Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Eksyksissä

3 kommenttia

Pitkään mietin laitanko otsikoksi tämän vai ”Pyhä Henki lohduttaja”?
Vielä pitempään mietin kirjoitanko ollenkaan? Olenko oikeassa vai väärässä mielenlaadussa?
Kuitenkin, sen jälkeen kun rakkaalla kappelillamme ”valta vaihtui”, (en tarkoita seurakuntavaaleja) vaan aivan muuta, en tunne kappelia niin kodikseni kuin olen uskonut sen olevan – ja pysyvän.
Ehkä pitäisi antaa ajan kulua ja olla armollinen sekä itselleen että muutokselle, mutta minulla on ollut surullinen tunne kodittomuudesta. Epävarma olo siitä kuinka oikea tai väärä oppi minulla on?

Kun viikko sitten tulimme tilaisuudesta kotiin olin alamaissa ja ajattelin mihin suuntaan pitää jatkossa lähteä ja mitä yleensäkään tässä ilmapiirissä ajatella saati sanoa? Tällaista en olekaan enää muutamaan vuosikymmeneen kokenut.Tunneherkkyys, herkästi haavoittuva ja epävarma sielu ovat aikamoinen riesa. Sydän on arka lintu. Joka tapauksessa Jumala minuakin armahtakoon.!

Kun siis tulimme kotiin ja olin eksyksissä itseni kanssa, tulin tänne blogitaivaalle ja ”ihme ihmeiden oi suuri, synnit anteeksi mä sain”-  lauletaan hengellisessä laulussa. Tämä ihme oli jonkun nostama vanha kirjoitus joka täältä oli luettavissa. Titta Hassila on kirjoittanut yhden ainoan blogin jonka nimi taisi olla ”Nouse ole kirkas” ? Teksti nousi Jesaja 60 luvun innoittamana ja ympärille. En pysty sitä kuvaamaankaan kuinka se lohdutti. Itkin kauan ja luin vielä pari edellistäkin ja seuraavaakin lukua.

Minä koin valtavan lohduttavana Pyhän Hengen läsnäolon! Hän tuli kuin rakastava äiti kiiruhtaen minua hoitamaan. Joku/jotkut käyvät lukemassa näitä vanhoja tekstejä ja se on hyvä! Ne nousevat täällä otsikkoina esiin ja niitä voi aina uudelleen lukea. Siellä on paljon hyviä tekstejä ja keskustelujakin alkuajoilta.. Ja senkin takia kannattaa selata alkuvuosille kun täällä on jo niin hiljaista…

Tänään pääsin metsään vaikka oli tosi kylmä ilma jonka takia emme olleet kauaa mutta sen ajan kuitenkin että koin olevani lähellä taivasta! Metsä, Suomalainen metsä, voiko olla parempaa, kauniinpaa, puhdistavampaa! Siellä on aina Jumala läsnä! Tulimme sitten kotiin ja tytär haki Raamatun alkupaloiksi ennen kuin ryhdyimme rukoilemaan. En tullut kysyneeksi mistä kohdasta hän luki, mutta ensin kuitenkin VT:a ja sitten viitteen mukaan uutta. Hänellä on ihmeellinen lahja löytää oikeat sanat sekä lukiessa että rukoillessa.

Tai sitten Herra vaan on niin Hyvä!?
Kun hän lähti minulle avautui Psalmi 104 enkä sitten malttanut olla lukematta vähän enemmänkin psalmeja. Päätyen lopulta Heprealaiskirjeeseen ja luin sen samantien alusta loppuun ja kuinka ihana se onkaan. Varsinkin alun ensimmäiset 6 lukua.

Innoituksen tämän kirjeen lukemiseen sain Ps. 104 jakeesta 4:” Hän tekee tuulet sanansa saattajiksi, palvelijoikseen tulenliekit”!
Siinä oli alaviitteenä Hepr.1:7: ”Enkeleistä hän sanoo:” Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulenliekeiksi”. Minä mielelläni luen nuo tulenliekit helluntainhengeksi Pyhäksi Hengeksi”. Vaikka niin ei oikeaoppisesti olisikaan. Mutta täyttyiväthän opetuslapsetkin ensimmäisenä helluntaina tällä siunatulla ja luvatulla Hengellä!

Mitä sitten seuraa, mistä koko heprealaiskirje todistaa ja puhuu:
Poika on Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa. Hänestä on tullut niin paljon enkeleitä suurempi kuin hänen perimänsä nimi on heidän nimeään jalompi jne..”

Kuinka minua siunaakaan.!
Voi olla etten ole ymmärrykseltäni suurempieni vertainen, niin kuin en olekaan, mutta ei haittaa jos koen että Jeesuksen edustajana täällä maailmassa oleva, meissä asuva Pyhä Henki minua lohduttaa ikuisuudesta lähtevillä sanoilla. Ja siitä puheen ollen, on se suuri ihme, ihmeiden ihme, että kirjoittaja/kirjoittajat ovat olleet niin viisaita ettei tuosta ilmoituksesta tarvitse, eikä saakaan jättää mitään pois, tai laittaa siihen mitään lisää!!!
Nyt sanotaan että vanhanaikaista, voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät mikä aarre meille on uskottu!

Kuinka suunnattoman kiitollinen ja liikuttunut olenkaan.
Rakastan Sinua Jeesus! Sinun rakkautesi vaikuttaa vastarakkauden syntymistä ja olemista. Ilman Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä en minä mitään olisi.

 

 

3 thoughts on “Eksyksissä

 1. Miten suuntaava teksti! Ja olit miettinyt, kirjoitatko ollenkaan! Onneksi kirjoitit, koska näin Pyhän Hengen lohdutus välittyy myös meille lukijoille! Olen surullinen ”kodittomasta” olostasi. Jeesus -Sinä olet mestari luomaan hengellistä yhteyttä, rakentamaan seurakuntaa – auta tässä tilanteessa!

  Blogitaivaan vanhat teksti ovat puhutelleet minuakin ja vahvistaneet hengellistä elämääni käsittämättömän paljon. Mutta niin myös nämä uudet! Toivon, että jaksatte edelleen kirjoitella tänne meidän iloksemme. Olen niin hektisessä elämäntilanteessa, etten ole ehtinyt kommentoimaan. Mutta voitte olla varmoja, että luen jokaisen kirjoituksenne, vaikka mikä kiire olisi.

  Liked by 1 henkilö

 2. Oli tarkoitus kirjoittaa ”miten siunaava teksti!” Mutta kirjoitan puhelimella, jonka ennakoiva tekstinsyöttö tekee välillä yllätyksiä ja näin ajatus sitten muuttui ”siunaavasta” suuntaavaksi! Ja kyllähän nämä tekstisi suuntaa näyttävätkin: Vaikka tilanteesi olisi miten kurja, kiinnität katseesi Kristukseen. Esimerkkisi näyttää tietä ristin juurelle! (Miten teet sen?? Miten voi oppia kiinnittämään katseensa Kristukseen vaikka ympärillä tyrskyäisivät epätoivon aallot? Minäkin haluaisin luottaa Häneen noin vahvasti!)

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos, kiitos 2x !

  Kysyt:” Miten teet sen”..jne.
  Ystäväni, ei se minusta itsestäni lähdekään! Jos lähtisikin en tarvitsisi apua, jonka Jumala Pyhän Henkensä kautta ja avulla lahjoittaa.
  Mitä tähän blogiini tulee:
  Kaikella lienee tarkoituksensa? Aina sen mihin on tottunut ja mikä tullut sydämen asiaksi ja rakkaaksi, vaihtuessa, muuttuessa, on opeteltava uutta. Se ei ole minulle helppoa.

  Muutosta, orpoutta ja kodittomuutta, sanalla sanoen muukalaisuutta, on ollut niin paljon varhaislapsuudestani asti että Vanhat haavat kipuilevat aina kun turvattomuuden tunne iskee.
  Se heikkous minussa lienee kaikkein suurin ja hankalin. Sen voi selittää myös psykologisesti, vaikka näihin auttajiin en olekaan turvautunut.

  Minun onneni on ollut saada olla lähellä Jumalaa.
  Illalla myöhään kun luin kommenttisi minulle tuli mieleeni vanha hengellinen laulu josta laitan pari säkeistöä tähän:

  ” Valkeus kirkas päällä synkän maan, nyt johdata! Tietä en itse tunne ollenkaan. Nyt johdata! Matkaani ohjaa! Kauas näe en, vain askelen, vaan ottaa tahdon sen!
  Herra et et kesken heitä, tiedän sen, viet taivaaseen. Yön yli, vuorten, soiden virtojen Viet taivaaseen, Aamulla kasvot kirkkaat nähdä saan, ja VALKEUS EI SAMMU MILLOINKAAN!”

  Kaiken kaikkiaan ajassamme on niin paljon muutoksia joita en olisi koskaan uskonut kuulevani, näkeväni ja joutuvani kokemaan ja hyväksymään.

  Kristinuskon kannalta Sisäisesti en kaikkea hyväksykään, vaan pyrin ymmärtämään ja uskomaan Jumalan Sanan niin kuin se on alunalkujaan kirjoitettu. Ja minä uskon että Herra pitää kuitenkin ja kaikesta huolimatta omistaan huolen. Sen todistaa Raamatun Sana ja historia.

  Silti ihminen on vain ihminen. Ei meillä muuta ole kuin nostaa katse Kristukseen ja turvata häneen ja rukouksin kääntyä hänen puoleensa aina, niin kuin hälytysajoneuvo lähtee pikaisesti liikkeelle heti kun hälytys tulee.

  Tosin Apu meillä on lähempänä, Hän on meissä. Ja Hän tietää kaiken kaikenaikaa ja on aina valmiina auttamaan kun käännymme Hänen puoleensa, sitä se on.

  Tämä blogitaivas on varmasti syntynyt niin, että sen perustajat ovat olleet Jumalan johdatuksessa. Niin paljon tällä on ollut tarvetta, ainakin alkuvuosina, sekä meille kirjoittajille että lukijoille, Ja uskon että edelleenkin. Kaiken ei vaan pitäisi mennä tämän kanavan ulottumattomiin. Voi olla joitain muitakin, kuin minä, jotka eivät tahdo tai osaa käyttää tuota FB:a?

  Kiitos sinulle että jaksat näitä lukea ja kommentoidakin kaiken kiireesi keskellä! On rohkaisevaa saada palautetta! Auttaa jaksamaan.
  Herra siunatkoon sinua!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.