Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesuksen hammasrattaat

4 kommenttia

(Lyhennetty versio turunkotikirkko.net -sivustolla viikko sitten julkaistusta blogista.)

Kirja reissasi automme takaoven lokerossa varmaan parikymmentä tuhatta kilometriä. Pillimehupurkki oli valutellut sisältöään kirjan syrjään. Liekö sokerointi ollut minun makuuni; pelastin kirjan ihmisten ilmoille viime kesänä ja jäin kiikkiin.

Tahmea kirja oli Carl-Erik Sahlbergin Den växande kyrkan. Kirja oli selkeä esitys seurakunnan kasvun yhdeksästä edellytyksestä. Päätin, että tämä opushan on käännettävä suomeksi. Sata sivua. Kyllä meikäläinen sen verran joutoaikoinaan naputtelee. Ruotsihan on suomalaiselle toinen äidinkieli, joten hommiin vaan! Taivahainen varjelus sai minut kuitenkin kysymään puolituntemattomalta papilta, onkohan kukaan kääntämässä kirjaa. En tiedä, olinko pettynyt vai ilahtunut, kun kuulin, että suomentaminen oli vireillä.

Sahlbergin mukaan seurakunnassa täytyy samaan aikaan pyöriä yhdeksän ratasta. Muuten seurakunta ei kasva. Tässä on kasvavan seurakunnan huriseva hammasrattaisto:

 • Seurakunta on avoin kaikille. Kaikille.
 • Seurakunta kantaa huolta hädänalaisista.
 • Seurakunnassa on rakkaudellinen yhteys.
 • Toiminnan keskipisteessä on Kristus.
 • Seurakunnassa eletään pyhitettyä elämää.
 • Seurakunta on valmis kärsimään.
 • Seurakunta etsii Jumalaa rukouksessa.
 • Maallikot toimivat seurakunnassa.
 • Seurakunta on avoin Pyhän Hengen voimalle.

En esittele edellisiä kohtia erikseen. Lukekaa itte! Hammasratasvertauskesta ei kannata syyttää Sahlbergia, se on minun.

Onko yhdeksän hammasrattaan samanaikainen pyörittäminen edes mahdollista? On parasta kurkata apua Raamatusta. Jeesus sanoo suunnilleen näin: ”Pyöritelkää minun hammasrattaitani, sillä minun hammasrattaani ovat kevyet pyöritellä.”

Sahlberg sai minut uskomaan, että toimiva kone on kasvavan seurakunnan edellytys. Siis edellytys – ei hiuksia nostattava vaatimus. Jos rattaisto on Jumalan tahdon mukainen, niin eikös suurin osa pyörittämisestä hoidu Jumalan omalla voimalla.

Seurakunnan tehtävä on edistää Jumalan valtakunnan sitä nurkkaa, joka ylettyy maan päälle asti. Kun opetuslapset kysyivät Jeesukselta, aikooko tämä nyt Rakentaa Israelin valtakunnan uudelleen, Jeesus antoi opetuslapsille pikkuisen homman ”Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.”

Me saamme voiman.

*  *  *

Kiinnostuitko Carl-Erik Sahlbergin kirjasta? Sen voi tilata täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä paistaa vielä…

4 thoughts on “Jeesuksen hammasrattaat

 1. Taattua tavaraa taas Juha! Ja Huikea kuva kansallispyhäköstämme Turuust! Suurkiitos!

  Tykkää

 2. Hyvin kuvattu, kaikki kokoontumiset olette saaneet läpi vietyä ja osallistujia/iloisia kotiin matkaajia on riittänyt, kiitos herrralle amen.

  Tykkää

 3. Kuinka viisaat hammasrattaat. Jeesuksen sanojen mukaisia ohjeita.

  Tykkää

 4. ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekeväiset ja raskautetut ,niin minä annan levon!”Eikö ole kaunniit sanat ja hyvä tarjous myös tälle ajalla ?Me muistamme raamatusta kuinka tuo yksi kadonnut lammas sai avun ja ne muut 99 lammasta saivat jäädä tuonnemaksi vain tuo kadonnut 1 lammas sai kaiken mielen kiinnon ja voimakkaan noston pois kauhean kuilun partaalta, jossa myös tänä päivänä huutaa moni apua ja jonkun joka nostaisi varmasta kuolemast elämään.Ystävät olkaamme tuon suuren yli paimenen palvelijoita ja autetaan lähimmäisä pois kuoleman partaalta jossa moni on hiipumassa tuhoon,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.