Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Nimettömät Nimellä Kutsutut

2 kommenttia

On mennyt aikaa kun olen kirjoittanut. Ajatuksia on ollut ja kertynytkin, mutta hajanaisia.

En puhuisi totta jos nyt sanoisin että kaikki on hyvin. Olen kovasti odottanut kevättä ja kesää päästäkseni vihdoinkin olemaan ulkona. On kuitenkin tullut takapakkeja terveyteni suhteen, vaikkakaan ei täysin yllätyksenä, eikä mieleni  ole oikein tahtonut kestää. Olen kokenut pettymyksiä jaksamiseni suhteen ja muitakin kiusoja, yllättäviä hyökkäyksiä ja valheita jotka ovat kohdistuneet minuuun ja joita on levitelty. Minusta on tuntunut että juuri silloin kun ihminen  on heikoimmillaan, suorastaan jo maahan lyöty, Jumala sallii ikäänkuin kuormaa kuorman päälle. Rukouskin tuntuu silloin usein vain tekohengitykseltä. Vaikka tiedän ettei se ole totta. Näistä lähtökohdista on ollut vaikea alkaa kirjoitella…

Kiitollinen olen kuitenkin että kaiken keskelläkin olen saanut hyvää lukemista pihatöiden puurtamisen vastapainoksi, niinä hetkinä kun kroppa on sanonut itsensä irti ja kipu ajanut keskittymään olennaiseen. Saamme olle kiitollisia meillä olevista hyvin palvelevista kirjastoista –  paljon olen lukenut. Koskettanut on esim. sellaiset henkilökohtaiset elämänkerta teokset joista voi lukea kuinka ihmeellisesti muslimit löytävät Elävän Jeesuksen ja kuinka he sen myötä menettävät kaiken mikä on tästä maailmasta ja joutuvat henkensä uhalla pitämään uskostaan kiinni. Tätän sarjaan, omalla panoksellaan osittain, kuului myös Jukka Norvannon ” Vainotut”.

Hassilan Juha kirjoitti lukeneensa pienen kirjasen juutalaisuudesta jokin aika sitten. Sen innoittamana tilasin itselleni Jouni Turtiaisen kirjoittaman ”Juutalaisten ja Kristittyjen Jumala”!  Olen tiennyt että Raamattu on kirjoitettu ennenkaikkea juutalaisesta näkökulmasta ja juutalaisille, jotka ovat Jumalan valitsema kansa mutta tämän kirjan luettuani Raamattu aukesi entistä rikkaammin ja ihanalla tavalla. Kirjat ovat intohimoni ja hengellistä kirjallisuutta olen aina saanut niin monipuolisena kuin olen osannut toivoa. Kiitos Jumalalle.

Mitä näihin nyt viimeaikaisiin luettuihin tulee kaikkein lohduttavin ja itkettävin kirja juuri nyt, näiden nimeltämainitsemattomienkin joukossa, oli kuitenkin Juha Pihkalan ” Kiitos tästä elämästä”. Tahtoisin niin lainata tähän monia koskettavia ja hiljentäviä kohtia, mutta ehkä vain vähän, mutta suosittelen!

Otsikolla ”Tie valitsi sinut” Hän kirjoittaa mm. ” Tie on auki, mutta ahdas myös siksi, että tien kulkijana samastun tiehen itseensä. Paavali on sanonut: Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. En enää elä minä, vaan Kristus elää minussa”…Ja Korinttilaisille hän kirjoittaa: ”Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hyljättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja”.

Tässä yhteydessä Pihkala kirjoittaa esim. Dag Hammarskjöldistä, tästä YK:n aikoinaan olleesta pääsihteeristä joka oli uskon mies, mutta joka kerran uupumuksensa tilassa kirjoitti seuraavasti:” Väsynyt oon ja yksin./Väsynyt/ niin että mieltä särkee./Kalliopaasia alas/ valuu sulanut lumi./ Sormet puuduksissa,/polvet tärisevät,/juuri nyt,/juuri nyt et saa hellittää. Itke/Jos voit, tke mutta älä valita.Tie valitsi sinut – / ja sinun osasi on kiittää. Ja Pihkala jatkaa:” On tie, jota ei voi hylätä, koska Tie itse ei hylkää.” (kursiivi minun).

Ettei kirjoituksesta tulisi liian pitkä palaan aamun ajatuksiini. Mieleeni tuli tuttu psalmi missä luvataan ettei meidän varjelijamme torku eikä nuku (Ps.121). Tässä psalmissa on juutalainen leima vahvana, mutta uskon sen olevan yhtä syvästi myös meille kaikille jotka turvaamme Herraan ja Häntä avuksemme huudamme kaikissa kivuissamme.

Kun sitten avaan, sieluni kuivuudessa ja ikävässä rakkaan vanhan, puhki luetun Raamattuni, en voikaan lopettaa, sillä Herra on hyvä ja vetää aina uudelleen puoleensa. Jatkan psalmia 121 etenkin jakeet 26-31 ja ps. 127 sekä profeetta Jesajaa, vaikkapa lukua 40 jonka otsikko on ”Rohkaisun sana Herran kansalle”. Sana alkaa jälleen elää, mutta tiedän että toipumiseni on vasta alussa/alkamassa – ehkä….

Juha Pihkalan kirja on syvä ja hiljaa luettava. Loppua kohden mentäessä tulee esim. teksti nimeltään: ” Raja jonka vain Jumala voi ylittää”. Käsitän ettei ihminen pysty Jumalaa koskaan määrittelemään, ei tekemään hänestä kuvaa, vain epäjumalan kuvan jos yrittää. Ihminen ei pysty Jumalaa määrittelemään koska ”Ilmoittaessaan itsensä Hän kuitenkin jää pohjimmiltaan ihmiseltä salatuksi – Rajattoman ja rajallisen välissä on raja  Jonka vain rajaton itse voi ylittää. Näin hän kirjoittaa ja sitten.. Salattu Jumala paljastuu rakastavaksi Isäksi – Jonka lahjojen varassa lepäävät elämä ja olemassaolo. – jossa ” Koko kosmos puhkeaa säteilemään armoa, sen kauneus Jumalan kauneutta (Joh.1:14)

Kaiken tämän jälkeen en tiedä koska saan yltäni murheen ja kivun vaipan (?) ja saan taas aidosti kiittää ja iloita, mutta uskon Psalmin 134: 5-7 jakeisiin:” Sillä minä tiedän, että Herra on suuri, ja meidän Herramme korkeampi kaikkia jumalia. Kaiken mitä Herra tahtoo, Hän tekee, sekä taivaassa että maassa, merissä ja kaikissa syvyyksissä. H Ä N joka nostaa pilvet maan ääristä, tekeesalamat ja sateen ja tuopi tuulen sen säilytyspaikoista”!

Herra auta ja armahda, katso kaikkien voimattomien ja sinua kaipaavien puoleen, muista kaikkia kärsiviä ja vahvista heitä, varsinkin niitä jotka sinun todistamisesi tähden menettävät kaiken ja kärsivät enemmän kuin jaksamme ymmärtää. Anna meille kaikille, Rakas Herra, Sinun rauhasi, apusi ja Henkesi Voima ja läsnäolo. Anna meille kirkkautesi Valo ja Ilo, Usko ja Toivo! Uudista meidät jotka sitä kaipaamme ja odotamme.!

Pyhä Isä, Sinun, Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme ja Pelastajamme ja Pyhän Hengen nimeen, Siunaa ja varjele meitä! Aamen.

2 thoughts on “Nimettömät Nimellä Kutsutut

  1. Monta on meillä vastusta maan ja kiusoja ja sairauksia ja joskus väsymys koitttaa ja turhautuma,ja hyvä lääke on lepo ja uusi into ja voima hetken päästä jatkaa tehden hyvää ja vaikuttaa ja rukoilla ja olla rikkan Isän suojassa armon avulla ja myös iloita kun Herra käyttää sinua ja anata voitttoja hengen maailmoissa ,kiitos ja sunausta,keijo södertälje

    Tykkää

  2. Kiitos Keijo. Siunausta sinullekin.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.