Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ajasta aikaan

2 kommenttia

1.”Ajasta aikaan varjellut HERRA, on kirkkoamme, sanallaan meitä ohjannut kaikissa vaiheissamme, vieläkin tahtoo siunata kansaansa köyhää armolla, tarjota taivahan rauhaa.”

Mietiskelin näitä isänmaallisia virsiä ja ensimmäisenä mieleeni nousee, sanoisinpa tietysti, Uuno Kailaksen runoilema:” Siunaa ja varjele meitä, Korkein kädelläs”!
Jo suomalaisuudenkin takia. Uuno Kailas, tuottelias suomalainen runoilija. Tätä en kuitenkaan valinnut, sillä: kaiken tämän minkä keskellä, kaikin tavoin ja kaikkialla, ihmiset, ja mekin elämme tuo ”ajasta aikaan” tuntui sopivimmalta. Oli toki virsikirjassa yksi uusikin, aiheesta tunnetuksi tullut virsi, kaikkien ihanien vanhojen virsien joukossa tekijänä Pekka Simojoki ja Anna-Mari Kaskinen. Mutta:

Kun on seurannut uutisia ja on vähän ns. sisäpiiritietoakin esim. pääkaupungin iltatatohinasta on aika vaikea toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää, sitä ei kaille tule. Nekin jotka oikein juhlimalla juhlivat, useat, menevät ns. jatkoille kun janottaa. No, elämä on, mutta ennen kaikkea JUMALA ON!
Hän, ajasta aikaan ja senkin jälkeen!. Ehkä meillä kuitenkin on vielä jotain hyvääkin jäljellä täällä rakkaassa isänmaassamme viime aikaisista uutisten kertomista kauheista tapahtumista huolimatta.?

Siis ainakin tämä:

2.” Taivasten yltää taivaisiin Kunnia Kuninkaamme, kuitenkin halpaan temppeliin luoksemme Herran saamme. Siunaten armolahjoillaan HERRA ON seurakunnassaan, KANSANSA KESKELLÄ TÄÄLLÄ.
3. Kaste ja usko yhteen näin kirkoksi meidät liittää. Kristusta täällä vierekkäin Elävät kivet kiittää. Joskus vain kaksi yhdessä on koolla Herran Nimessä, SILLOINKIN KRISTUS ON LÄSNÄ!
4.Tänne kuin äidin armaan luo johdata, Herra meitä. Henkesi Lahja meille suo, suojaasi meidät peitä. Lähetä kirkko maailmaan kutsua suurta kantamaan KESKELLÄ AIKOJEN PAUHUN! 
5. Kirkkoon kun kellot kutsuvat, Suo sinne tiemme johtaa, niin että kasvos armahat kansasi siellä kohtaa. SINUA HERRA, KIITÄMME! RISTISI VOITTO KAIKILLE TUONUT ON AUTUUDEN TOIVON”!!!

Herra, siunaa ja varjele meitä ja tulevaa iltaa ja yötä. Herra, ole kaikkien niiden kanssa jotka tänäkin iltana ovat työvuorossa ylläpitämässä järjestystä, omankin henkensä mahdollisesti vaaraan asettaen. Anna, Herra viisautta ja voimia kaikille ihmisiä auttaville.
Siunaa Isänmaatamme ja kansaa kaikesta huolimatta. Aamen.

2 thoughts on “Ajasta aikaan

 1. Olen niin iloinen kun me kaikki saamme vaikuttaa ympäri meidän omaa kotia ja joku meistä pääsee kuuluisaksi jonku menestykkään elämän kutsun kautta ja saamme seurata niitteen uskoa jotka ovat jo kotona ja ihanassa tilassa ja me myös tehdään hyvää kylvöa jokainen niin saamme niittää hyvää kiitos siunaten Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 2. Itsenäisyytemme on maksanut paljon ja on kallis ja arvokas asia jota toivoisi arvostettavan yli kaiken ja juhlia sen arvon mukaisesti.
  Johon kyllä pyritäänkin muutamia mielenosoituskulkueita lukuunottamatta.

  Tuo vanha virsi kertoo minulle siitä kuinka tärkeää on Jumalan varjelus kaikkina aikoina ja ellei meillä olisi sitä sota- aikanakaan ollut, ei meillä olisi kirkkoakaan.

  Kirkolla minä tarkoitan vapautta uskoa Jumalan Sanaan. Kokoontua vapaasti sen ympärille ja elää uskovien yhteydessä ja levittää Sanaa.

  Jos emme olisi selvinneet sodasta itsenäisinä, monien uhrien joutuessa antamaan henkensä, ja menettämään kotinsa, olisimme tänä päivänä ateistinen valtio.

  Mitä tähän iltaan tulee, tuntuu menneen hyvin, odotettua paremmin. Suuria mellakoita tai kahakoita ei ole uutisten mukaan tullut, niin kuin joinakin vuosina, ja joihin on aina kuitenkin pakko varautua.

  Kiitos Jumalalle Itsenäisestä Isänmaasta.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.