Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Herra on hyvä

4 kommenttia

Niin usein kun päätänkin lopettaa kirjoittamisen tulee aina jotain joka vaan pitää saada ulos ja heti. Mistään välittämättä. Tämän otsikon ja aiheen sain Heikin kommentista ”Herra on hyvä”.

Herra ON Hyvä! Niin hyvä etteivät mitkään inhimilliset sanat riitä sitä kertomaan, ei kuvaamaan. Niin paljon kuin onkin ihmiskunnan historiassa Raamatunkin alkulehdiltä asti Herran hyvyyttä ja ihmeellisyyttä kuvattu.

Tässä ajassa ovat virret, hengelliset laulut, runot, rukoukset ja kaikki yrittäneet inhimillisin sanoin kuvata ihmisten kokemuksia Jumalasta. Se kaikki on hyvää, mutta kun tänä aamuna istuin keittiön pöydän ääressä ja katselin ulkona linnunruokia syöviä pikkulintujani, koin jälleen jotain sellaista mitä ei voi sanoin kuvata. Yritän kuitenkin, vaikka kaikki mitä osaan on jo ennenkin sanottu ja paljon paremmin.

Omalla kohdallani Herran hyvyys liikuttaa minut kyyneliin ja koen tulevani puetuksi ikäänkuin lämpöiseen viittaan, pehmeään olotilaan jossa en enää tunne raihnaista kehoani. Tiedän vaan että minua ihmeellisella tavalla hoidetaan. Jokaikisen kyyneleen HÄN lukee, osaa lukea. Jokaisessa kyyneleessä on tarina, jonka Hän tietää ja osaa tulkita. ”Hän ohitse ei kulje, ei ketään hylkää Hän”!

Hän, Suuri ja Pyhä, hakee pieniä paikkoja, erämaita ja louhikkoja, mutta tulee ja menee mihin tahansa jossa Häntä kaivataan, tarvitaan ja odotetaan. Tulee odottamattakin. Hän on ihmeellinen ja Pyhä, mutta tulee alas ihmisen tasolle ja alemmaksi kuin kukaan. Hän hoitaa.!

Hän ei tarvitse ihmiseltä näyttöä, Hän on Armo ja Laupeus, Ystävä vailla vertaa, sanomaton, kuvaamaton!
Rakas! Vaikka tuntuukin ettei noin arkisesti voi sanoa. Olisiko parempi sana Agabe. Kirjoitinko edes oikein. En tiedä, mutta sydämeni kyllyydestä tahtoisin Hänestä kirjoittaa, puhua ja kaikkeni Hänelle antaa. Siis Jos minulla edes on mitä antaa, sillä kaikki mitä minulla on, on jo Hänen ja Hänestä!

Ellei Hän, Herrani ja Vapahtajani, Pyhä Jumala, olisi minua kohtaan niin Hyvä ja armollinen että kelpaan hänelle, en tätä kirjoittaisi. En olisi koskaan mitään Hänestä puhunut en kirjoittanut. Mutta Hän on minua kutsunut, sen uskallan sanoa. Minulla ei ole mitään elämää, ei elämää ollenkaan ilman Häntä!

Aina kun alan täällä(kin) kirjoittaa rukoilen ensin, sitten haen rohkaisua Jumalan Sanasta Raamatusta ja aloitan, toivoen etten turhia kirjoittaisi. Me kaikki olemme vain ihmisiä, mutta Herra On Hyvä. Nytkin, ennen tätä tekstiä, luin Roomalaiskirjeestä  luvusta 15  alusta ja lopetin jakeisiin 14-18. Uskoen että Jumala ei ylen katsele ketään joka Häneen turvaa, olipa inhimillisesti tilanne mikä hyvänsä, sillä Herra On Hyvä! Sanoinkuvaamattoman Hyvä ja Pyhä!

Kuinka kiittää voisin?!
En voi, mutta Hän lukee sanomattomat sanat jokaikisestä kyyneleestäni. Hän on sallinut minun syntyä ja elää. Hän on minun lunastajani, pelastajani ja Vapahtajani!
Niin kuin Hän tahtoisi olla jokaikisen luotunsa!

Ota, Herra, vastaan tämä sydämeni vuodatus ja siunaa kaikkia luotujasi, tätä kaunista maata ja maailmaa. Vuodata Pyhä Henkesi kaiken lihan ylle. Anna, Kaikkivaltias ja Armollinen Jumala, kansallemme herätys, sellainen jota ei koskaan aikaisemmin ole ollut! Sinun nimessäsi Jeesus!
Aamen.

4 thoughts on “Herra on hyvä

 1. Nyt on viisi vuotta kuljettu yhtä matkaa ja yhä on sanottavaa ja yhä on lukijoita. Kiitos Jumalle sinusta ystävä ja sisar Kristuksessa.

  Tykkää

 2. Kiitos SINULLE Tapio!

  Niin paljon olen sinulta saanut. Monet aiheetkin teksteihini, kuten nyt Heikiltäkin.
  Minulle se kertoo siitä että olemme yhtä Jumalan lapsina ja tarvitsemme toisiamme, ruokimmekin, tai ainakin minua ruokitaan.

  Jumalan Sanakaan ei tyhjänä palaa, on tosi asia.
  Kuinka kiitollinen kaikesta olenkaan!

  Vuosikymmeniä olen kirjoitellut eri julkaisuihin näitä hengellisiä, mutta tämä blogitaivas on muodostunut kodikseni.
  Täällä olette te kaikki todelliset ystävät, sisaret ja veljet Herrassa.

  Kiitos kun olen saanut tulla mukaan. En vieläkään tiedä kuinka se tapahtui, mutta ei haittaa, täällä ollaan 🙂 ! Niin kauan kuin Herra suo ja terveys ja ikä sallii.

  Jäädään armon varaan!

  ”Liekkejä on monta, Herra on yksi, Hän on Jeesus Kristus. Liekkejä on monta, valo on yksi. HÄN yhdistää meidät ”… (virsi 454)
  Kiitos Herralle!

  Liked by 1 henkilö

 3. Yhdyn teidän kanssa tähän ,että Herra on hyvä joka päivä ja ilta ja yö ja hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja rikkaan elämän hän on antanut meille jotka seuraamme Jeesusta elävien vesien kiitoksessa ja terveys annetaan uskon kautta myös ,kiitos ja siunausta keijo södertälje

  Tykkää

 4. Keijo, me rukoilemme Isä meidän rukouksessa mm. ”Tapahtukoon Sinun Tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa”. Me emme aina tiedä kuinka tulisi rukoilla, mutta uskomme siihenkin Jumalan sanaan joka kertoo että ”kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat”!
  Ja tähän:” Niin paljon on Jumala maailmaa rakastanut että antoi ainoan Poikansa ettei yksinkään, JOKA HÄNEEN USKOO, joutuisi kadotukseen”. Tämä on meille se kaikkein kallein lupaus ikuisesti.

  Vaikka vanhenemme emmekä aina ole terveitä fyysisesti, meillä on lupaus joka pitää!
  Olemme Jeesuksen Kristuksen tähden, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta ja ansiosta lunastetut ja pelastetut. Matkalla Herramme luo ikuiseen iloon ja kaikkeen Hyvään Jumalan Valtakunnassa, uudeksi luodussa, ihanassa maassa ja taivaassa.

  Nämä iankaikkiset lupaukset antavat toivoa ja voimia kestää tämän lyhyen ajan mahdolliset kärsimyksetkin. Ymmärtäen että kaikki on Jumalan hallinnassa, niin taivaassa kuin maan päälläkin. Ja jokaisen luotunsa Hän tuntee ja tietää paremmin kuin kukaan.

  Hän on antanut meille kaiken mitä tarvitsemme ja ennen kaikkea myös USKON HÄNEEN. Jumalaan, joka meille merkitsee suloista yhteyttä myös koko kolminaisuuteen, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Hänessä meillä on iankkaikkinen Elämä .

  Kiitos Keijo kommentistasi, nämä asiat eivät ole sinulle vieraat. Siunausta sinne naapurimaahan, ja alkaneelle vuodelle.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.