Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Voiko Jeesuksesta pitää lomaa?

3 kommenttia

Kun ihminen kippuroi omien ongelmiensa kanssa, väsyttää se kehon ja mielen vaikka kuinka olisi lomalla. Meillä uskovaisilla tahtoo olla jonkinlainen pakkomielle , että joka hetki kokisime olevamme Jumalan läsnäolossa ja hengellisyytemme kuplisi kuin Ruuneperin lähde uutta  elämänvoimaa ja energiaa loputtomasti.

Kesäloma on toisaalta mahtava keksintö mutta Suomessa myös hengellinen kesäloma alkaa toukokuussa kun hengelliset yhteisöt ja seurakunnat siirtyvät vähitellen kesärytmiin odottamaan kesäjuhliaan.

New Age-uskomuksiin kuuluu ajatus, että kaikenlaiset energiakentät ja voimat vallitsevat ja hallitsevat ihmistä ja niiden kautta voimme ikäänkuin etänä saada itsellemme energiaa. Ja voi olla, että ilmavaltojen herra mielellään tarttuu tällaisiin enkeliuskovaisiin ja lataa heidän akkujaan tyhjillä lupauksilla ja energioilla.

Jeesuksen omille ei kuitenkaan tällaista ilmaista energiaa ja voimaa luvata. Enemmän meille luvataan taistelua arjen ja hengen kentillä. Alkuseurakunta koki voimaantumista ja vahvistumista kokoontuessaan yhteen, jotta Jumalan Pyhän Hengen yhteys tulisi todelliseksi. He kohtasivat Kristuksen toistensa kautta. He muodostivat Kristuksen ruumiin ja saivat olla Jumalan läsnäolossa. Ihminen saa voimaa myös Jumalan sanasta ja rukouksesta, jossa ihminen luo yhteyden Jumalaan kommunikoidakseen hänen kanssaan.

Heräsin tänä aamuna uneen. Unessa olin pienessä rähjäisessä mökissä, jonka kammarissa oli alkamassa hengellinen kokous. Muistan, että olin pakottautunut menemään tuohon tilaisuuteen. Pieneen huoneeseen oli ahtautunut kahteen riviin  kymmenkunta vanhaa miestä ja naista kauhtuneissa vaatteissa. Näky oli kuin vanhoista suomalaisista elokuvista. Hampaattomia ukkoja ja naisten hapsottavia hiuksia. Huonetta järjesteli nuori poika, joka puhutteli naisia eukoiksi. Muistan nuhdelleeni poikaa epäkunnioittavasta puhetavasta. Kaikkein vanhin mies, hampaaton ukko, kertoi laulaneessa kelanauhurin kakkosraidalle psalmeja ykkösraidalta kuuluvan laulun mukana. Hän kertoi ihmetelleensä, miten kauniisti hänen käheä  äänensä oli soinut yhteen kuoron kanssa jälkeenpäin kuunneltaessa.

Seurakunnan koostumuksella ei ole  merkitystä vain Jeesus merkitsee, Hän on kaikkemme!

Jotta jaksaisimme, tarvitsemme aktiivista Jumalan läsnäolon harjoittamista Jumalan sanan, seurakunnan yhteyden ja rukouksen avulla. Mutta tärkeintä on, että vaikka ei tuntuisikaan  miltään ja vaikka sisällä oleva lähteemme vaikuttaisi täysin kuivuneelta, niin Jumala ei hylkää meitä eikä petä lupauksiaan. Silloin Jeesus uskoo meihin, koska olemme tunnustaneet hänet Herraksemme ja hän rukoilee ja lannoittaa viikunapuuta odottaen kärsivällisesti sen ensi hedelmää. Vastuu meistä on siirtynyt meiltä itseltämme hänelle.

Me emme ole itse Ruuneperin lähteitä emmekä itsessämme ole mitään, vaan Pyhä Henki meissä synnyttää ja ylläpitää Jumalan läsnäolon ja yhteyden lähdettä. Se ei ole riippuvainen meidän omista tuntemuksistamme ja ajatuksistamme. Jos vaellemme Jumalan kasvojen alla, välillä kompuroidenkin niin Jumala odottaa vain tilaisuutta, jotta voisi täydentää ja vahvistaa meitä. Vaikka kokisimme, että olemme Jeesuksesta kesälomalla, Jeesus ei ota lomaa meistä. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Voiko Jeesuksesta pitää lomaa?

 1. Aamen! Hyvin osuva kirjoitus taas kerran. Hyvää kesää sinulle!

  Liked by 1 henkilö

 2. Niin vapauteen meidät on kutsuttu ei anneta minkään orjuuttaa Meitä ja vapauden säilymiseen tarvitaan totuutta salatuimpaan saakka ja monta kertaa kun ilo puuttuu tulee myös puute jostain ja Jeesus on vastaus kysymiksiin ja lepo,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos, kuinka usein löydämme asioita jotka orjuuttavat meitä. Vannomme valoja ja lupaamme asioita jotka sitten eivät pidäkkään ja ne suistavat meidät sivuun tieltä. Unohdamme miltä vapahtajamme kasvot näyttävät. Kiitos Keijo!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.