Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kipu

6 kommenttia

Taivas työntää  veden sekaista räntää. Aamu oli kirkas ja pikku pakkanen oli koristellut kasvit kimaltelevalla kullalla. Tuuli enteili  kuitenkin muutosta. Harmaan pilvimassan mukana vyöryi syksyn ensimmäinen lumisade, joka muutti kaiken valkoiseksi. Lumen mukana tullut valo läikähti jossain sielun sopukoissa ja lohdutti. Pian sade kuitenkin muuttui rännäksi ja vedeksi.

Maiseman  on vallannut märkä ja raskas hämäryys. Kipu on läsnä vahvempana kuin koskaan. Äskeinen ilon läikähdys tekee olosta vielä kurjemman.

Jokainen meistä kantaa mukanaan oman elämänsä kipeitä varjoja. Asioita jotka enemmän tai vähemmän satuttavat ja aiheuttavat meille kipua. Tuntuu siltä että aika ei parannakkaan kaikkia haavoja. Päinvastoin, jotkut haavat vain tulehtuvat ja alkavat märkiä.

Saarnaajan kirjassa meille maalataan kuva elämästä sellaisena kuin se on aina ollut. Tässä ajassa mikään ei ole pysyvää. Rikkaus ja rakkaus, kaikki häviää kun ajan aalto pyyhkii niiden yli. Saarnaaja kehoittaa meitä nauttimaan siitä mitä meillä on tässä ja nyt. Mutta miten, kuinka tarttua hetkeen ja elää täysillä kun sisällä tuntuu olevan lakkaamaton kipu ja loppumaton räntäsade.

Olen pohtinut syksyn aikana tätä omaa kipuani ja sitä miten elää sen kanssa. Olen yrittänyt etsiä aikaa ja paikkaa, jossa ensimmäinen haava on tullut. Jotenkin oma kipuni kurkottaa yli ajan sinne ihmisen tarinan alkuun saakka. Sinne missä kaikki luotu ja luonnollinen muuttui Jumalasta irralliseksi häpeän ja orjuujen kaltaiseksi vaellukseksi. Sellaiseksi jossa lapsenkaltaisuus poljettiin tiedon, järjen ja sääntöjen alle. Jossa ihminen otti otteen omasta elämästään ja vallan toisesta. Hetkeen, jossa ihminen tajusi olevansa alasti luojansa edessä ja häpesi sitä. Sieltä löytyy oman kipuni juuret. Jokin minussa olisi  halunut kasvaa kohti toisia ihmisiä ja kohtii Jumalaa, mutta ihmisyyden haavat tarttuivat jo pieneen lapseen ja kasvoivat mukana.

Jokin omassa kivussani sivuaa Paavalin ja Pietarin häpeää. Järjellinen ratkaisu kaikkeen olisi ollut kieltää Jeesus ja kivittää ne jotka vaatisivat minut tilille siitä. Jatkaa matkaani ja mennä kalaan. Tehdä niin kuin itsestäni tuntuu ja pelastaa se mitä pelastettavissa on.  Antaa maailman viedä mennessään ja ansaita maailman mitan mukaan oma osani kunniaa ja nautintoja.

Mutta olen kuin toisetkin opetuslapset, en voi lähteä, koska  joudun toteamaan saman kuin Pietari, ”Kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat.  Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.”

Uskon että monet meistä elävät tällaisessaa jännitteessä, joka pakottaa meidät takertumaan Jeesukseen ja Jumalan sanaan, koska omat järkeilymme johtavat aina takaisin pimeyteen. Omat fyysiset ja hengelliset kipumme  eivät katoa tai parane, vaan ne on jätettävä Jeesuksen hoidettavaksi. Oma hengellisyytemme on lopulta koettava täydellinen konkurssi samalla tavalla kuin Pietarilla ja Paavalilla. Meidän oma hyväksyttävä oma kapinallisuutemme ja antauduttava Pyhän Hengen hoidettavaksi kokonaan ja täysiaikaisesti, koska muuten me hukumme.

Danielin kirjassa kuvataan kuinka mikään mitä ajattelemme tai teemme ei pysy salassa Jeesukselta, koska meidän tiemme kulkee aina varjojen kautta.

Hän paljastaa syvimmät salat,
tietää sen, minkä pimeys peittää,
hänen luonaan asuu valo. -Dan 2:22-

Tuo raamatun kohta on valtavan armollinen. Jeesus tietää meidän kipumme ja kyvyttömyytemme. Vain hän voi olla valo. Me olemme se pimeys. Mutta hän haluaa olla meissä ja meidän kanssamme. Varjo kertoo sen missä on valo, sen missä on Jeesus.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

6 thoughts on “Kipu

 1. Kiitos!

  Omasta kivustani tiedän että Jeesus on siinä ensimmäisenä kilpenä ennen kuin – ja silloin kun minuun sattuu. Hän kerran sanoi minulle että se mikä sattuu minuun sattuu myös häneen. Hän ei ole mistään tietämätön niin kuin tuo ihana kohta Danielista kertoo!

  Hän tietää sen, minkä pimeys peittää!!! Kaikintavoin, olkoon se sitten mitä tahansa pimeyttä. Hän tietää koska on totinen VALO!
  Tosi ja ainoa.
  Kuten tyttäreni vähän aikaa sitten sanoi – ”ja kaikesta huolimatta me lauloimme ja rukoilimme, kaikesta huolimatta…”
  Jeesus on kanssamme pimeydessäkin. Ja etenkin silloin.
  Olet kallis veljemme Tapio!

  Liked by 1 henkilö

 2. synnin tuntoa
  kipu Pyhää Henkeä
  elämään vajaa
  irrallaan Jumalasta
  erossa paremmasta

  Tykkää

 3. Halusin välttää kivun kohtaamista kuin ruttoa. Olin yrittänyt piilottaa sen esittämällä olevani jotain muuta kuin todella olin ja ajatumalla jatkuvaan suorittamiseen (mistä ei tietenkään voinut pysähtyä, jotta kipua ei tarvitsisi kohdata…) Häpeän ja haavojen piilottaminen johti syvään yksinäisyyteen. Olin aina tullut Jumalan ja ihmisten eteen tuoden heille suoritukseni, piilottaen heikkouteni ja yrittäen esittää jotain, mitä en ollut. Se ei johtanut todelliseen kohtaamiseen.

  Mutta aivan kuin sulanut lumi paljastaa mustan maan, tuli vältelemäni kipukin esiin. Nyt olen tilanteessa, jossa kipu on pakko kohdata. Eikä se välttämättä olekaan huono asia. Olen alkanut ajatella, että kipu ja särkyminen saattavatkin siunaus, koska ne romahduttavat yrityksemme löytää merkitys ja onni muualta, kun ne löytyvät vain Jeesuksesta. Kivun kohtaaminen ja sen läpi eläminen saattavat jopa johtaa siihen täydelliseen konkurssiin, josta kirjoitit: ”Oma hengellisyytemme on lopulta koettava täydellinen konkurssi samalla tavalla kuin Pietarilla ja Paavalilla.”

  ”When darkness seems to win
  We know that pain reminds this heart
  That this is not our home
  What if my greatest disappointments
  Or the aching of this life
  Is the revealing of a greater thirst this world can’t satisfy
  What if trials of this life
  The rain, the storms, the hardest nights
  Are your mercies in disguise”

  Millaista olisikaan kohdata Jumalan armo ja hyväksyntä, kun uskaltaisin tulla Hänen eteensä täysin paljaana ja heikkona? Mikä on se voima, joka tulee täydelliseksi heikkoudessa?

  Millainen eheyttävä yhteys syntyisikään seurakunnassa, jossa ihmiset uskaltaisivat olla heikkoja ja kokea kipuineen kaikkineen toistensa hyväksyntä?

  ”What if your blessings come through raindrops
  What if Your healing comes through tears
  What if a thousand sleepless nights are what it takes to know You’re near
  What if trials of this life are Your mercies in disguise?”

  Laulukatkelmat Laura Storyn biisistä Blessings:

  Liked by 2 people

 4. Uskaltaisinko kirjoittaa mitä ajatuksia ja tunteita sinun kommenttisi herätti.?
  Ehkä en osaa sanoittaa oikein mutta minua liikutti ja avasin Raamatun, jospa Herralla olisi joku sana tilanteeseesi. En tiedä, mutta avautui Jesaja 51. Aina on hyvä muistaa että etenkin VT on kirjoitettu omaisuuskansalle, mutta saamme uskoa myös sen sanoman soveltaen itseemme.

  Toisaalta tunnen suurta riemua sinun kipusi kohdalla, koska koen ja näen valtavan Jumalan johdatuksen tapahtuvan elämässäsi koko ajan. Jumala vie työnsä päätökseen. Muistan, kun tänne ilmestyit ja kaipasit iloa! Olet menossa sitä käsittämätöntä Armoa kohti koko ajan! meillä kaikilla on siihen oma tiemme ja Jumalalla oma aikansa. Olet vahvasti Hänen johdatuksessaan. Ole rohkea!
  Herra siunatkoon sinua!

  Tykkää

 5. ON kiva lukea taas näitä kommentteja ja nähdä että muutkin kärsivät, etten vain minä jopa raamtun saarnaaja kulki turhuuksien turhuutta läpi .Oliko saarnajalla saamunut kiitos mieli ja siunaava mieli kaikelle hyvälle mitä taivaan Jumala tarjoaa meille Jeesuksen nimessä ,itse olen juuri nyt hyvin kiittolinen ja ei ole mielessä murhe vavan ilo Herran rikkaudesta ja taivaan kodista minne olemme matkalla,kiitos siunaten ,Keijo södertälje

  Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.