Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Elämä on ihmeellistä

9 kommenttia

Noin parisen kuukautta sitten, eräänä aamuna, heräsin kuin kellon soittoon nimeen jonka kuulin? Tommy Hicks! Tommy Hicks???
Mistä se tuli, kuka, mikä? Jäin makaamaan hiljaa ja odotin. Sitten muistiini palasi, jostain kaukaa sama nimi. Rupesin miettimään ja minulle tuli mielikuva että joskus  varhaislapsuudessani joku olisi sanonut että pitäisiköhän Tuulikki viedä Tommy Hicksin parannettavaksi. En tiedä onko joku sanonut niin, mutta rupesin etsimään tietoa tämän nimisestä henkilöstä. Wikipediastakaan ei paljoa selvinnyt. Tiedustelin sitten kirjastosta löytyykö mitään? Löytyi 3 vanhaa ja ohutta kirjaa vuodelta 1956.

Toisen kirjoista oli joku nainen, nimeltään Matilda, lahjoittanut kirjastolle saatesanoin ja Hebr. 10:16-17 kohdalla merkiten. Kirjastossa oli lyöty leima LAHJA. Tämän kirjan nimi on Sairaat paranevat. Sen esipuheen on kirjoittanut Aapeli Saarisalo 7.11.1955. Toinen kirja jonka olen nyt lukenut on nimeltään Uskon Saarna. Ensilehdellä  teksti: Tohtori Tommy Hicksin evankelioimisristiretkellä 1956 pitämiä saarnoja. Tähän on esittelyn kirjoittanut Kaleva Saloranta.

Ennen näitä olin löytänyt vaikuttavan profetian jonka T.H oli saanut. Olen erittäin varovainen tuntemattomien ”Hengen miesten” suhteen ja tarkka siitä ovatko he Sanan pohjalla. Koin suurenmoisen yllätyksen ja jäin ihmettelemään montaa asiaa, ja ennen kaikkea sitä, miksi tästä miehestä en lapsuuteni jälkeen ole kuullut mitään?! Kuitenkin hän kävi täällä, ilmeisesti ainakin kahteen kertaan, ja kiersi koko Suomen saarnamatkoillaan.

Kaikkein suurin ihme ja yllätys minulle oli se miten voimallinen, puhdas ja Raamatullinen on hänen sanomansa ollut. Ei mitään sinänsä uutta, mutta vieläkin niin sytyttävää ja aitoa, nöyrää ja vilpitöntä, että tunsin tarvetta rukoilla oman hengellisen elämäni uudistumista ja uutta läheisyyttä Herrani kohtaamisessa. Minulle tuli todellakin huoli omasta penseydestäni, arjen huolien murtamasta mielestäni ja kaikista vaivoistani. Minulle tuli ikävä Jeesusta!  Sanomattoman ikävä.

Kuinka voi pari pientä ja yksinkertaisesti kirjoitettua, sanomaltaan myös yksinkertaista kirjasta, niin tehdä vaikutuksen. Sanoman ja sen miehen, joka itseään nimitti vartiomieheksi, on täytynyt olla mitä voimakkaimman Pyhän Hengen vaikutuksesta elävä ihminen. Vaikka ruumiin paraneminen on minulle ollut tuskaa tuottava asia, minua ei yhtään häirinnyt se tapa jolla Hicks sen Raamattuun vedoten esitti. Olkoon lyhyenä selityksenä edelliseen lauseeseeni se että elin Yli-Vainion ajan ja sain osaksen paljon ymmärtämättömien ihmisten taholta kokea kaikkea mahdollista inhimillistä yritystä. Mutta ne ajat ovat menneet ja minulla rauha itseni ja Jumalani kanssa näissä asioissa.

Lopuksi lainaan tähän Kaleva Salorannan esipuheesta lopun. Se vain kertoo ettei ole mitään uutta auringon alla, ihmiset ovat ihmisiä mutta Jumala ON ja pysyy. Hänen sanansa on muuttumaton.

K.S.” Mikä on kaiken lopputulos – summa summarum? Evankelioimisretken tulisi yhä jatkua. Vielä vaeltavat sielut pimeydessä. Jokaisella kristityllä on tärkeä tehtävä: rukoilla jatkuvasti sielujen puolesta. Asia on niin kuin evankelista Hicks eräässä puheessaan sananjulistajille sanoi:” Yksikään herätys ei ole syntynyt eikä tule syntymään, ellei sitä ensin ole rukoiltu alas taivaasta.”
JUMALA ON luvannut kuulla rukouksemme, siksi meidän on jatkuvasti anottava herätystä kansallemme!

Ja vielä toinen asia. Tarvitsemme kipeästi elävää ja toimivaa kristittyjen yhteyttä. Pelkät sanat eivät enää riitä, vaan nyt tarvitaan tekoja. Evankelista Hicks sanoi hyvin sattuvasti tästä puhuessaan Jyväskylässä sananjulistajille. Hän lausui mm. seuraavaa:
Tämän päivän maailmassa on tapahtunut aivan tarpeeksi kirkkojen ja seurakuntien yhteen liittymisiä. Mutta tarvitaan vieläkin enemmän, tarvitaan Hengen yhteyttä. Te voitte ottaa kaksi vanhaa kattia, sitoa niiden hännät yhteen ja heittää ne yli aidan. Siinä teillä on yhteys, mutta ei hengen yhteyttä. Me kristityt tarvitsemme kipeimmin Pyhän Hengen yhteyttä. Vain siitä voi maailma tuntea meidät kristuksen opetuslapsiksi, että meillä on keskinäinen rakkaus.”

Tätä yhteyttä me hitaat suomalaiset olemme saaneet kuluneiden viikkojen aikana opetella. Jos olemme sen oppineet, olemme oppineet kristillisen elämämme kalleimman asian, jonka siunaukset ovat rajattomat.
Olkoon siis yhteinen rukouksemme:”Tulkoon sinun valtakuntasi meihin ja meidän kauttamme muihin!”

Näin siis kirjoitti Kaleva Saloranta pitkässä esipuheessaan v.1956. Niin mielelläni kirjoittaisin tähän jonkun niistä ihanista Pyhän Hengen voitelemista saarnoista joita näissä kirjoissa on, mutta jos joku nyt sattumalta haluaa ja onnistuu saamaan näistä kirjoista jonkin käsiinsä, niin kannattaa lukea! Ja jos täällä käy joku sellainen vanhempi ihminen jolla on tietoa Hicksin historiasta tai täällä käynneistä, niin voisitko lyhyehkösti kertoa?

Kun huomenna on äitien päivä, niin saanen toivottaa kaikille äideille, isille ja lapsille hyvää, rauhallista ja siunattua juhlapäivää!

 

9 thoughts on “Elämä on ihmeellistä

 1. Tuli vielä mieleeni hieno oivallus/lause, jonka tuolla viereisessä blogimetsässä Tuomo Hirvi, kirjoitti blogiinsa kommenttiini vastauksena. Se liittyy ennakkoluuloihin ja karsinoihin joita rakennamme toisin kokevien sisartemme ja veljiemme väliin yhteyttä vaikeuttamaan ja joka sama ajatus löytyy tuosta yltäkin.

  Tuomo kirjoitti:” Avoin mieli avaa ovia myös hiukan vieraampiin huoneisiin, ja huomaakin olevansa omiensa joukossa”.

  Niin, tätä tekee Pyhä Henki auttaessaan meitä avartumaan toisiimme nähden. Pyhän työtä on myös rakkauden lisääntyminen uskonsa toisin kokeviin. Tärkeää on vain se, että uskomme samaan Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.

  Jos emme samoin voi iloita tai surra kuin jotkut toiset, tehdään ne omissa joukoissamme, mutta jätetään Jumalan arvioitavaksi kunkin uskon määrä, laatu ja ilmeneminen. Vaikeaa, kun jokaiselle se oma hengellinen koti on rakkain, mutta Herra auttaa.

  Tykkää

 2. Kiitos Tuulikki. Koin konkreettista siunausta lukiessani tekstiäsi. Olikohan joskus 70-luvulla, kun kerran kävin Hicksin kokouksessa. Väkeä oli niin paljon, että jotkut kai istuimme melkein lattialla. Ilmapiirissä oli suuren hengellisen kokouksen tuntua. Kuitenkaan en muista sanomasta oikein mitään, paitsi että tavoitteena oli vahvistaa kuulijoiden uskoa ja luottamusta suureen Jumalaan.

  Tykkää

 3. Voi, kiitos kaima. Luen nyt kolmatta pientä kirjasta aivan ihmeissäni ja entistä kaipaavaisemmin 🙂 niin on Sana aitoa ja hyvää!
  Ihmettelen, kuinka minä en ole kuullut enkä tiennyt että Hicks olisi ollut vielä 70 luvullakin täällä? No, minun elämäni oli silloin aika vaikeata, enkä ollut vielä elävässä uskossa, oli se aika jolloin elin etäällä Jumalasta, mutta silti?

  Juuri tätä hän näissä kirjasissakin tekee, vahvistaa uskoa sanomallaan ja todellakin myös luottamusta Jumalaan. Syttyisimpä oikein palamaan, niin kuin ensirakkauteni aikaan 🙂 mutta voisihan olla ettei kroppani enää kestäisi kovin suuria tunteita ja voimavaikutuksia 😉 ikä tulee vastaan – ja kunto.
  Ensirakkauden aika Jeesukseen, on kaikkea maallista paljon ihmeellisempi, se on jumalallista!

  Kiva kun tulit tänne kommentoimaan, hyvää pyhää sinulle!

  Tykkää

 4. Mielenkiintoinen löytö sinulla menossa. Olen iloinen siitä tuulahduksesta, jonka olet selvästi saanut kokea tekstien kautta. Siunattua äitienpäivää sinulle Tuulikki.

  Tykkää

 5. Kiitos Virpi.
  Nyt kun luen tätä kolmatta pikku kirjaa se vahvistaa uskoa, mutta en kaikesta ole samaa mieltä kuitenkaan. Onhan sanottukin että pitää ottaa se mikä on hyvää ja jättää se mikä on, tässä tapauksessakin, inhimillistä. Ihmisiähän me olemme.

  Joka tapauksessa kirjoista käy ilmi että Tommy Hicks on itse uskonut sanomaansa ja käyttää koko ajan Raamattua puheittensa pohjana. Minusta se on niin poikkeavaa tässä ajassa että tekee ainakin itselleni hyvää 😉 ! Erikoista on myös se miten se nimi herätessäni oli niin voimallisesti mielessäni, ja miksi?
  En voi sanoa etteikö tämän ajan Raamatun arvovallan murentaminen minua välillä saisi alakuloiseksi. Siksi tekstit jotka perustuvat Raamattuun, rohkaisevat ja palauttavat elämäni juurilleen.

  Kiitos äitienpäivätoivotuksesta, samoin sinulle. Mietin juuri tänään oletko lähdössä omaa äitiäsi katsomaan? Ehkä et ehdi koulukiireidesi tähden.

  Tykkää

 6. Niin. Kyllä Hicks oli Suomessa varmaan juuri heti 70-luvun alussa. Minä nimittäin tulin uskoon 67 kesällä, ja oletan että olin jo opiskelemassa silloin, kun hänen kokouksensa oli, siis v. 1970. Mulla on joku hänen kirjansa (ainakin ollut) ja olen sen lukenut. Mulle käy usein niin, että en koe hengellisessä kokouksessa useinkaan kokemuksellisesti juurikaan mitään. Toisinaan sitten vasta kotona tulee tuntemuksiakin Hicksin kokoukseen menin odottaen ”suuria tunteita”, mutta kuten tavallista niitä ei tullut. Ihan hyvä kokous oli.

  Tykkää

 7. Mietin eilen miksi nämä kirjat tekevät niin suuren vaikutuksen minuun? – Se on se ehdoton usko, joka näistä minulle välittyy. Jumalan Sanan kunnioittaminen ja Jeesuksen persoonan korottaminen.

  Luimme tyttäreni kanssa helatorstaina rinnan kuningas Jaakon englanninkielistä raamatun käännöstä ja sitten v.38 käännöstä suomeksi. Ajatus niissä oli sama mutta kuninkaan käännöksessä Jumala on ehdoton sanomisessaan. Hänen sanoissaan on mykistävä auktoriteetti, niissä PYHÄ koskettaa.
  Koska olen pettynyt uudenpaan raamatun käännökseemme, joka on laimea ja liian tulkinnan varainen, tämä Hicksin uskon ehdottomuus Jumalan Sanaan tekee tehtävänsä.

  Minä olen tunneherkkä, liiankin, mutta tänä aamuna, liian pitkästä aikaa heräsin hengelliseen lauluun. Se on Hilja Aaltosen ”Suo puhallus helluntaituulen, minun syömmeni kynttilään. Sano Herrani että mä kuulen, voitko sammuneen sytyttää…”
  Olen kiitollinen ja iloinen! Jumalalle on kaikki mahdollista, jopa hiipunut ja arjen huoliin hyytynyt, uudelleen sytyttää!

  Uutta helluntaita odottaen 🙂 rakkain terveisin!

  Tykkää

 8. Tuulikki. Kyllä Herra yllättää sinut ja Tuuli puhaltaa. Samoin odotan omalla kohdallani syvälle menevää uudistusta. Ihanasti koen kyllä usein lukiessani Raamattua ja esim. eilen tätä sinun blogiasi Hengen läsnäoloa… mutta ensirakkaus ja palo puuttuu. Oikein hyvää äitienpäivää sinulle, uskoa ja voimaa.

  Tykkää

 9. Kiitos rohkaisusta ym.Tuulikki ystävä! Pyyntömme on varmasti Jumalalle mieluinen, joten rukoillaan toistemme puolesta!

  Jeesus täytä Hengelläsi kaikki tyhjät sydämet, että kauttamme sais vuotaa elon virrat taivaiset. Astiat vain kallis Herra, tule täytä itse niin, että elämäsi meissä muitakin veis taivaisiin.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.