Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan tahto ja todistaminen

4 kommenttia

Otsikon aihe nyt tavalla ja toisella näyttää ja tuntuu olevan ikäänkuin ”ilmassa”.? Rukoilen että osaisin kirjoittaa oikein ja mahdollisimman ymmärrettävästi maailman tärkeimmästä asiasta. Pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. –  Jos, joku ei vielä tätä tietäisi.

Joka tapauksessa. Siitä lähtien kun Jeesus aloitti toimintansa, hän kehotti opetuslapsiaan todistamaan kuka Hän on. Kertomaan tulevasta Jumalan Valtakunnasta, ihmisten iankaikkisesta elämästä, uskosta ja toivosta Hänessä, Jumalan Pojassa. Kehotti lähtemään kaikkeen maailmaan todistamaan ilosanomaa siitä kuinka paljon Jumala maailmaa rakastaa. On antanut ainoan Poikansa ettei yksikään, Joka Häneen Uskoo, hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän.

Johannes kertoo evankeliumissaan kaiken minkä tarvitsemme tietää, ymmärtää ja uskoa, voidaksemme elää tässä ajassa uskomme ja toivomme säilyttäen. Lähimmäisistämme huolta kantaen, heitä rakastaen ja puolestaan rukoillen. Sen tähden meidän on synnyttävä uudesti Pyhästä Hengestä ja saada Hänen täyteytensä konkreettisesti elämämme voimaksi. Kuullaksemme ja ymmärtääksemme Jumalan tahdon ja tehdäksemme kaikkemme Hänen Valtakuntansa ja lähimmäistemme, hyväksi.

Kuten olen kirjoittanut, kasvoin ev.lut uskoon kodissa jossa käytiin kirkossa, lapset kastettiin, pyhäkoulua ja ripillä käytiin. Iltarukoukset ”luettiin” jne. Minä olin uskovainen lapsi ja aikuisuuteen asti luulin että kaikki on hyvin siinä suhteessa. Mutta tulivat ne vaikeat vuodet joissa hätä ja tuska oli suuri, pelko hallitsi yötä ja päivää, eikä mikään entinen auttanut. Hain apua kirkostakin, mutta en löytänyt. Oli kuitenkin yksi kirja jota olin ”aina” lukenut, – ja luullut ymmärtäväni.
Raamattu.

Hirveän tuskan ja pelon vallitessa eräänä iltana ja hädissäni otin käteeni Raamatun ja tapahtui minulle täysin käsittämätön ihme. Yht´äkkiä ymmärsin toisin kuin ennen mitä luin! En osannut sitä selittää mutta Jumalan johdatuksesta löytyi ihmisiä jotka osasivat sanoittaa tapahtuman Raamatullisesti. Olin saanut kokea Helluntain ihmeen! Vaikka isieni kirkko on minulle rakas, rakkaaksi ja elämääni ylläpitäväksi tuli myös Helluntai. Se ei suinkaan parantanut avioliittoani, päinvastoin pahensi. Mutta Jumala Kaikkivaltias antoi Voiman ja viisauden. Auttoi keksimään myös keinot selvitä ja joskus salaa päästä tapaamaan uskoviaan.

Näistä olen aikaisemminkin täällä kirjoittanut, mutta nyt, kun on aika uskovien oikeasti ymmärtää koota voimansa olla totisesti yhtä, maailmasta selvitäkseen ja mahdollisimman monien ihmisten pelastumiseksi, iankaikkiseen elämään Jumalan tykönä kirjoitan vielä kerran. Suuresti iloitsen ja kiitän Jumalaa että meidän ev.lut. kirkkoonkin on tullut henkilökohtaisesti elävään Jeesukseen uskovia ihmisiä ja meillä on myös kirkon johdossa ilmeisen hyvä arkkipiispa ja piispojakin!

Jumalan tahto täyttyy siinäkin että sopu on löytynyt helluntaikirkkojen ja ev.luterilaisten kesken. On anteeksi pyydetty entisiä ja anteeksi annettu siunausten kera! Jumalan tahto täyttyy, että me yhtä olisimme. Ja vielä.

Olen seurannut piispa Teemu Laajasalon ympärillä olevaa kohua. Viime sunnuntaina tuli Jumalan palvelus H:gin tuomiokirkosta ja oli koskettava! Ajattelin, ja sanoin tyttärellenikin, ettei ole ihme, kun alusta alkaen Teemu piispa on joutunut kielteisen uutisoinnin kohteeksi ja häntä vastaan hyökätään. Se on kaikkien Jumalan sanasta kiinni pitävien todistajien osa, aina ja enenevästi, myös nyt.  Me emme pärjää ellei Herra ole kanssamme, emme pysty todistamaan aidosti ja vakuuttavasti ellemme tunne ja tunnusta Jeesusta henkilökohtaisesti ja ota vastaan Pyhän Hengen osallisuutta sisimpäämme.

Johanneksen evankeliumin 14 luvussa Jeesus kertoo mitä me tarvitsemme, toisen puolustajan, totuuden Hengen joka on Pyhä! Hänen kauttaan Hän lahjoittaa meille kaiken ja lupaa oman rauhansa.

Niin sanotuissa ”vapaissa suunnissa” on tapana tunnustaa henkilökohtainen uskonsa, eli todistaa, mitä Jeesus on kunkin kohdalla tehnyt. Meillä ei ole sitä mahdollisuutta, mutta jos olisi, voisi se monia auttaa ja rohkaista löytämään avun jota ei mikään, eikä kukaan muu, voi antaa kuin Hän joka itse on Tie, Totuus ja Elämä.  Jos tänne ”eksyy” joku, joka vielä etsii, suosittelen lukemaan Johanneksen evankeliumin ja etsimään seurakunnan jossa on elävä Henki, julistetaan Sanaa niin kuin kirjoitettu on ja myös toimitaan sen mukaisesti.

Ole rohkea, älä pelkää, meidän Voimamme on siinä että uskomme sen mikä kirjoitettu on, uudestisynnymme ja täytymme Pyhällä Hengellä. Pyhän Hengen kautta, joka on Jeesuksen Kristuksen lähettiläs ja puolustajamme, on niin kuin Hän, Jeesus Kristus itse, eläisi kanssamme. Pyhän Hengen kautta meillä on yhteys Jumalaan ja toinen toisiimme. Ole siunattu! Jumala toteuttaa Sanansa ja tahtonsa.

4 thoughts on “Jumalan tahto ja todistaminen

 1. Siunausta Tuulikki ja kiitos hyvästäkirjoituksesta joka innoitti minua kirjoittamaan maailman tärkeimmästä asiasta pelasuksesta Jeesukesen veren kautta ja janähdä kuinka tehokas ja voimallinen se on ja vaikka näin on asia niin meidän helluntai piirissä suomessa on niin vähänjäseniä ja vähän jotka tulevat uskoon,joten ystävät rukoilkaa tämän asian puolesta,kiitos siunaten Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos itsellesi Keijo!
  Otin riskin kun tämän kirjoitin ja kuten huomaat ”tykkäyksiä” ei ole, tosin kotiin omaan postiin on pari tullut.

  Minulla ei ole ollut yhteyksiä varsinaisesti helluntaiseurakuntiin ainakaan 25 vuoteen, mutta paras ystäväni on helluntailainen, hän on 81 v. vanha ja huonokuntoinen joten emme enää tapaa, soittelemme vain puhelimessa.

  Tämä blogi syntyi yhdestä hyvin tärkeästä tapaamisesta jossa ihmisellä on suuri hätä ja ongelma. Kyseessä nuori mies jonka äidin kautta ajattelin voivan tulla avuksi tämä teksti. En voi kertoa kuinka pahasta ongelmasta on kyse. Mutta rukoilen tämän perheen puolesta ja toivon ratkaisua ennen kuin on liian myöhäistä!

  Omiakin veljiä on 3 jotka eivät ole uskossa, eivät ymmärrä näitä asioita kuin vain kuulumalla kirkkoon, vaikka eivät käy. Murheellista.

  Siunausta sinullekin Keijo ja kaikille sinne Ruotsiin!

  Tykkää

 3. Nyt vasta sain aikaa ja tilaa istuutua ja lukea näitä meidän juttuja. Hämmästyn kerta toisensa jälkeen siitä kuinka Jumala nyt juuri käyttää meitä vahvistamaan toistemme sanomaa. Sinä kirjoitat suoraan koko Suomelle ja minä suuntaan sanomaani tällä hetkellä omaan yhteisööni vaikka en sitä suoraan kerrokkaan. Nyt kerron koska se ehkä avaa paremmin sinulle blogejani. Tuo helluntailiikkeen ja kirkon kädenlyönti sivuaa oman paikkakuntamme kipupistettä. Patavanhoillinen Helluntai skr ei halua olla missään tekemisissä luterilaisen tai yhteiskristillisen yhteisön kanssa ja se satuttaa. Olisi niin tärkeä tehdä yhdessä asioita ja nähdä toisissamme Jeesuksen seuraaja.

  Sitten muuta asiaa.
  Kirjoitit ”otin käteeni Raamatun ja tapahtui minulle täysin käsittämätön ihme. Yht´äkkiä ymmärsin toisin kuin ennen mitä luin!”Itselläni on samanlainen kokemus kun pyysin Pyhää henkeä tulemaan ja muuttamaan minua. seuraavana aamuna Raamattu oli ihan uusi kirja ja ymmärräsin mitä sielä sanottiin.

  Tuolla facebookissa blogisi saa koko ajan tykkääjiä joten nou hätä. Tämä Blogitaivaan elämä on osaksi sielä ja ihmiset eivät omista WordPressin tunnuksia ja eivät siksi pääse ”tykkäämään” En uskalla vapauttaa kommentointia ilkivallan takia mutta luota vaan itseesi ja anna palaa. Sinun tekstisi ovat ajankohtaisia ja tärkeitä.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos!!!
  Itsessään sitä on epävarma kuitenkin, loppujen lopuksi, vaikka kuinka olisi kokemassa Hengen johdatusta. Ilman Häntä ei kuitenkaan olisi mitään sanottavaa.

  Ihmettähän se on että kaukana toisistamme meissä vaikuttaa sama Henki yhtä aikaa! Sen minä uskon Jumalan puheeksi meitä rohkaistakseen ja tukeakseen omissa ympyröissämme tahoillamme.

  Elämä on niin ihmeellistä, rikasta ja murtavaa uskossa!
  Ja tuokin ihme, jota uudestisyntymiseksekin sanotaan, kun saa ymmärryksen, ja uuden elämän!
  Käsittämätöntä, mutta totta! Se oli ja on kuin kirkastuva aamu päivästä päivään, Ihmeellinen Herra, Isä, Poika ja Pyhä henki!
  Ihana Jeesus!

  Sanot ajankohtaisia, tietäisitpä kuinka vähän olen ihmisten kanssa tekemisissä tai seuraisin muutenkaan kovin paljon elämää ulkopuolella.

  Mutta sen myönnän että tahdon ja yritän kuunnella Hengen ääntä sisimmässäni. Ja ihme tapahtuu, usein Jumala vahvistaa jonkin sanan kautta että Hän on ollut mukana. Se on uskomatonta, mutta hän tietää heikkouteni ja kuinka tukea tarvitsen !

  Ja sitten vielä sinä, tarvitsen tukea sinultakin, muita ei ole. Sinäkin autat minua rohkaisemalla toteuttamaan tätä rakasta ”harrastusta” kiitos siitä, on siinäkin elämäntehtävä 🙂
  Mutta niin kuin kirjoitettu on, kahden tai kolmen todistajan kautta…

  Ja sitten meillä on täällä vielä tämä uskollinen Keijo Ruotsista 🙂 Saamme siunata häntäkin.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.