Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Uusi vuosi ja uusi mieli

3 kommenttia

On vaikea lähteä purkamaan sitä tunnemylläkkää, jonka olen saanut tai joutunut käymään viimeisen viikon aikana. Syitä siihen en ala purkamaan, mutta tuloksena on ollut jonkinlainen itsensä löytäminen uudelleen. Yksinkertainen huuto pimeästä Jumalan puoleen ja pitkä Jumalan puhuttelu hiljaisuudessa. Oman ylpeyden nieleminen ja oman itsekkyyden tajuaminen. Sen tajuaminen, että en vieläkään ollut antanut kaikkia asioitani Jumalan haltuun.

20141224_095722Ihmiselämä on näyttää olevan alusta loppuun saakka keskeneräisyydessä elämistä. Vaikuttaa siltä, että ainoastaan Jeesukseen keskittyminen pitää elämän linjassa niin, että levottomuus ja rauhattomuus pysyvät sydämestä poissa. On vaikea luovuttaa oma tahto, halut ja unelmat Jumalan haltuun. Jos näin ei tee, ihminen ryhtyy itse etsimään ja toteuttamaan itseään ilman Jumalaa. Ajatus kietoutuu omien haaveiden ja tavoitteiden ympärille ja samalla ihminen helposti rikkoo itseään ja rakentaa muureja ympärilleen.

Vajaan viikonpäivät olen katsellut maailmaa kirkkaampien lasien läpi. Olen kyennyt nauttimaan hiihtämisestä ja pelkästä olemisesta. Tuntuu kuin olisin saanut koskea Jeesuksen haavoja ja nähnyt niiden aitouden. Kipujen mies on tullut rinnalleni ja laskenut kätensä omien kipujeni päälle. Nostanut häpeästä ja ottanut sen päälleen.

Sinä, joka luet tätä ja jonka elämässäsi on salaisuuksia ja asioita, joista et millään haluaisi luopua, vaikka tiedät, että ne vielä erottavat sinut Jumalasta. Anna ne Jeesukselle, hän tietää ne jo. Hän on odottanut pitkään, että tekisit niin. Hän haluaa laskea armahtavat kätensä kaikkien elämäsi asioiden ylle. Heitä vanha pois ja ota uusi tilalle. Ota rauha sydämeesi! Olethan Jeesuksen oma!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Uusi vuosi ja uusi mieli

 1. Kosketti. Elän jotakuinkin ”vaihetta” jonka vuoksi jokainen sana lohdutti, nosti ja kuljetti.

  Tykkää

 2. Tästä kokemuksestasi kuultaa Jumalan armo, rakkaus ,uskollisuus ja kaikkinainen hyvyys! Sinulla on ”autuas” alku uudelle vuodellesi 🙂 !
  Saanhan silti toivottaa aina vaan enenevää Herran siunausta alkaneelle vuodellesi.

  Tykkää

 3. merestä mereen
  kaitsija kasvamassa
  tähtien juurelta
  kultaa ja mirhamia
  härkien kaukalosta

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.