Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Evankelistan erämaa

3 kommenttia

 

taivaanrantakaislatJollain tasolla evankelistan osa on kulkea hämärässä ja tuntea pimeän kylmä hengitys. Aistia sitä missä Jumala ei ole päässyt koskettamaan ihmisiä. Kulkea siellä missä rakkaus on lehtikultaa ja eikä kestä elämän kovaa kulutusta. Evankelistan kutsun saanut kokee jatkuvaa janoa, jotta voisi vuotaa yli elämän vettä. Siksi evankelistan tie vie erämaan kautta, jossa hän joutuu kohtaamaan omat kangastuksensa ja varjonsa. Lopulta luopumaan niistä. Hän kuivuu ja lopulta joutuu antamaan kaikken omansa Jeesukselle, jotta Pyhä Henki voisi uudelleen ja uudelleen täyttää hänet. Evankelistan osa on nöyrän kulkijan osa.

Pimeyteen, jonne kukaan ei haluaisi astua, evankelista julistaa Jumalan rakkautta ja kirkkautta. Ehdotonta ja rajatonta rakkautta. Sitä mitä hän itsekin janoaa jatkuvasti. Sillä vain ihminen joka on saanut kokea vapautuksen ja päässyt pimeästä, voi ymmärtää mitä merkitsee valo.

Ajoin eilen työpäivän päätteeksi Jyväskylään evankelistojen yhteyspäiville. Ehdin juuri ja juuri kuuleman iltapäivä tilaisuuden viimeisen laulun, Yksi nimi ylitse muiden. Laulu on itselleni yksi rakkaimmista lauluista ja sen laulaminen eilen oli kuin raikas vesisade kuivan kauden jälkeen. Tilaisuuden jälkeen tuli sarja kohtaamisia rakkaiden ystävien kanssa. Yhteys, jota sain kokea oli jotain sanoinkuvaamattoman syvää ja puhdasta. Liekö Jeesuksen opetuslasten välinen yhteys ollut jotain tällaista, jota sain kokea.

Iltatilaisuuden teema pyöri, kuinka ollakaan uupumuksen ja ihmisen rikkinäisyyden ympärillä. Puheet ja laulut olivat lohdutusta ja rakkautta täynnä. Koin että minun ei tarvitse olla vahva vaan tällaisena heikkona ja uupuneenakin ihminen on Jumalalle rakas, koska Jumala on rakkaus! Illan päätteeksi sain rukoilla ystäväni puolesta ja jakaa omastani. Tajusin että elämän vesi virtasi taas, eikä se ollut minusta ja minun tuntemuksistani riippuvainen. Jumala toimii, en minä.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Evankelistan erämaa

 1. Minä uskon että Herran työ on jalo kutsumus ja jännittävää ja siunattu ja voimakasta yhteistyötä Isän kanssa ja armon henki johdattaa ja antaa viisautta ja eläviä sanoja meidän evankistoille ja pastoireille joten ollaan rukouksen hengessä jatkossa,kiitos siunaten,keijo södertälje

  Tykkää

 2. Uskomattoman kauniisti ja totisen todesti kirjoitettu tämä sydänjuuria koskettava kokemuksesi.!

  TÄTÄ me kaikki tarvitsemme ennen kaikkea! Vaikka emme voisi samalla tavalla omaa kutsumustamme toteuttaakaan!
  Jokaisella joka on saanut kohdata elvän Jeesuksen ja tulla todellisesti Jumalan armosta ja rakkaudesta osalliseksi, palaa sisäinen tarve, halu ja tuli kertoa tätä ikuisen elämän sanomaa kaikille muillekin. Tavalla tai toisella.

  Myös tuo uskon sisarten ja veljien seurakuntayhteys on elämää ylläpitävä voima. Ihminen todellakin kuivuu kaikin puolin ellei tuota yhteyttä ole. Mutta olosuhteet voivat olla vaikeat tuossakin suhteessa.
  Ja kuitenkin siinäkin olemme täysin riippuvaisia Herrasta. Onhan niin moni ollut vuosiakin vankilassa yksin ja kiusattuna ja silti kokenut valtavaa Jumalan läsnäoloa ja apua – ja ennenkaikkea sen avulla kestänyt!

  Kiitos, Tapio rakas, tästä ihanasta kokemuksestasi jonka, ainakin minun kohdallani, rohkaisuksi kerroit! Kaikki tämä todistaa että JEESUS ELÄÄ! Ja että me tarvitsemme uskovien yhteyttä ja saamme siihen heikkoina ja outoinakin kuulua!
  Kiitos Jumalalle. Olet sinä siunattu!

  Tykkää

 3. Kuulostaa siltä, että kannatti mennä! 😉

  ”…tällaisena heikkona ja uupuneenakin ihminen on Jumalalle rakas, koska Jumala on rakkaus” Kyllä. Tällä lähteellä riittää ammennettavaa!

  Muistaisitteko minua rukouksin, koska olen itse juuri nyt siinä tilassa, jossa oikeasti koetaan heikkoutta ja uupumusta. Uusiin tehtäviin siirtyminen vaatii paljon perehtymistä, isompiin saappaisiin hyppääminen aiheuttaa kasvukipuja ja ajoittaista riittämättömyyden tunnetta… Haluan viedä kaiken Herran eteen. Uuteen sopeutumisen, ison työmäärän, väsymyksen, riittämättömyyden,… Kaipuun virvoittua lähteellä. Kiitollisuuden yhteydestä ja rakkaudessa. Kiitos teille!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.