armosta ja Hänen luomaansa josta me saamme sen elämän ja yltäkylläisyyden mikä meille on luvattu nyt ja ikuisesti! Se ei tarkoita elämää vailla kipuja tai taakkoja, vaan sitä Hengen elämää joka saa meidät uskossa katselemaan luvattua tulevaa jossa kaikki entinen on mennyt ja Jumala kaiken uudeksi luonut! Tämä ON Ilosanoma! Kiitos Jumalalle.

Minun lapsuuteni virsi oli nro. 21  ”Enkeli taivaan”! Jos sinulla, rakas ystävä, on virsikirja, ota se esiin ja lue tai laula, siinä on kaikki, minä vain tähän yhden säkeistön laitan:” Ah Herrani, mun Jeesuksein, tee asunnokses sydämein. Mua älä hylkää tuskassa, vaan vahvista ain uskossa!”

Siunattu olkoon Hän joka tulee Herran nimessä!
Siunattu ole sinä, ja joulujuhlasi, joka tämän luet. Usko Herraan Jeesukseen, Isään Jumalaan kaiken uudeksi tekevään, ja meitä puolustavaan ja puolestamme alati rukoilevaan Pyhään Henkeen joka vain voi meille Kristuksen kirkastaa, kirkkaammaksi kaikkea olevaista, taivaassa ja maanpäällä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.