Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Puhalla Jumalan tuuli

6 kommenttia

Jokin pitkäaikainen alakulo ei meinaa hellittää otettaan. Itse asiassa se vain lisääntyi kun meitä luotsannut rakas paimenemme on nyt tehnyt päätöksensä siirtymisestään toisaalle. Siihen on syynsä jotka ymmärrämme ja minäkin ymmärrän, mutta kipeää se tekee. Olemme saaneet hänet pitää yhdeksän vuotta ja hän on ollut, ainakin minulle ja tyttärelleni rukousvastaus.

Kaikella on aikansa ja paikkansa, eikä mikään tässä ihmisten maailmassa ole pysyvää –  paitsi Jumalan Sana! Emme saa olla ihmisistä riippuvaisia vaikka kysymys olisi niinkin hyvästä Paimenesta joka meillä on Jumalan Armosta ollut. Silti ihminen on vain ihminen ja saa tuntea surua ja ikävää, kuten mekin nyt. Oli kuitenkin lohdullista kuulla ettei päätös hänellekään ollut helppo, mutta hän sai ja oli saanut lohtua Jumalan Sanasta! Erityisesti Joosuan kirjasta, kohdista joissa Jumala Joosuaa rohkaisi. Joosuan kirja alkaa tällä rohkaisulla ja jatkuu koko kirjan ajan toistuvasti.

Laitan tähän vain yhden kohdan; 1/9:” Muista mitä olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra SINUN  JUMALASI, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi”! Voimme yhtyä tähän ja uskoa että näin tulee olemaankin ja toivotamme hänelle runsasta Jumalan siunausta ja ennen kaikkea Jumalan rauhaa ja lepoa sen kutsun ja tehtävän hoitamiseen joka nyt on alkamassa. Myös henkilökohtaiseen elämään.

Olisi viisasta lopettaa tähän, mutta kun aamulla ensimmäisenä oli ajatuksissa sanat: Takaisin Helluntaihin! Jonka jälkeen laulun sanat:” Tarvitsen voimaasi Jumalani, tuon uuden Voitelun Helluntain. Tulkoonpa hiljaa tai myrskyn lailla, tarvitsen Voimaasi Jumalain!” Mikä – tai Kuka on se Voima?  Se on se alkuperäinen ja todellinen Helluntai jonka Jeesus lupasi lähettää ja lähettikin. Hän on Pyhä Henki.  – Takaisin ensirakkauteen! Mikä tai kuka on se ensirakkauden kohde joka muuttaa kaiken entisen uudeksi? Jeesus.!Takaisin Häneen muuten ei jaksa, muuten heikentyy heikentymistään.
Jumala Armahda! Jumala, tahdon Henkesi sateen alle!

”Niin kuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa Sinua Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, Elävää Jumalaa – Sinun koskiesi pauhussa syvyys syvyydelle huutaa. Kaikki sinun kuohusi ja aaltosi käyvät minun ylitseni – Miksi murehdit minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa! Sillä vielä minä saan KIITTÄÄ HÄNTÄ minun kasvojeni apua, MINUN JUMALAANI ” ( ps.42:1-3 – 8 ja 12)

Niin. Meidän kappeli oli koti ja meidän Pappimme, vakka olikin nuorempi kuin minä, oli kuin Isä meille. Hänessä on Kristuksen muoto, luonto ja tuoksu. Usein, voin sen nyt myöntää, olisin häntä tarvinnut mutta aina ajattelin jonkun toisen, ja myös perheensä, tarvitsevan häntä enemmän. Ja jonkun sellaisen jolla ei vielä Taivaallista Isääkään ollut. Paljon on hätää maailmassa, paljon tarvitsevia sieluja.

Jotenkin tuli vain aina ajateltua että minun on pärjättävä. Olenhan itsekin saanut olla sielujen hoitajana, joskus vuosiakin joillekin. Nyt ajattelen että joka toisia auttaa saa tarvita itsekin apua. Tämän tahtoisin sanoa hänellekin, vaikka hän sen varmasti muutenkin tietää. Ihminen ei ole robotti eikä kukaan ole ihmistä enempää.
Vaikka hän melkein onkin 🙂 ! Jos vielä, rakas Ari, tätä luet niin tiedät että sydämestäni Sinua kiitän kaikesta mitä olit ja olet, toivottaen Siunausta matkaasi.

Otsikko tulee erään jo aikaa perille päässeen ystäväni lauluksi sävelletystä runosta. Hänen muistokseen ja itsellenikin rohkaisuksi tähän. Kiitos Kalevi että olit taiteilijaystäväni sekä sanan että pensselin kera!

Puhalla Jumalan tuuli, ylitse synnyinmaan. Puhalla valosta taivaan niin että nähdä saan. Heräävän nukkuvat sielut uskossa vaeltamaan.
Puhalla Jumalan tuuli Pyhien joukkohon. Puhalla Gogatan kautta kuolemanlaaksohon. Niin että yhtyisi kaikki Ylistyskuorohon.
Puhalla Jumalan tuuli kaduille kaupunkiin. Puhalla ristiltä Herran, sydämiin kärsiviin. Että he saisivat kerran Juhlihin Taivaisiin.

Aamen!

6 thoughts on “Puhalla Jumalan tuuli

 1. Ehkä juuri se, että kirjoitat alakuloisissa tunnelmissa, tekee tekstistäsi niin vaikuttavan. Suuri Lohduttaja on vierelläsi. Ja kun kirjoitat, kirjoituksesi huokuu taivaallista lohdutusta meille muillekin.

  On hienoa, kun seurakunnassa voi kokea todellista yhteyttä, Jumalan vaikuttamaa rakkautta. Rakkaus saa välillä aikaan pakahduttavaa ikävöintiä, kun emme pääse tapaamaan toista. Onneksi ikävöinti kerran loppuu ja rakkaus kulminoituu taivaan ihanuudessa. Silloin juhlitaan!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos!
  kukin meistä on juuri sellainen kuin on, kiitos kauniista sanoistasi!

  Juuri sen avulla jaksaakin tämän maallisen matkan, kun – ja jos, on hyvä seurakunta ja yhteys toisiin seurakuntalaisiin. Meillä on ollut.

  Loppuhuipennus on todellakin tuo että ikävöiminen kerran loppuu, pääsemme kaikista taakoistamme, vaivoistamme ja ikävöimisistämme lopulta taivaan ihanuuteen. Kuinka valtavat ne juhlat ovatkaan!
  Laulussakin sanotaan, kun olemme tuhat vuotta laulaneet, sekin on vain alkusoittoa. Ajatonta on vain mahdoton täällä alhaalla edes yrittää ymmärtää.

  Mutta me uskomme!
  Ihana Jumalan sana ja lupaukset. Ihana Jeesus Vapahtajamme ja Pyhä Henki joka rukoilee yhdessä meidän kanssamme ja meidän puolestamme silloinkin kun itse olemme alamaissa ja taakkojen ahdistamia.
  Luin jostain, kun rukoilemme Jeesuksen nimessä, se tarkoittaisi samaa kuin Jeesus rukoilisi sitä rukousta jota me rukoilemme. Aika huimaa, mutta Pyhä Henkihän meissä edustaa Jeesusta. Mikä valtava ihme ja Armo! Kiitos Jumalalle.

  Kiitos sinulle myös, on lohdullista ja rohkaisevaa saada sanallistakin palautetta. Toivottavasti sinä olet saanut apua niistä rukouksista joita täällä pyysit. Uskon että monet meistä ovat muistaneet.
  Herra siunatkoon sinua ja perhettäsi.

  Tykkää

 3. OLisi nnin hyvä kun Aina pystyisi lohduttaan ja tuomaan vapautusta niile jotka murehtivat ja itkeä yhdessä elämän haasteissa ja kun oikein on monta asiaa jotka kulutttaa Meitä niin me väsymme ja murehdimme ja minulle itsellenikin sanon älä murehdi mistään mennään eteenpäin unohtaen sen mikä on takanapäin korottaen voitto palkintoa kohden jonka Herra on varannut niille jotka häntä rakastavat,kitos siunaten Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos, Tuulikki! Aivan huikeaa, että olette rukoilleet puolestani! Olen todella kiitollinen! Olen kokenut olevani kuin pätsissä, mutta Jeesus on ollut siellä vierelläni (Kyllä, Hän on sama kuin Sadrakin, Mesakin ja Abed-Negon aikoihin!) Perheeni on toistaiseksi sopeutunut todella hienosti uuteen elämänvaiheessa on, jossa työpäivät ovat venyneet pitkiksi. Silti saa muistaa rukouksin sitä, että näiden alkukiireiden jäljeen alkaisi löytymään terve rytmi työn ja vapaa-ajan välille (eihän tätä muuten jaksa!) Luin uudelleen tekstisi ja se sai minut janoiseksi. Miten haluankaan kokea elämässäni enemmän Pyhän Hengen voimaa ja virvoitusta! Janoisena onkin hyvä lähteä kirkkoon luottaen siihen, että ”Lähde virtaa läpi kuuman aavikon. Lähde virtaa. Siellä rauhan laakso on. Lakkaamatta puro kirkas kumpuaa, kunnes keitaan aikaan saa. Uutta kasvaa erämaa.” https://youtu.be/00GXrIEOKR0

  Liked by 1 henkilö

 5. Kiitos jälleen! Jumala ei muutu!
  Ei vaikka me täällä olemmekin aina vaan enenevästi kokemassa ahdinkoa. Tästä aiheesta saan hyvinkin aiheen uuteen tekstiin. Sitä olen mielessäni jo pohtinut mutta tämä oli kuin vastaus ”ollako vai ei” kysymykseeni.
  Näin me siis saman Tien kulkijat toisistamme tietämättäkin rohkaisemme toisiamme. Herra On hyvä. Minä rakastan Jeesusta!
  Tiedän kuinka tärkeää on rukoilla toistemme ja koko maailman puolesta, tiedän myös milloin Pyhä Henki aivan erityisesti ilmaisee ne tärkeimmät rukousaiheet, HÄN itse on niissä valtavan innoittavasti mukana. Ja sitten on ne arkirukoukset 😉
  Voi hyvin!

  Tykkää

 6. Parempi pätsissä Kristuksen kanssa kuin pidoissa ilman Kristusta

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.