Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Konsta Pylkkänen ja muita vinkauksia

27 kommenttia

Olisipa lysti kuulla mitä Havukka-aholla tuumaillaan nyt maailmankaikkeudesta, kun Einsteinin ennustamat gravitaatioaallot löytyivät ja vieläpä melko selkeinä jälkinä. Tosin kun katselin tutkijoiden hahmottelemaa kuvaa aiheesta tuli mieleen että liekö siinä Pylkerön klupiaskin kansi, johon hän mittaili avaruutta. Konstalle maailmankaikkeus oli juuri sen kokoinen, että sinne kaikki mahtui juuri sopivasti. Tosin Konsta voisi huolestua siitä inflaatiosta, tiedä vaikka olisi pian kutistumaan päin koko roska.

Itse jäin  miettimään ajatusta kun ”ei mikään” räjähti ”ei mihinkään” niin siitä syntyi kaikki. Mukuloitten kanssa tuota metkaa ajatusta pohdittiin ja eiköhän yksi jo tokaisut, että asiahan on selevä kun pläkki, Jumalahan se sitten tyhjästä nyhtäisi kaiken. Ja kieltämättä itsekin tuumailin osimmoilleen samoin.

Jollain tapaa tuo Konstan avaruuden mittailu on niin sopivaa tähän maailman aikaan, kun tiede ja uskonto tuntuvat vääntävän kättä välillä ihan tosissaan. Välillä tuntuu, että pelastus ja armo jäävät kaikenlaisten teorioiden jalkoihin, jos niihin ei usko tai uskoo. Toisaalta on reilua jos yhteisöt kertovat suoraan jos heidän tapansa uskoa on riippuvainen jostain teoriasta tai opista, joka kuitenkaan suoranaisesti liity siihen mitä Jeesus opetti. Tietääpähän väki sitten miten toimia.

En ota kantaa evoluutioon tai mihinkään muuhunkaan Raamatun ulkopuoliseen asiaan koska niissä on kysymys teoriasta. Yleensä teoriat todistetaan tieteellisesti ennen kuin ne otetaan käyttöön mutta evoluutio teorian kannalta se ei taida olla mahdollista ainakaan vedenpitävästi todistaa. Raamatun maailmankuva on ennen kaikkea kuva Jumalanvaltakunnasta ja ilmoitus kaikkivaltiaasta Jumalasta.

Lueskelin kreationistien todistelua nuoren maapallon teoriasta ja evoluution puolustajien vastaavia sivuja. Oli valitettavaa että edelleen todistelujen joukossa oli mm. 30-luvulla tehtyjä väärennöksiä ja huijauksia, joilla silloin pyrittiin saamaan Raamatun sanaa parempaan valoon. Huijaukset ovat siten heikentäneet myös mahdollisten oikeiden ristiriitaisuuksien tarkastastelua.  Itse asiassa tällaiset vinkaukset ovat omiaan heikentämään käsitystä myös kristinuskosta. Jostain syystä meillä uskovilla on aivan turhaan palava halu hieman parannella ja vahvistaa sitä mitä Raamattu sanoo.

sulaa kultaaMinä en jaksa enää pähkäillä asioita, joita en ymmärrä, ja tehdä niistä itselleni kynnyskysymystä. On mukavampi röhnöttää syysyönä sammalikossa  selällään  ja mittailla tähtitaivasta. Tuumia siinä samalla, miten taitavasti Jumala on tämän kaiken suunnitellut ja miten kaunista kaikki on. On mahtavaa että tiedemiehet voivat ratkoa luomakunnan ihmeitä, sillä jokainen tutkimustulos tuntuu paljastavan miten loogisesti ja nerokkaasti kaikki toimii.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

27 thoughts on “Konsta Pylkkänen ja muita vinkauksia

 1. Ei tarvitse kuin yrittää opetella ihmisen yhden solun rakenne ja sen eri tehtävät niin putoaa kärryiltä ihan sattumalta. Alkupauskin on siis viisaampi kuin minä. Hyvä kirjoitus.

  Tykkää

 2. T A Laakso

  Tässä sinä – ” On mukavampi röhnöttää syysyönä sammalikossa selällään ja mittailla tähtitaivasta. Tuumia siinä samalla, miten taitavasti Jumala on tämän kaiken suunnitellut ja miten kaunista kaikki on.”
  – sanot mielestäni omin sanoin sen, minkä Paavali sanoo näin:

  ” sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet” (Room. 1.19-22)

  MInä olen useammassakin blogikirjoituksessani aikanaan Kotimaassa ja sen jälkeen sekä Blogimetsässä että kuopatulla Foorumilla ja ihan vähän täälläkin yrittänyt korostaa Jumalan ÄÄRETTÖMYYTTÄ Hänen tekojensa kautta. Täällä viimeksi Uuden Jerusalemin kokoa koskevassa kommentissani kirjoitukseesi ”seurakunta etenee”, jonka kommentin näytät ohittaneen kylmän rauhallisesti.

  Varsinaisesta uskovaisuususkosta en ole kirjoittanut, koska se vaatisi sellaisen kokemista, jota minulle ei ole suotu. Ja jos yrittäisin, niin vähänkin ajatteleva huomaisi heti sen teennäiseksi.
  Minä ajattelen niin, että olen Raamattua lainatakseni kylmä, ”…… oi, jospa olisit kylmä tai palava!”

  Ihan selvennykseksi. Kyllä minä uskon tuon kaiken Jumalan luoman aineellisäärettömyyden lisäksi myös Jeesuksen ristinkuolemallaan sovittaneen kaikkien ihmisten kaikkina aikoina tekemät synnit ja vielä enemmän ihmisten syntisyydet, ja vetoan siihen seuraavanlaisessa ajatuskuvaelmassa:

  On menossa sisään pyrkivien tulokatselmus. Portsarienkelit kuuluttavat ihmisten(sielujen) nimiä ja ilmoittaa heille sisäänpääsyportteja esim: T A Laakso – portti(gate) A12 j.n.e.
  , kunnes—
  yksi enkeli pysähtyy katsomaan pyrkivien nimilistaa tarkemmin ja kotvasen kuluttua pyytää kummatkin vierusenkelinsäkin katsomaan. Seisahdus aiheuttaa sen verran häslinkiä, että vuorossa oleva päällikköenkeli kysyy harmistuneena, mikä siellä oikein mättää?

  – No, kun meillä on täällä tämä tapaus Vihmakoski!

  Liked by 1 henkilö

 3. Mää olen sanken yksinkertainen ihminen.
  Mää ymmärsin simmotti, että Jeesus käski meitä rakastamaan ja välittämään.
  Ei komentanut harratamaan maailmansyntyspekulaatioita tai teologiaa.
  Kyllähän niitäkin toki voi harrastaa mutta tarttee muistaa tärkeysjärjestys.

  Liked by 1 henkilö

 4. Juha

  Kukin taaplaa tyylillään. Tosin minä en ole taaplannut, taapeleita purkanut kylläkin kiipeämällä nurkkaylityslautoja pitkin ensin taapelien päälle. Nykynuoret tuskin edes tietävät mikä taapeli aikanaan oli.

  Se taapeleista. Minä koen näin, mitä suurempia ja monimuotoisempia ja äärimmäisen tarkoituksenumukaisesti toimivia systeemejä tiedemiehet löytävät, joita esittelevät meille ”tavallisille” kuolevaisille mm. Prisman avaruussarja- ja Avara luonto-ohjelmat, sitä suuremmaksi minun Jumalani kasvaa.

  Jumalahan on ääretön, mutta äärettömyyden mieltäminen on ihmiselle äärettömän mahdotonta.

  Siitä tärkeysjärjestyksestä vielä, miten voi tietää jotain tekijästä(Jumalasta) ellei tutustu Hänen töihinsä?

  Siinä minun mielestäni oikea tärkeysjärjestys asioiden ymmärtämiseksi ja myös omistamiseksi .

  En tiedä, mutta oletan voivan olla jopa niin, että moni uskovaksi itseään sanova uskookin omaan uskoonsa, jolloin hänen uskostaan tuleekin hänelle jumala(huom. pieni alkukirjain)

  Tykkää

 5. Taattua viisautta Tapiolta! Niin, ja Juhalta kanssa.
  Kuinka usein olenkaan katsellut luonnon monimuotoisuutta ja ajatellut sinisiä ajatuksia kiitollisena siitä että olen saanut olla, syntyä elämään tässä maailmassa ja päästä vielä siihen tulevaankin ihan vain yksinkertaisuuttani kun uskon että olen Jumalani tahtoma ja rakastama.

  Siinä on hyvä heittäytyä pilviäkin katselemaan ja ihmettelemään, tyytymään siihen ettei kaikkea tarvitsekaan tietää eikä ymmärtää, voi vain nauttia ja ylistää Kaikkeuden ihmeellistä Luojaa. Eiköhän tuosta se rakkaus lähimmäisiinkin synny kun saa itsensäkin tuntea NIIN autuaaksi. Meidän kissatkin osaavat antaa arvon yhteiselle ilolle. Oi kuinka olemmekaan onnellisia luonnon hyvässä helmassa.

  Mitä väliä sillä on kuinka vanha maailma on tms. Mitä merkitystä pohtia maailman kaikkeuden syntyjä syviä, kun ilman sitäkin ja nimen omaan, saa tuntea rakkautta Herraansa kohtaan ja puhua Hänen kanssaan ajatuksin, sanoin ja teoin. Kun saa olla Jumalan lapsi sellaisena kuin on ja rakkaudesta ja halusta tehdä sen mitä Hän tahtoo.

  Tapahtukoon Sinun tahtosi Herra, niin maan päällä kuin taivaassakin. Muuta ei tarvita. Iloa ja valoa, lepoa Herrassa ja kiitosta kaikesta!

  Onpa taas hyvä olo luettuani Tapio, tekstisi! Olen niin samoja ajatellut kun tännekin on riitasointuja eksynyt ja inttämistä. Voi kuinka hyvä on olla kun ei tarvitse olla oikeassa eikä yrittää kumota kenenkään näkemyksiä, olla vaan 🙂 🙂 🙂
  Kiitos Tapio tuottamastasi hyvästä mielestä! Luen vielä toistamiseenkin!

  Tykkää

 6. Kaikki mikä maailmassa kaunista on, ihanaa, se on Luojan rakkauden ihmisille antamaa. hmislapsi, kiitä, kiitä ,taivaallista Isää siitä, laulus toisten lauluun liitä ylistämään Jumalaa.

  Hyvä kirjoitus lukea aurinkoisen viikonlopun alkajaisiksi!

  Liked by 1 henkilö

 7. Toivo, Olen pahoillani ja pyydän anteeksi että olen ohittanut sinut . Kun bloggaa niin ei pitäisi tehdä mutta nyt tein, kylmän viileästi kuten kuvasit asiaa. Valitettavasti koin että väsymykseltäni en jaksanut viikolla lähteä porautumaan aika huikeaan kommenttiisi. Itse asiassa minua mietityttää tuo mitä puhut uskovaisuudesta ja uskosta. Puhut myös tunteista ja mahdollisesta teennäisyydestä. Voisin sanoa että Usko tuntuu juuri samalta kun katsoo pakkasyönä kirkasta tähtitaivasta selällään lumihangessa ja tajuaa kaiken valtavuuden, luulen että tiedät mitä tarkoitan. Kunnioitus ja majesteetillisuus kiinnittää mielen Jumalaan. Minä olen kokenut, tuntenut, nähnyt ja ymmärtänyt kun tuo majesteetillisuus tulee lähelle ja antaa turvallisuuden ja jatkuvuuden elämään. Minulle Usko on tänään sitä että tuo kaikki on sisälläni ja haluan välittää sen toisille…

  Tykkää

 8. Ai niin, ne lautataapelit. kakarana niiden päälle kiipeiltiin ja myös taaplattiin. Itse asiassa avasit yhden muistojen lippaan jonka olin tyystin unohtanut. Sahalla käynnit ja puun tuoksun. Isän tarkat ohjeet taapelin teossa ja pintalauta kasasta löytyneet passelit keihäiden ja miekkojen aihiot joita tuntui olevan loputtomasti. Ja se Sahalaitos se vasta ihmeellinen vempain oli. Vedettävä jokapaikanihme 😀

  Tykkää

 9. T A Laakso

  Saat uskoa, että tuntui hyvältä lukea vastauksesi. Nyt sinä noteerasit etkä vain yliolkaisesti hutaissut.
  Kirjoitan tätä nyt ”suorasaanti”-menetelmällä, vanhaa reikäkorttiajan? termiä lainatakseni, mutta toivon, että jaksaisit lukea vähän myöhemmin tänne pohdiskellen laittamani vastauskommentin, mutta suoraan sanoen, olisin kiitollinen jos hieman kommentoisit jossain vaiheessa tuota Uusi Jerusalem-asiaa. Mitat ovat suoraan Raamatusta ja sen asian otan tosissaan.

  Tykkää

 10. Tulen korjaamaan yhden asian jonka jälkeenpäin huomasin kirjoittaneeni.
  Toivo ja minä, me lähestymme suurta Jumalaa eri puolilta, mutta tuossa yllä kun sanon tuosta oikeassa olemisesta, inttämisestä jne. En tarkoita Toivo sinua.

  Silti toivon että täällä kaikinpuolinen kunnioitus, vapaus, ja arvostus toisenlaisia näkemyksiä ja kokemuksia hengellisistä asioista saa jatkua niin kuin tähänkin asti. Annetaan avaruutta, yritetään rakentaa sitä hyvää joka meillä Kristuksessa ja toinen toisissamme on. – Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat – ja joita Jumala rakastaa.

  Tykkää

 11. Kiitos Tuulikki. Tuota ”inttämisasiaa” minä vähän ihmettelinkin, koska en koe sitä omakseni.
  Niin suuria saappaita minulla ei ole (44), että uskaltaisin sanoa, ”asia on näin” enkä edes, sitä, että mielestäni asia on näin vaan korkeintaan, minä ”ymmärrän mielestäni asian olevan näin.”

  Toivottavasti nämä eivät jää välisiksemme sanoiksi!

  Tykkää

 12. Toivo. Tässä tavassamme kirjoittaakin olemme toistemme vastakohtia, mutta ei anneta sen haitata.
  Minä olen impulsiivinen ja nopea kirjoittaessani. Sormet eivät meinaa ehtiä naputella konetta ajatusten tahdissa. Kirjoitan inspiraation vallassa ja yleisesti, en osoittaen ketään henkilökohtaisesti, paitsi kiittäessäni. Siksi tulinkin nyt korjaamaan, kun huomasin että on mahdollisuus väärinkäsitykseen.

  Eihän meillä, kahdella vähän vanhemmalla ihmisellä, tarvitse niin ”ahdasta” olla ettemme voisi suhtautua lempeällä ymmärryksellä toistemme katsantokantoihin, tai kenenkään muunkaan. Väitellä ei tarvitse, enkä kyllä kanssasi pystyisikään, luonnon lapsi kun olen, ei sellaista viisautta kuin sinulla.

  On niin hyvä kun voi kaikessa jättää itsensä ja toinen toisensa Pyhän Jumalan armon ja oikeuden varaan. Hän yksin tietää kaiken meistä, tuntee meidät ja on ainoa erehtymätön suhteessa luotuihinsa.
  Jumalan rauhaa Toivo.

  Tykkää

 13. J.K. Aivan mahtavan upea kuva taas Tapiolta! Täällä on paljon monenlaisia taiteilijoita 🙂 .

  Tykkää

 14. Niin, niin luonnontieteilijät kuin filosofitkin ovat onnistuneet löytämään maailmankaukkeudesta outoa järjestystä. Ja mitäpä he asiasta ajattelevat? Olettavat tietenkin, että elämmekin hamassa tulevaisuudessa tehdyssä tietokonesimulaatiossa!
  No jäljillä he kuitenkin ovat. Elämme luomuksessa. Luoja vain ei ole tulevaisuuden nörtti.

  Tykkää

 15. Huomisiin! Meni saunasa ”savua sormiin”!

  Tykkää

 16. Palaan nyt vielä T A Laakson alkuperäiseen aiheeseen, koska tulin kirjoittaneeksi ”huomisiin.

  Konstahan muistaakseni mittaili avaruuden ulottuvuuksia niin, että hän nurmikolla selällään maaten antoi katseensa kantaa niin kauas kuin se kantoi, pysähtyi sitten siihen ja aloitti uudelleen siitä. Montako kertaa, sitä en muista.
  ”Konstalle maailmankaikkeus oli juuri sen kokoinen, että sinne kaikki mahtui”, kirjoittaa T A Laakso.

  Koetan minäkin yrittää jotenkin havainnollistaa tätä ”meidän”, tuo possessiivisuffiksi on kyllä minusta hieman liioittelua – Universumiksi kutsun ulottuvuuden laajuutta. Teen sen mahdollisimman pelkistetysti.

  Lyhennelmä Blogimetsään kirjoittamastani:

  Esitän ensin metodin ja yritän sitten hahmottaa sitä. Mielikuvituksellehan ei kai pitäisi etukäteen asettaa mahdottomuusrajoja, vaikka niiden toteuttaminen tietenkin sitä hyvin usein ja tässä tapauksessa ehdottomasti onkin.

  Oletetaan, että maapallon pinta-alan jokaiselta saman kokoiselta yksiköltä vedettäisiin ohut säie aina yhdeltä yksiköltä yhteen galaksiin, siis tämän ”meidän” Linnunratajärjestelmämme tapaiseen tähtijärjestelmään ja sen jälkeen kultakin tällaiselta pinta-alayksiköltä vielä ohuempi säie kunkin galaksin yksittäiseen tähteen, niin minkähän lainen kudelma siitä syntyisi?

  Ensin faktoja:

  Otetaan galaksien määräksi varovasti ”vain” 400 miljardia eli 400 x 1 000 000 000 = 400 000 000 000 ja
  Linnunradan tähtien määräksi 200 miljardia eli 200 x 1 000 000 000 = 200 000 000 000 kpl.

  Maapallon säde(r) päiväntasaajalla on 6378 km. Pallon pinta-alahan on 4*Pii*r ² ja laskutoimitus antaa tulokseksi 511 185 933 km².

  Jakamalla maapallon pinta-ala tarvittavien säikeiden määrällä eli 400 miljardilla, saadaan tulokseksi 0,00128 km² eli 1277,96 m², mikä lienee keskikokoisen kaupunkitontin koko. Siis jokaiselta maapallon pinnan tuon kokoiselta alueelta, meret ja järvet mukaan luettuna, lähtisi yhdyssäie yhteen galaksiin. (jos kerran mielikuvitus mahdollistaa tuon, niin kyllä se silloin mahdollistaa säikeen ankkuroimisen veteen tai ainakin veden pohjaan!

  Mutta jatketaanpa ajatusta eikä jätetä sitä puolitiehen. Tuo galaksisäie eli keskussäie olisi tietenkin paksumpi kuin yksikköalalta lähtevät tähtisäikeet.
  Ja minkähän kokoisen ”tontin” kukin niistä tarvitsisi?

  No sehän saadaan tietää suorittamalla jakolasku 1277,96/200 000 000 000 ja tulokseksi tulee:
  0,000000006 m² eli
  0,0000006 dm² eli
  0,00006 cm² eli
  0,006 mm²

  Mikä sanallisesti ilmaistuna tarkoittaa, että yhden mm²:n alalta lähtisi 156 yhteyssäiettä, joista jokaisen toinen pää olisi siis yhdessä tähdessä.
  JA NÄIN SIIS MAAPALLON JOKAISELTA NELIÖMIILLIMETRILTÄ!
  ============
  Ja yksi kommentti:

  Seppo Heinola 3.3.14

  Mielenkiintoinen sattuma on että raudan atomisäde on 156 pikometriä ja rauta on maailmankaikkeuden yleisin raskasmetalli ja että luku 156 on Raamatun erään altarin ympärillä olevien tanssivien käärmeitten määrä ja etä JHVH:n eri kirjaimet antavat numerot 1 5 6…

  Muuten Toivo, Raamatun ’muinaisuudeksi’ tai ikuisuudeksi (väärin) käännetty käsite OVLAM merkitsee oikeasti universum ja sen numeroarvo monikkomuodossa universumit עולמי on 156!

  Loppusanat:

  Minun mielestäni on epätodennäköistä, että Jumala olisi vain yhden mitättömän tähden(Aurinko) yhdelle mitättömälle kiertolaiselle(Tellus) luonut elämää!

  ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!” (Luuk. 2: 14)

  Tykkää

  • en muuten testannut toimiko Blogin linkki radiokuunelman katkelmaan joka on ylearkistossa. Olen joskus miettinyt sitä miksi kaikki luotiin näin isoksi ja laajaksi mutta toisaalta taas jos ajatellaan luonnonlakeja niin kaikki on juuri niin kuin niiden pitääkin olla. Jumala ei niistä poikkea. Pyörän kuuluu olla pyöreä että se toimisi jne. En ole kovin matemaattinen ihminen hahmotus- ja lukihäiriöni takia mutta melkoisia lukuja tuossa on. Voisiko kuitekin olla niin, että Jumala haluaa tällä kaikella alleviivata maailman ja ihmisen ainutlaatuisuutta Jumalan kuvana. Se on kuitenkin Raamatun lähtökohta määriteltäessä Ihmisen laatua ja merkitystä. Niin kuin koko maailmankaikkeuden olemassa olo niin ihmisenkin olemassa olo on JUmalan tahdon osoitusta. Jumala itse ei kaipaa eikä tarvise määrittelyä ja eikä se ihmisjärjellä olikaan mahdollista. Mutta ei se estä tunnistamasta sitä mikä on hänen tahtonsa ihmistä kohtaan. Yksi on Rakkaus joka on enemmän kuin tunne. En nyt tiedä liiityykö tämä pohdiskeluni yhtään mihinkään mutta tässä siivouksen lomassa tällaisia ajatuksia pätkähti päähän

   Tykkää

 17. Ja ihan valideja ajatuksia nuo päähäsi pätkähtäneet ovat, T A. Jätin sukunimen pois, koska oletan sinuttelun olevan sallittua.

  Jumalahan ei, kuten tietenkin tiedätkin, luonut maailmankaikkeutta eli Universumia näin laajaksi kuin se nyt on. Vartin päästä se on muuten taas hollin verran suurempi, tuota hollia en osaa laskea, mutta versumin äärilaidat etääntyvät toisistaan lähes valon nopeudella. Mutta ennen alkua, siis hetkeä, jolloin Jumala sanoi ”Tulkoon valkeus” (1933/38 suomennos, jota pelkästään käytän) – ja valo tuli.

  Niin ennen sitä ei ollut mitään, ei ole mielekästä ajatella esim. suurta ikkunatonta täysin pimeää salia, jonka keskellä olisi välähtänyt ikään kuin tulitikun raapaisu kuvaamaan luomisen alkuhetkeä.

  Mutta nyt SYTYTTI!

  Jos sinua kiinnostaa ajatukseni muodossa ”Ajatuksia kaikesta; alusta loppuun”, niin olisin enemmän kuin hyvilläni jos tekisit sen ja ”avain” niihin ajatuksiin on tuolla alimpana.

  Hyvää Pääsiäisen odotusta!

  http://www.blogimetsa.fi/item/997-ajatuksia-kaikesta-alusta-loppuun

  Tykkää

  • mietin jo päivällä tuot T A:ta, Tapsa menee paremmin 🙂 Eilen poitsujen kans, 14v ja 17v pohdittiin olevaisuutta. (En vielä käynyt blogimetsässä mutta käyn kunhan ehdin, Näin koevään korvalla opella painaa 100 asiaa päälle. Kolmen aineen kokeet pitää käydä tänään ja huomenna läpi) niin poikien kanssa mietittiin tuota maailmankaikkeus kuviota. Mietimme pimeän aineen merkitystä ja tasapainoa joka voisi olla sitä että tasapaino syntyy siinä kun ei ole mitään. kun aine kerääntyy yhteen myös pimeä aine on siinä mukana. mustat aukot murskaavat ja tiivistävät aineen, funtsimme sitä mitä tapahtuu kun atomit menettävät muotonsa ja purkautuvat alkeismuotoonsa ja miten pieneen tilaan kaikki voi mennä ja mikä on ollut se kriittinen massa kun alkuräjähdys syntyi…kun muistais mitä kaikkea juttelimme matkalla Iisalmeen, mustista aukoista ainakin…

   Tykkää

  • Toivo Pohdit näin:-Olisikohan se, Jumalan luotujaan kohtaan tunteman rakkauden lisäksi syy siihen, että Hän itse otti kantaakseen ihmisen synnin rangaistuksen ja valmisti ihmiselle pääsyn takaisin yhteyteensä?

   Ja edelleen:-Tässä yhtyvät, taas minun ymmärrykseni mukaan, teko ja usko. Eli ehtoollinen.
   Tuohon asti pääsin ja vähän eteenpäin. On pakko pitää tauko ja pohtia Olen hyvin samalla tavalla ajatellut asioita ja myös ymmärtänyt. Näen raamatun kertomukset silmissäni ikään kuin elämän kaarena aivan konkreettisesti.

   Tykkää

 18. Kiitos Tapsa. Odotan todella mielenkiinnolla kokonaisnäkemystäsi tästä ”laturetkestä”. Tuo laturetki putkahti mieleeni kun huomasin yöllä sataneen muutaman sentin lumikerroksen.

  Tykkää

  • olen pariinkin kertaan lukenut tekstin Blogimetsästä ja monelta kohdin teksti leikkaa hyvin omia ajatuksiani, Pelastushistoria on todellakin raamatun mittainen kokonaisuus joka yltää alusta loppuun profetioiden kautta. Se oikeastaan kuvastaa hyvin sitä omaa ajautsani ajan ulkopuolella olevasta Jumalasta joka on läsnä samanaikaisesti kaikkialla, myös ajan suhteen. Seikkailin jonkin aikaa tiedesivustoilla ja mietin asiaa, Meidän ulottuvuudestamme on mahdotonta ymmärtää Jumalaa. No takaisin tekstiin. Israel on ollut minulle kivi kengässä jo pidempään, Ei niin että kyseenalaistaisin sen asemaa vaan näen näen sen terrorin jota alueella harjoitetaan ja myös sen miten langennut ihminen toimii olkoon sitten palestiinalainen tai israelilainen. Voi olla että Israel toimii jatkossakin juuri niin että Sota ja raamatun ennustamat asiat ovat väistämättömiä. Raamattu on täynnä paradokseja jota johtavat lopulta kuitenkin Jumalan kunnian kirkastumiseen. En ole fatalisti ja tuskin siitä on edes kysekään kun puhutaan Israelin kohtalosta.
   Suuressa kuvassakin on olenaista miten me ihmiset toimimme koska se kuvastaa suhdettamme Jumalaan. Uskon että Jaakobin kirjekkin viittaa tähän. Teot eivät ole tae pelstuksesta ja armosta vaan ne kertovat sydämen asenteesta ja samasta on varmaan kyse myös omaisuuskansan kohdalta Jos lapsemme toimii väärin emmehän me hylkää häntä vaan rakastamme ja yritämme ohjata oikeaan. No Sitten herää kysymys miten ihminen toimii ja mitä Jeesus merkitsee tämän kaiken keskellä.Myös Pyhän Hengen toiminta ja muut henkimaailman jutut miten ne asettuvattähän kaikkeen. Ennen Jeesusta oli 400 vuoden hiljaisuus kun kukaan ei profetoinut ja ohjannut Israelia sitten tuli Jeesus ja Helluntaina Pyhä Henki ja seurakunta syntyi. Itse kirjoitan juuri seurakunnasta. Se on kokenut matkan varrella melkoisia muutoksia ja en ole yhtään varma tunnistaisiko Paavali nyky seurakuntaa laisinkaan… 🙂

   Tykkää

 19. Minä aina uuvun, kun yritän lukea monisäikeisiä ajatuksia. Mutta sinnikkäästi yritän.
  Tämä pätkä tuolta alkuperäisestä tekstistä on hineo:
  ”Kun ’ei mikään’ räjähti ’ei mihinkään’ niin siitä syntyi kaikki.”
  Keskiraskas propleema.

  Tykkää

  • jep, Passelisti keskimmäisellä pojalla on filosofian koe tulevalla viikolla ja metafysiikkaa on väännetty enempivähempi 🙂 tässä samalla luen Toivon tekstiä Bogimetsästä ja pohdiskelen

   Tykkää

 20. Tapsa

  Kirjoitat ” Israel on ollut minulle kivi kengässä jo pidempään, Ei niin että kyseenalaistaisin sen asemaa vaan näen näen sen terrorin jota alueella harjoitetaan…” ja olet tuossa aivan oikeassa. Israel tekee pahoja tekoja siinä kuin arabitkin, eli tuon ikivanha silmä silmästä- mentaliteetti tuntuu vallitsevan edelleen.

  Mutta kuitenkin minun näkemykseni tiivistettynä on tämä. Jumalan kello; Israel viisarina.

  Tällä alustalla en käsittele asialla enempää, mutta, jos tuo näkemykseni kiinnostaa, niin kerta kiellon päälle eli:

  http://www.blogimetsa.fi/item/151-jumalan-kello-israel-viisarina

  Tykkää

 21. Tuohan tuntuu hyvältä, mutta saat sen ihan ilmaiseksi!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.