Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Minä Uskon

4 kommenttia

Pakko myöntää etten tiedä onko tämä(kään) nyt viisasta, mutta en saa oltua hiljaa.

Kuuntelin tämän aamun radio Dein depatti ohjelman. Siinä keskustelivat piispa Tapio Luoma ja mediapersoona Jari Sarasvuo. Nimet jotka ovat tuttuja, etenkin tuo viimeinen, Jari S. Vähän alkua kuunneltuani, sisimpäni alkoi taistella kuuntelemista vastaan, mutta ajattelin EHKÄ J.S. sanoo jotain uutta. Sellaista joka ei sodi Jumalan ilmoitusta vastaan inhimillisillä viisauksilla?

Jouduin pettymään. Enemmän kuin piispa, äänessä oli Sarasvuo, sellaisten näkemystensä kanssa jotka eivät olleet hänelle uusia, eri asuun puettuja vaan. Joiden uskon todellakin miellyttävän kovasti osaa kirkossa kävijöitä ja useimpia pappejakin tänä aikana. Ei niin, ettei siinä mistä Sarasvuo puhui, olisi asiaakin, vetäähän hänen ”saarnansa” kirkkoihin väkeä salit täysi, mutta uskallan sanoa, senkin takia, etteivät ihmiset enää lue itse Raamattua. Eivät rukoile Jumalaa sydämestään niin että Jumalan tahto tapahtuisi ja ettei eksytys olisi mahdollista.

Piispa Luoma oli hyvin rauhallinen ja ystävällinen. Rakentava ja jopa myötäelävä siinä missä hän jotain pääsi sanomaan. Piispa on kiltti, ja jaksaa ymmärtää!? Piispan asema on luultavasti vaikeampi kuin mikään. Minulle tuli niin huono olo tuosta keskustelusta että tarvitsin lausua uskontunnustuksemme itselleni aivan ääneen ja tietysti itkien. – Näinkö pitkällä jo ollaan!

Kun, koko Ramattu, alusta alkaen kertoo mistä tässä maailmassa ja tulevassa on todella kysymys, niin ei pitäisi olla vaikeaa uskoa että Jumala on ja että Hän on olemuksellaan Kristuksessa yhtä lailla, kuin Pyhässä Hengessäkin. Jeesus ei ollut ihminen, niin kuin Sarasvuo selittää pois, sen Jumaluuden, joka Herrassamme on. Olihan Jeesus ihminen, ihmisestä syntynyt, mutta myös Jumala! Raamattu kertoo hänestä jo luomisessa ja kaiken aikaa vuosituhansien aikana ja tästä eteenkin päin.

 Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönäja Sana oli Jumala! Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaa ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus!”

Ja Johannes jatkaa, valkeuden loistavan pimeydessä jota pimeys ei käsittänyt. Ja sitten Johannes Kastaja, Jumalan lähettämä todistaja, todistamaan tästä iankaikkisesta valkeudesta joka oli tuleva, oleva ja jälleen tuleva. Kuinka valtava totuus ja ihme! Totuus myös se etteivät kaikki ottaneet, eivätkä ota häntä vastaan, vaikka HÄN ON TOTUUS, TIE JA ELÄMÄ!

Kuinka ihana onkaan Johanneksen evankeliumi ja koko sanoma, jonka Jumala on alusta loppuun asti kirjoituttanut niillä jotka ovat Hänet, Jeesuksen, Jumalan Pojan ja kolmannen persoonan, nähneet ja saaneet tämän Kristuksen kanssa elää!  Tämän Vapahtajan!

Sananlaskujen 8 luvussa kirjoitetaan Viisaudesta, joka on ikiajoista ollut Jumalan luona ja joka kutsuu ihmisiä luoksensa, ja mitä viisaus on.
Jakeista 22 lähtien alkaa kertomus Jeesuksesta! Ihana, ihana, ihana! Ja jälleen läpi Raamatun sen loppusivuille saakka! Koko Raamattu kertoo samasta asiasta, ihmisen osasta ja suuresta Jumalasta joka tuli ihmiseksi, mutta ei ollut ihminen siinä mielessä kuin me, jotka olemme luodut maasta. Hän, Jeesus, oli syntyisin Jumalasta ”Tänä päivänä minä hänet synnytin”.  Hän on syntynyt ei luotu.

Minulla ei olisi mitään toivoa ellen olisi Jeesusta kohdannut, eikä muillakaan ihmisillä elleivät kohtaa Elävää Jeesusta ja Usko Häntä siksi, joka Hän on. Vielä kerran  Immanuel, JUMALA kanssamme!

Kävin alkajaisiksi tälle tekstille vilkaisemassa onko aiheesta jo kirjoitettu, kaikkea ei voi muistaa. Ja kuinka ollakaan Laakson Tapiolta löytyi blogi ”Minä uskon yhä” josta lainaan vain tämän eli ”kunhan laukoo tarpeeksi rajuja juttuja”!

Tämä on kokonaisuudestaan erotettu lause ja kannattaa käydä lukemassa se sisältä, mutta minusta tämä lause toteutui tämän aamun debatissa Sarasvuon kohdalla. Vaikka muistaakseni Tapio, siis ei Luoma 😉 on kirjoittanut Sarasvuostakin ja ilmeisesti positiiviseen sävyyn? Ja hänellä, niin kuin kaikilla meillä muillakin on oikeus omaan mielipiteeseemme josta henkilökohtaisesti vastaamme mutta, Jumala sitten lopulta on Hän, joka tietää kaikesta kaiken ja tuomitsee oikeudenmukaisesti. Myös minut.

Omasta puolestani ymmärrän ettemme ihmisinä voi muuta kuin rukoilla  kaikkien ihmisten puolesta, ajattelivatpa mitä tahansa. Niiden jotka eivät usko, mutta ennenkaikkea myös meidän, jotka uskomme kokonaisuudessaan Raamatun sisältävän sen mikä/kuka ainoana voi ihmisen pelastaa. Eli niiden jotka uskovat todeksi Hänet jonka nimi on Immanuel Jumala kanssamme: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Nikealaisittain:
Me uskomme yhteen Jumalaan, kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan, ja kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan.
Me uskomme yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua, Jumala Jumalasta, valo, valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt ei luotu,

joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, joka meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaista, tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta ja syntyi ihmiseksi,

ristiinnaulittiin meidän puolestamme Pontius Pilatuksen aikana, kärsi kuoleman ja haudattiin, nousi kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, astui ylös taivaisiin istuu Isän oikealla puolella ja on kirkkaudessaan tuleva takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei loppua ole.

Me uskomme Pyhään Henkeen, Herraan ja eläväksi tekijään, joka lähtee Isästä ja Pojasta, jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan ja kunnioitetaan ja joka on puhunut profeettojen kautta. Uskomme yhden, Pyhän, ja yhteisen kasteen syntien anteeksisantamiseksi, odotamme kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää!

Aamen!

4 thoughts on “Minä Uskon

 1. Itse olen helluntailainen ja olen kuullut saarnoja ja nähnyt kuinka tehokas on pelastuksen tie ja elämä Herran kanssa ja armo on auttanut mina ja tuonut siunauksen ja kunniotuksen pyhiä asiaoita kohtaan ja tuossa Jeesus nimessä on valtava voima ,kannattaa käyttä ja voittaa ja iloita kiitollisena ,kiitos siunaten Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 2. Näin on Keijo. En tiedä käytkö näitä kommentteja lukemassa, mutta minullekin on tuttua helluntailaisuus ja on ollut ystäviäkin sieltä suunnasta ja kaikkihan tunsivat ja tiesivät aikoinaan myös Niilo Yli-Vainion.

  Tärkeintä ei ole se uskonyhteisö mihin kuuluu tai siis kirkkokunta, vaan elävä usko Jeesukseen ja Pyhän Hengen osallisuus. Tässä meille on se turva nyt ja kuolemamme jälkeenkin, kuten hyvin tiedät ja siksi on tärkeää julistaa Raamatun erehtymätöntä ja ainoaa oikeaa Jumalan Sanaa!
  Totuutta joka tekee meidät vapaaksi, mutta kaikki ihmiset eivät ota vastaan omassa viisaudessaan/ ollessaan oman viisautena lumoissa. Surullista.

  Ja eihän meistä kukaan omasta voimastammekaan tule/ voi uskoa vaan uskon synnyttää Jumalan sana. Usko tulee kuulemisesta ja vastaanottamisesta. Uudestisyntymisestä ja siitä ymmärryksestä että Jumala On.
  Siunausta sinne Ruotsiin.

  Tykkää

  • Ontämä rikasta ja siunattua omistaa ystäviä kaikkialla ja yhdessä me rakennamme tulevaisuutta Herran kanssa ,kiitos siunaten ,Keijo södertälje

   Liked by 1 henkilö

 3. Erään saamani kommentin vuoksi lisään hiukan.

  En tunne henkilökohtaisesti arkkipiispa Luomaa, mutta olen rukoillut hänen puolestaan. Silloinkin kun hänet ensimmäistä kertaa valittiin piispaksi ja taas kun tuli arkkipiispaksi valinnan vuoro. Ja koska molemmat rukoukset täyttyivät meitä on ollut paljon jotka ovat hänen puolestaan rukoilleet uskoneet ja toivoneet.

  Minulle on tullut Arkkipiispa Tapio Luomasta sellainen käsitys että hän on rakentaja.
  Niin ihmissuhteissa kuin kirkon sisälläkin. Myös kirkon ulkopuolellakin laajasti ja sellaista ihmistä tarvitaan näin vakavassa ajassa ja asiassa, jossa on kysymys ihmisten iankaikkisesta elämästä. Jokainen elämä on Jumalalle tärkeä ja uhri on ollut kallis!

  Eli kumpi on tärkeämpää, laatu vai määrä ilman totuutta ja sisältöä? Hyvä olisi jos ihmiset jälleen kääntyisivät Jumalan puoleen ja täyttäisivät kirkot ja uskonyhteisöt omistaen terveen ja raittiin uskon joka perustuu Jumalan omaan Sanaan.
  Jumala siunatkoon ja varjelkoon maatamme ja kansaamme.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.